Rozi, Rózi, Csani, Samu – több mint egy gyerekdal medley

2022/04/21  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A 2017-ben alakult Kodály Spicy Jazz küldetése, hogy Kodály legismertebb, legkedveltebb népdalfeldolgozásait napjainkban trendinek számító, új köntösbe öltöztesse. A fiúk legújabb animációs klipjüket a „Rozi, Rózi, Csani, Samu” dalukhoz készítették el, amellyel a környezetvédelem fontosságára hívják fel diszkréten a figyelmet.

Ingyenes duplakoncert a hétvégén!

A Kodály Spicy Jazz csapatának (Görögh Dániel – trombita, Óhidi Levente – billentyűs hangszerek, Vendl Máté – dob, Gyöngyösi Gábor – basszusgitár) köszönhetően izgalmasabbá, színesebbé válhat a 21. századi zenekedvelők repertorárja egy klasszikus, jazz-elemekkel tarkított, könnyed, mégis nagyon minőségi hangzással. A csapat az elmúlt években hazánkon túl is zenélhetett olyan nagy városokban, mint Róma, Marokkó, Baku vagy éppen Stuttgart. A „Reloaded” című első nagylemezük után a második korongot „Remake”-re keresztelték a fiúk – ezen is nyolc, Kodály Zoltán által gyűjtött, ismert magyar népdalt gondoltak újra. Ezen az albumon szerepel a most "megklipesített" Rozi, Rózi, Csani, Samu.

"Szerettem volna egy olyan számot a lemezre, ami gyermekdalokat dolgoz fel, azt viszont nem akartam, hogy az album anyaga átcsapjon gyereklemez feelingbe, így született meg ez a 3 dalt egybefogó track. Az első címe a ’Gyerekdal Medley’ volt, ám amikor a dalcímeket írtuk össze a lemez grafikájához, nagyon kilógott a sorból, hetekig gondolkodtunk a kiadóval, hogy milyen címet adjunk neki. És egyszer csak beugrott! Az elmúlt 3-4 évben viszonylag sok gyerek született családi, baráti körben, szám szerint négy. Gondolom, így már nem kell tovább mesélnem a dalcím történetét...” – kommentálta a dal születését Görögh Dániel.

A zenekar április 23-án, szombaton (esőnap esetén április 24-én) a Madách téren egy ingyenes duplakoncert keretein belül adja elő élőben először a „Remake” teljes anyagát. Az első koncert 16 órakor kezdődik – ezzel a korai starttal  a kisgyermekes családokra igyekeztek gondolni a szervezők –, másodszor 19 órakor csendülnek fel a KSJ dallamok.

 

Kodály Spicy Jazz, népdal, Kodály Zoltán, gyerekprogram, családi program, lemezbemutató, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek