Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit

2013/01/23  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Idén 14. alkalommal nyitotta meg kapuit a Világveleje Fesztivál. A helyszínválasztás ezúttal a Millenáris Teátrumra esett, amit, tekintettel a hétvégi fagyos állapotokra, kicsit öreganyósan, de sikerült épségben megközelítenünk. A kétnapos fesztivál alatt olyan előadókkal találkozhattunk, mint Bérczesi Róbert, az Intim Torna Illegál, a The Carbonfools, a Presszó Tangó Libidó, a Csókolom, a Péterfy Bori & Love Band és aVörösfenyő.

Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit

Jómagam az első napi programokra voltam hivatalos, ami valljuk be, felhozatal minden szinten izgalmasabbnak ígérkezett. Végül felemásra sikeredett…

Bérczesi Róbert, a Hiperkarma vezéregyénisége egyetlen szál gitárral állt ki a színpadra, de még így sem volt hiányérzetünk. A közel egyórás produkció alatt sikerült elvarázsolnia és megénekeltetnie is a közönséget. Ő is azon kevés zenészek közé tartozik, akit bárhová kirakhatunk a világban, ha a kezében a gitár, akkor ott előbb-utóbb koncerthangulat kerekedik.

Tökéletesen sikerült feltüzelnie a közönséget az Intim Torna Illegál bulijához – az ITI tagok hálásak is voltak. Mire a fiúk elfoglalták a színpadot, már mindenki izgatottan várta, mivel rukkolnak elő eme jeles napon, merthogy az ITI idén januárban töltötte be harmadik életévét, amit ezzel a koncerttel igyekeztek megünnepelni, és egyben meghálálni a rajongóik kitartását. Én nem tudom, mi hajtja ezeket a fiúkat, de ahány koncertjükön megfordulok, mindig úgy érzem, mintha egy atombomba robbanna a helyszínen. Pillanatok alatt képesek olyan bulit csapni, amit bármelyik világsztár megirigyelne. Különösen jó érzéssel tölt el, mikor azt látja az ember lánya, hogy a színpadot uraló banda kifejezetten élvezi, amit csinál, és a közönség minden egyes pozitív rezdülését a saját produkciójába forgatja vissza. A koncert végén pedig, mint egy valódi szülinapi zsúron, előkerültek a papírtrombiták és egy üveg pezsgő is, amit Dorogi Peti nagyvonalúan megosztott a közönséggel is. Az egyetlen probléma, hogy pohár híján max a hajunkból tudtunk volna kifacsarni pár cseppet, de hát a szándék a fontos. És ha már szülinap, akkor kihagyhatatlan a közönséggel a háttérben való fényképezkedés, aminek végeredménye már megtekinthető az zenekar Facebook oldalán. Isten éltessen Titeket még legalább 15 évig!

Rövid átállást követően a lányok nagy kedvence, Fehér Balázs és csapata, a The Carbonfools próbálta szinten tartani a bulira éhes, de már kevésbé szomjas közönség lelkesedését. Balázs megjelenéséhez kapcsolható szokásos sikítófrásztól eltekintve, ezen az esten kevésbé éreztem a fiúkon azt a fajta önfeledt szórakoztatási kényszert, ami általában egy Carbon-bulira jellemző. Úgy tűnt ugyanis, a technika ördöge rászállt a bandára, ami kissé kizökkentette őket a komfortzónájukból. Persze, igyekeztek mindent megtenni azért, hogy senki ne távozzon rossz szájízzel, de sajnos, a vége felé már láthatóan és hallhatóan szétesett a produkció. Látszott az arcokon a feszültség, amit nem sikerült leplezni, emiatt viszont a közönség józanabbik fele sem tudta úgy élvezni a koncertet úgy, ahogy illett volna. Azért a fiúknak mindenképpen adnék egy csillagos ötöst a kitartásért, a technikának meg mindent összevetve egy halovány közepes jár…

Szóval és képekben: az idei fesztiválszezont ezennel megnyitottnak tekintem, viszont remélem, hogy jobbnál jobb bulik jönnek! Folytatás következik….

A THE CARBONFOOLS pedig itt bizonyíthat a következő alkalommal


Képtár

  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9402
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9403
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9404
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9405
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9406
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9407
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9408
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9409
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9410
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9412
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9413
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9414
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9415
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9416
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9417
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9418
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9419
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9420
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9421
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9422
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9423
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9424
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9425
  • Év eleje, Világveleje – amikor az ördög tönkreteszi a bulit kép 9426
 

 

Szólj hozzá!


A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön...

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
Új koncertek