Esküvő lóugrásban: The Carbonfools, ColorStar

2013. július 16.  ·   Koncertbeszámoló   ·  mmi

Egészen hétfő estig vártunk a koncertbeszámolóval, hogy megtudjuk, milyen volt a carbonos Fehér Balázs menyegzői menete a Soundon, de úgy tűnik, az Orbán-lányok tánca és Sarka Kata feneke lenyúlták a show-t, mert sehol egy hang róla.

Esküvő lóugrásban: The Carbonfools, ColorStar

No de szaladjunk vissza az időben szombatig, helyileg meg a Dürer kertbe, ahol több mint ezer rajongó várta a The Carbonfools (továbbiakban csak Carbonfools vagy Carbon), majd a ColorStar (a továbbiakban esetleg csak Color) koncertjét. Az első bulit némi bónuszvárakozás övezte, hiszen elterjedt a hír, hogy a frontember megnősül.

Feketébe öltözött hölgyek hada helyett azonban nagyon lelkes és igen színes közönség várta a fiúkat. Hevenyészett becslések szerint a carbonkoncert-látogatók negyede volt pasi, a többsége nő, a Coloron ez az arány pont megfordult...

Szóval, itt volt ez a menyasszonyos sztori, amit a rajongók teljesen a magukévá tettek, az újságíró meg fanyalgott, hogy mér kell ez má’, tök ciki a Carbonra és Fehér Balázsra nézve. elvégre nem valamelyik valóságshowból szabadultak ki – az ország egyik legjelentősebb zenekaraként nincs szükségük efféle reklámra, nem beszélve arról, hogy az a bizonyos újságíró személyesen is ismeri a frontembert, és sokkal többre tartja annál, minthogy kiárusítsa a magánéletét. Valójában nem nagyon tudni, hogy végül is mi volt a Soundon, a zenekar FB-bejegyzése alapján vmi tréfaféleség jöhetett össze, de azért el tudunk képzelni ennél viccesebbet is, tekintve, hogy a l(j)ófejek immáron minden fesztiválon feltűnnek. Valami újat, ha kérhetnénk. Meg a csökött agyunkkal nem is értjük, mi van, bár nagyon drukkolunk az ifjú párnak.

Nah, de a koncertről. Az szétesett, de úgy tűnik, a rajongótábornak ez nem számít, legyenek ott a srácok a színpadon, oszt jól van. Ez így van jól. Megint nehéz kikövetkeztetni, mi történt, de mintha elpattant volna egy húr, és ez már a Dolly Rollnál is gondot okozott: a Dürerben meg felborult a sorrend, ezért két szám között állandó kvízshow ment a tagok között, hogy éppen mi következik. Hát, lendületesnek nem volt mondható a koncert, de a számok magukban is megállják a helyüket, és a cezúrát csak az veszi észre, aki a kezébe ragadt fényképezőgép miatt nem tud felhőtlenül bulizni. Az meg kifejezetten cáfolható eme koncert alapján, hogy egy, csak egy legény van talpon a vidéken: nem csak Fehér Balázsból áll az üteg: a közönség épp olyan szeretetben részesítette a gitárosokat (Fekete István, Miklós Milán), mint a Gurut, Tituszt, vagy éppen a dobok mögött megbújó Kelót. Ez így kerek egész, akár van lófej vagy menyasszony vagy mindkettő, akár nincs, s noha érezhető a zenekar kiállásán, hogy egy gigaturnéról ugrottak vissza Pestre egy buli erejéig, talán egyszer kipihenik magukat, és nagyobb lesz a gólöröm. A számok elég jók, a panelek meg működnek.

A vicces az volt, hogy feltűnt egy lánybúcsús csapat is: az egyenpólós koszorúslányok között ott fehérlett a fátyolos menyasszony, aki persze nem hagyta ki a ziccert, és addig hadonászott, amíg a fiúk is észrevették és kommentálták. Sztem ennél korrektebb lánybúcsú kevés van:)

A két koncert közötti szünetben Dj Zsazsa pörgetett, ami azért pikáns momentum, mert anno ő volt a Carbon basszerosa, és azért volt jó választás, mert ráúszott a hangulatra, és nem engedte lemerülni a júzereket – szünet nélkül folytatódott a tánc (egyes források szerin egészen fél 5-ig). Ekkor derült ki, hol is voltak a koncert alatt a pasik: a büfében. Ezt az bizonyította, hogy számos olyan úriember tartózkodott ott, akik addigra már csehszlovák rajzfilmfigurára itták magukat.

A ColorStarról bevalottan kevés fotó készült, ennek két oka volt. Az egyik, hogy a fényemberek úgy képzelik el ezeket a bulikat, hogy a zenekar vagy vaksötétben, vagy zombipirosban tolja, egyik sem fotósbarát változat, tekintve, hogy sem a gép, sem a kezelője különösebben nem cizellálta a képességeit sehol. Lehetett volna ott állni a résen, elkapni egy-egy megvilágosodást, de az van, hogy olyan buli kerekedett, hogy a tudósító egyszerűen szolgálaton kívül helyezte magát, elpakolta az apparátot, és hatalmasat táncolt. Egyébként a Color-bulik többségén ott van, tehát talán elhihető neki, hogy ez volt mostanság a legjobb koncert, amit a zenekar adott. Biztos kellett ehhez a felhergelt közönség is (köszi, Carbon), de valahogy most sokkal jobban működtek a megszokott és az új dalok is. Az utolsó szám vége felé úgy tűnt, megemelkedik a Dürer nagytermének padlója, és mindnyájan elszállunk, nemre, korra és fogyasztott alkoholmennyiségre való tekintet nélkül.

Zárásként pedig beszámolunk egy új jelenségről, a koncertturistákról, akik egész idő alatt a színpadnak és a zenészeknek háttal fényképezkedtek különböző pózokban és felállásokban, nagyjából fittyet hányva az egészre. Gondolom, csak azért hagyták abba néha-néha, hogy a termést fölpakolhassák a FB-ra, amiben biztos nincs semmi rossz, azon kívül, hogy állítólag mérgezik vele a levegőt, és hogy kissé ciki végignézni a hölgyek-urak parádézását úgy, hogy nem tudsz másik csatornára kapcsolni.

És még egy dolog: megy a vita arról, hogy melyik zenekar magyar vagy nemmagyar, próbálkoznak azzal, hogy kiszálkázzák, ki énekel magyarul, s ki nem. Szerintem ez orbitális hülyeség, bár baráti környezetben nem biztos, hogy pont ezt a szót használnám. Sztem magyar zenekarnak számít az a magyar, de angolul énekelő banda is, amelynek a koncertjén mintegy ezer magát magyarnak gondoló rajongó érzi azt, hogy boldog azért, mert ott lehet. Kell ennél több?

Fotók itt.


 

 

Szólj hozzá!


Itt van ZAZ legújabb albuma!

Itt van ZAZ legújabb albuma!

A franciák csodafegyvere a napokban mutatta be legújabb albumát. Az énekesnő új anyaga a chanson, a dél-amerikai gitár, a pop, a salsa és a rock...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Ez már hányadik botrány, amióta Zámbó Jimmy meghalt...?

Már annyiszor elhatároztuk, hogy megnézünk egy X-faktort, de valahogy nem ugrottuk meg a feladatot, az első öt perc kifogott rajtunk. A mostani balhéról is a Blikkből értesültünk.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek