A vérmes hármas az A38-on – két év után megérkezett Budapestre a Therapy?

2022/05/23  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Röpke két évet kellett várnunk arra, hogy az eredetileg 2020-ra szánt 30 éves jubileumi Therapy? turné végre elérkezzen hozzánk. Így az idén már 32 éve létező és a mai napig aktívan koncertező zenekar újra teljes hangerővel dübörgött az A38 Hajó gyomrában.

Therapy?

Az ír rock-metál-punkrock-grunge keverékének egyik legjelentősebb zenekara a Therapy? 1989-es megalakulása óta fütyül arra, hogy mit illik leírni/kimondani, és mit nem. Bárkivel, bármikor, bárhol szembeszállnak – és ezt mostani koncertjükön is bebizonyították. Legutóbbi hazai bulijukon az amerikai elnöknek üzentek néhány kevésbé kedves szóval, most pedig a brit kormány kapott hasonló "ajándékot". Ugyanakkor nem feledkeztek meg a március végén tragikus hirtelenséggel elhunyt Foo Fighters-dobos Taylor Hawkins-ról sem, aki minden bizonnyal mosolyogva fogadta odafenn, hogy a csapat egyik legnagyobb slágere a Nowhere ezen az estén csak neki szólt.

A "vérmes hármas" tagjai egyébként nagyon különböző egyéniségek, de a zene szeretete, és az életről alkotott véleményük mégis összetartja őket már hosszú évek óta. Az életkor csak egy szám, szokták mondani, és erre az egyik legjobb példa az idén már 56. életévét töltő frontember, Andy Cairns, akin alig látszanak meg a kemény, metállal töltött évek. Akárcsak a végtelenül cuki és örökké mosolygós basszeros Robert McKeegan, aki imád szavak nélkül kommunikálni a közönséggel, és bár idén már ő is az 50 felé közeledik, nem úgy tűnik, mintha kiégett volna az évtizedek alatt. A dobok mögött megbúvó Neil Cooper 2002 óta szerves része a csapatnak, de azóta töretlenül püföl a háttérben, ráadásul ezen az estén még a szülinapját is megünnepelhettük a lelkes közönség segítségével.

Az egész buli egyfajta örömzenélésen alapult, ami szerencsésen találkozott a megjelent közönség ízlésével. Kevés dumával, annál tempósabb dalokkal és irgalmatlanul jó hangzással vegyített, a tombolástól megingott hajóbelsővel – a bárpultban ütemre bólógató söröshűtővel – megkoronázott, hamisítatlan rockzenei koncertben volt részünk. Vagy metál... Vagy punkrock... Vagy valami ilyesmi... ;)

Therapy?, koncert, jubileum, A38 Hajó, rock, metál, Andy Cairns, Michael McKeegan, Neil Cooper

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest