Harry Potter az Arénában – percről percre

2017/01/25  ·   Koncertbeszámoló   ·  Simonyi Éva

Január 21-én a Papp László Budapest Sportarénában egy egészen újfajta élményben volt részem: az egyik kedvenc történetem első részét, a Harry Potter és a Bölcsek Kövét vetítették le nekünk egy 12 méteres vásznon, miközben a Magyar Virtuózok Zenekar élőben kísérte végig a filmet.

Harry Potter az Arénában – percről percre

Körülbelül 19.00-kor érkeztünk a helyszínre, ekkor már majdnem félig megtelt az Aréna. Később is folyamatosan érkeztek a vendégek, majdnem telt ház volt.

19.20 körül elkezdett felvonulni a zenekar a színpadra, majd Justin Freer karmester néhány kedves szóval köszöntötte a közönséget. Magyarul üdvözölt minket, és kívánt mindenkinek jó szórakozást az estéhez, majd hozzátette, ez nem egy szokványos komolyzenei koncert, nyugodtan nevessünk a vicces részeknél, drukkoljunk, ha épp olyanunk van (egy kviddics-meccsen például), vagy tapsoljunk, ha kedvenc szereplőink lépnek színre. (Később ez így is történt, nem néma csöndben ültünk, az egész estének könnyed, laza volt a hangulata.)

Justin Freer karmester egyébként az elmúlt években az egyik legkeresettebb filmzenei karmesterévé nőtte ki magát, olyan világhírű zenekarokkal lépett már fel, mint például a Chicagói Szimfonikusok, a Londoni Filharmonikusok, a New York-i Filharmonikusok, a Philadelphiai Zenekar, a Philharmonia Zenekar, a San Franciscó-i Szimfonikusok és a Sydney-i Szimfonikus Zenekar, most pedig a Magyar Virtuózok Zenekar.

A filmvetítés pontosan 19.30-kor kezdődött (angolul vetítették magyar felirattal). Rengetegen vettek fel Griffendéles sálat vagy Harry Potter szemüvegét, varázspálcáját, talárját. Szó szerint varázslatos volt a légkör.

Az este folyamán többször belefeledkeztem a filmbe, annyira pontosan és gyönyörűen játszott a zenekar. Hihetetlenül szép volt élőben hallani ezeket a dalokat, a zenészek tökéletes összhangban voltak, a közönség maximálisan nyitott volt és befogadó.

A Magyar Virtuózok Zenekar kitett magáért, felejthetetlen élmény nyújtva mindenkinek, aki részt vett ezen az estén. Ez volt az első filmzenei koncertélményem, és fantaszikusan éreztem magam, remek volt az egyik kedvenc filmemet ilyen csodás élőzenei kísérettel újranézni, és ismét átélni gyerekkorom egyik legmeghatározóbb történetét :)


 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek