Jazz és blues az Almáriumban

2013. november 10.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Dobos Klára

A koncert.hu-n programot keresve akadtunk rá e helyre, s úgy véltük, ha Micimackónak bejön, mi is eséllyel próbálkozhatunk. S így is lőn. Az egyik kellemes jazz-este után (Kalmár Trió) ki nem hagytuk volna a következő blues-napot (Fekete Jenő és Molnár Gábor).

Jazz és blues az Almáriumban

A nemrégiben a fővárosban a Horánszky u. 5. szám alatt megnyílt gasztrokulturális centrum kvázi jazz klubként működik: ahogy Boor Ádám programszervezőtől megtudtuk, a szerda, péntek és szombat a jazzé, a csütörtök pedig a blues-é. A hazai jazz- és bluesélet kiemelkedő előadóinak meghívását tervezik, erősen törekedve arra, hogy azok is helyet kapjanak a színpadon, akik kvalitásaikhoz képest méltatlanul kevesebbet szerepelnek. Minden bizonnyal lesznek olyanok is, akiket itt ismer majd meg a közönség.

Amíg nem dobálnak székeket, addig nem zavar a ,,hangzavar” – mondja mosolyogva Molnár Gábor, az Országúti diszkó című filmre hivatkozva és nagyvonalúan legyintve ama kérdésre, miszerint egy-egy kicsit hangosabb társaság nem zavarja-e őket a zenélésben. A játékszabály megengedi a kicsapongást, de azért az sem baj, ha a közönség arra az időre inkább csak a zenével (esetleg az étellel, illetve pár halk mondatocska erejéig partnerével) foglalkozik, hiszen több ez azért, mint szimpla háttérzene: az Almárium Bisztró Gasztro Jazz & Blues sorozata koncertként is értékelhető   

A belépés a koncertekre ingyenes, nem fogyasztáshoz kötött. Szeretnék ezt hosszú távon fenntartani, de azért nem ígérhetnek „örökkön örökkét”. Végül is az igazi cél az, hogy aki bejön ide, az komplex élménnyel távozhasson: jó társaságról mindenkinek magának kell gondodkodnia, de a jó zene és a jó ennivaló adott… - egyik sem nehéz, nem üli meg a gyomrot vagy a hangulatot…


Képtár

 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21519
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21520
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21521
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21522
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21524
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21525
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21526
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21527
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21528
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21529
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21530
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21531
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21532
 • Jazz és blues az Almáriumban kép 21533
 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek