Ez a koncert olyan, volt mintha a Belfeszten fellépne a Metallica

2016/08/22  ·   Koncertbeszámoló   ·  faber castro

1989-ben a Tankcsapda első meghirdetett koncertje Komádiban, a Körösmenti ifjúsági napokon volt. (Gerendaiékat megelőzték pár évvel az akkori szervezők.) Huszonhét év után újra itt adott kétórás hangversenyt egy városnapi rendezvényen a zenekar.

Ez a koncert olyan, volt mintha a Belfeszten fellépne a Metallica

Kistérségekben az ingyenes falu– és városnapokon a fellépő nem érdemes művészek popkulturális műsoraikkal rendszerint szomorúságot és megvető mosolyt váltanak ki az arra tévedt értő kedves közönségből. Komádiban is pörögtek az esrmények: kutyabemutató, pörköltfőzés, ugrálóvár, vattacukor, tüzijáték a Holnap hajnalig c. örökzöld Neoton família slágerére...

Pontos kezdéssel este kilenckor elindultak a Tankok. Nagy színpad. Nagy technika. Élvezettel játszották végig a kétórás bulit. Lukács közvetlenül kommunikált a nagyérdemű mulatós sztárokhoz szokott részlegéhez is. Vagy a szervezők főztjétől, vagy azért, mert tudták, hogy történelmet írnak – nem tudom, de végig egy vidám zenekart láttam, akik úgy játszottak, mintha egy nagy fesztiválon lettek volna.

Ott, ahol 70 km-es körzetben ritkán történik bármi, ez a koncert olyan volt mintha a Belfeszten fellépne a Metallica. A családok együtt ugráltak, énekeltek a pogózó keménymaggal, miközben a pultoknál az őstermelők az aratás nehézségeit összegezték.

Lukácsék is szántottak és arattak.

Köszi, Komádi! Köszi, szervezők! Köszi, Tankcsapda!!


Képtár

  • Ez a koncert olyan, volt mintha a Belfeszten fellépne a Metallica kép 52766
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek