Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón

2014/03/28  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

A napokban jelent meg az Ivan & The Parazol új albuma Mode Bizarre címmel, amelyet a mostanában inkább határainkon kívül tartózkodó ifjak azonnal be is mutattak a hazai közönségnek. Még a hajó is beleremegett, olyan bulit nyomtak a srácok!

Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón

Van egy igazi és sikeres rockzenekarunk. Most már tényleg kijelenthetjük. Lehet, hogy egyeseknek ez túlzás, de én egyre inkább hiszek abban, hogy ezek a fiúk valóban elérhetik azt a hírnevet, amelyre minden zenekar vágyik. Megjárták Amerikát és Angliát, a rockzene két fellegvárát, és mindenhol bizonyítottak. Élményekkel, tapasztalatokkal és persze kapcsolatokkal gazdagodva tértek haza minden alkalommal, és lassan a tudatos karrierépítés reklámfiguráivá válnak. Egy pillanatig sem csodálkoztam azon, hogy az A38-as koncertre a jegyek napokkal a buli előtt elkeltek.

A lemezbemutató előzenekara a Blahalousiana volt, akiket sajnos egy másik program miatt ki kellett hagynom, pedig kedvelem azt, amit csinálnak. Mire sikeresen becsekkoltam a hajón, az est sztárjai már javában tornáztatták a népet. Az előre meghirdetett dress code szerint black&white partyra lehetett számítani, amit a rajongók természetesen szigorúan be is tartottak. Akárcsak a zenekari tagok. Az igazi 70-es évek „szeretkezz, ne náborúzz” imidzsére hajazó ruhaköltemények kitűnően passzoltak a Parazol dalokhoz. A közönséget pásztázva sokadszorra lepődöm meg azon, hogy egy ilyen, minden értelemben fiatal bandának nem csak tini rajongói vannak. Valószínűleg ennek az az oka, hogy az idősebb korosztály a saját ifjúkori kedvenceit látja reinkarnálódni a színpadon, és így könnyedén befogadható számukra a rockzene eme frissített változata. Azt mondanom sem kell, hogy természetesen az első sorokig már meg se próbáltam betuszkolni magam, látva az iszonyatos tömeget, de a hátsó sorokból is élvezhető volt a produkció.

A srácok a tőlük megszokott laza profizmussal nyomták végig a bulit. Az új dalok bemutatásán túl az előző album kedvencei is helyet kaptak a repertoárban, aminek a közönség szemmel láthatóan és érezhetően is örült. Időnként komolyan elgondolkodtam, hogy vajon a hajó felújítása során tesztelték-e a strapabíró képességét, mert folyamatos hullámzást éreztem a talpam alatt. És tuti, hogy nem az alattunk hömpölygő folyó hatása volt. De örömmel jelentem, mindannyian túléltük! A hajó és a banda is jelesre vizsgázott! Soha rosszabbat!


Képtár

  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28031
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28032
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28042
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28060
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28062
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28068
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28071
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28073
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28079
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28081
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28084
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28085
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28088
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28090
  • Ivánék bemutattak nekünk - Ivan & The Parazol a Hajón kép 28091
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek