Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató

2013/12/02  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Pontosabban, mint hal a fedélzeten, hisz a Fish! zenekar új albumának bemutatóját a sok zenekart megélt kalózhajó, a Barba Negra színpadán ünnepelte. A Konzervzene névre keresztelt lemez különlegessége a hagyományos CD formátumtól eltérő csomagolás, ami a banda ötletességét is dicséri.

Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató

Az album nevéhez hűen, mi is lehetne más a "borító", mint egy kisebb konzervdoboz, benne a legújabb album minidisk formában, illetve néhány apró Fish! logóval ellátott ajándék. Leellenőriztük, és bátran kijelenthetjük, ennek a konzervnek még nem járt le a szavatossági ideje!

Ha valaki azt kérné tőlem, fogalmazzam meg egyetlen mondatban, miért szeretem a zenekart, a következőt tudnám mondani: a Fish! számomra azért kedves, mert valódi és egyben szórakoztató. Kicsit közhelyesen hangzik, de ennyire egyszerű az egész. Nekem minden egyes koncert után az az érzésem, hogy ezek a fiúk nem akarnak megfelelni senkinek, nem érdekli őket az aktuális divatirányzat, nem foglalkoznak mélyen a politikával, "csak" zenélni szeretnének. És ha ez még tetszik is a közönségnek, annak nagyon örülnek! No meg persze igyekeznek meghálálni a maguk módján...


Ennek eseménynek négy vendégszereplője is volt, ebből három előzenekar formájában. A Headbangs, a Csakazértis, illetve a Plastic Bitch név az egyszeri rádióhallgatónak nem sokat mond, pedig egyik zenekar sem most kezdte a szakmát. Viszont a keményebb műfajt kedvelőknek ez a három banda tökéletes alapozásnak számít. Öszinte leszek: én egyik formációt sem ismerem annyira, hogy komolyabb véleményt formálhatnék, maximum a színpadi produkcióikról írhatnék némi kritikát, de ez így igazságtalan lenne, ezért maradjunk annyiban, egyelőre még barátkozom a látottakkal.

Ahogy körbenéztem ezzel nem voltam egyedül, mert a közönség nagy része ekkor még valahol félúton lehetett a Barba felé, a jelenlévők pedig inkább ülve és tisztes távolból figyelték mi zajlik a színpadon. Bár az is igaz - és erről már többször beszámoltunk -, manapság a bulizni vágyó fiatalok egyre később érkeznek meg a kiszemelt helyszínre. Lehet, hogy már előtte "alapoznak" valamelyik bárban vagy kocsmában, de tény, hogy nagyjából tíz óra után indul be az igazi éjszakai élet a városban. Talán nem véletlen, hogy a Barbában is fél 11 körül kezdődnek a nagykoncertek.


A Fish! szintén ekkortájt lépett színpadra, és a fekete függöny mögül előbújva, az album címadó dalával, a Konzervzenével köszöntötték a rajongókat. Természetesen kaptunk ízelitőt az új anyagból, és persze előkerültek a régebbi, kihagyhatatlan slágerek is, de a Fish! bulik alapja a közönséggel való aktív kommunikáció. A kommunikátor pedig nem lehet más, mint kis hazánk egyik legpimaszabb, humorban, iróniában és öniróniában is gazdag frontembere, Kovács Krisztián. Mondhatnám úgy is, hogy "ő viszi el a balhét" a bulikon, de az is igaz, hogy mellette nehéz szóhoz jutni, így a zenekari tagok láthatóan már megszokták a némaságot az évek során. Krisztián olyan megállíthatatlan úthengerré válik a koncertek alatt, amely gyakorlatilag mindent és mindenkit letarol maga körül, ahogy viszi a lendület, de ebből még véletlenül se szabad azt a következtetést levonni, hogy ő maga egy vadállat lenne...


A közönség viszont imádja, és gyakorlatilag minden vezényszavát azonnal teljesítik. Ha előrébb kell vonulni, akkor "halasodunk", ha két lépést jobbra, akkor azonnal mozdul a lábunk, ha csendre vágyik, akkor mindenki visszafojtott lélegzettel várja a feloldozást (kivéve az igen bátor, ámde meggondolatlan fiatalokat, akik a kurjongatásért ilyenkor meg is kapják a jutalmukat), ha kiabálni kell, akkor ami a torkunkon kifér, ha ugrálni, akkor pedig megrengetjük a  földet.

Mindemellett viszont a kiválasztott rajongók jutalomban is részesülhetnek. Ezúttal például alkalmi társam volt az a szerencsés, akit Binges Zsolti (általam csak ördögfiókának becézett basszusgitáros) megkínált a saját védelmi italának felével, amit ezúton is hálásan köszönünk! Később még egy doboz sört is átadott nekünk azzal a nemes gesztussal, hogy adogassuk körbe a szomjazó nép között, és osztozzunk testvériesen a fennmaradó mennyiségen. Hát, ilyen családias hangulatú egy Fish! koncert.

Énekeltünk, táncoltunk, ugráltunk, izzadtunk, elfáradtunk, de istenien szórakoztunk!
A turné még tart, így a nagyobb vidéki városokban elcsíphetitek őket egy koncert erejéig, de a pestiek se szomorkodjanak, hisz december 28-án az Indoor Fesztiválon újra tombolhatunk! ;)


Képtár

  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22528
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22529
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22531
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22532
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22533
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22534
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22536
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22540
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22541
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22545
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22546
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22547
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22548
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22550
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22552
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22553
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22555
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22556
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22557
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22558
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22560
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22562
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22566
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22571
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22575
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22577
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22578
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22584
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22524
  • Mint hal a vízben - Fish! lemezbemutató kép 22527
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek