Az erő Velük van! - Intim Torna Illegál lemezbemutató

2012. november 20.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Szombat este az Akvárium színpadán valódi telt házas koncerten mutatta be új lemezét a budapesti közönségnek az ITI. A Kísérlet turné keretében végre mi is kitombolhattuk magunkat, és ehhez a zenekar is tökéletes partnernek bizonyult.

Az erő Velük van! - Intim Torna Illegál lemezbemutató

Felvezetésként az  Egy Másik Zenekar nevű formáció tüzelte fel a már így is izgatott rajongókat. A banda 2009-ben alakult, de a jelenlegi felállás a tavalyi évben vált egységessé. Zenei stílusuk az alternatív pop-rock kategóriába sorolható, néhol megbolondítva jazzes elemekkel. Mivel ők is mozgásra ingerlő produkciót nyújtottak, a késő esti kiadós tornagyakorlatokhoz szükséges bemelegítést sikeresen elvégeztük. Mire az ITI tagjai rászánták magukat, és végre kiléptek a sötétségből a félhomályba, az Akvárium táncterme elérte befogadó képességének maximumát! Amint rákezdtek az első nótára, a színpad előtt beindult a tömeg. Ritkán látni ekkora őrjöngést, de igazából nem csodálkoztam, hisz az az energia, ami a bandának köszönhetően áradt a rajongók felé, még az utolsó sorban békésen álldogáló embereket is szíven ütötte.

Dorogi Péter (ének, gitár) a csapat rekedtes hangú hipnotizőre a maga szokásos, őrült módján, gyakorlatilag transzba esve nyomta le a koncertet, egyetlen pillanatra sem esett ki a szerepéből. A két mókamester, Kiss Sándor (basszusgitár, vokál) és Nádasdi János (ütőhangszerek, vokál) egész este hergelte a közönséget, nehogy valaki egy pillanatra is elkalandozzon. Gálos Ádám (dob, vokál) pedig gyönyörűen asszisztált a háttérben, így alkotva egységet, létrehozva egy valóban élvezhető produkciót. Az új lemez dalai komoly rockos hangzással kevertek, ami élőben hihetetlenül jól szólt! A már jól ismert A mennyország kapujában, vagy a legújabb sláger várományos Felhő fenn az égen mellett az első album kedvencei is helyet kaptak a repertoárban (Hipnotizőr király, Albérletem, Kedvenc mindenem, Vágjál lyukat a kádba).

A koncert ideje alatt folyamatosan kamerák pásztázták a közönséget, aminek akkor még nem tulajdonítottunk komolyabb jelentőséget, ám mielőtt a buli véget ért volna, megtudtuk, mire ment ki a játék! Természetesen egy videoklip alapanyagához kellettek a felvételek, ami a Felhő fenn az égen című szerzeményhez kapcsolódik. Így aki volt olyan szerencsés, hogy bejutott a bulira, örök emlékként nézegetheti majd a kész művet a különböző zenei csatornákon. Amit muszáj még megjegyeznem, minden tiszteletem a zenekar stylist gárdájának az igényesen kidolgozott fekete-fehér, csillagokkal és szívecskékkel díszített ruhakölteményéért! Külön respect a minden tag számára egyedileg kialakított fazonért! Innen is látszik, hogy egyszerű ötletekkel milyen tökéletes összhatást lehet elérni.

Ha egyetlen szóval kellene leírnom a szombat esti történéseket, azt mondanám: energiabomba! S a turnénak itt még nincs vége! A Fiúk célba veszik a nagyobb vidéki városokat, úgyhogy tessék figyelni a hirdetéseket: tornára fel!  

A szerző fotóit itt láthatjátok!

 


 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek