Náluk van a Stukker

2013. október 14.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Szarka Károly

Stukker akusztik a Hátsó Kapuban. Három rutinos zenész összeállt és alapítottak egy countryzenekart, nyilván hobbiból. Elsőre nem hangzik túl izgalmasan, illetve egy kicsit mégis, mert a tagok zenei előéletét ismerve nehezen tudnám elképzelni, hogy színtelen produkcióval állnak elő.

Náluk van a Stukker

A countryval kapcsolatban a legtöbbek fejében az a kép élhet, hogy ül a cowboy a ranch közepén, egy faház tornácán, cowboykalapot és cowboycsizmát visel, gitározik, és közben orrhangon arról énekel, hogy elhagyta az asszony, lemegy a kocsmába sörözni a haverokkal, meg hogy a lován vágtatva nézi a suhanó fákat.

Vagy valami ilyesmi. Ennio Morricone filmzenéi, Johnny Cash dalai, esetleg Magyarországon a 100 Folk Celsius. Bár utóbbi azért kevésbé, inkább lovak, pisztolyok, nők, pia. És ez a fajta attitűd nem is áll távol a Stukker zenekartól, rögtön az első sztori egy lányról szól, aki nemcsak szerette a dal szerzőjét, és akit a szerző nemcsak magáévá tett, hanem akit agyon is lőtt.

Az énekes az a Vécsi Tibor, akit leginkább a Korai Öröm frontembereként ismerhetünk, bár ott éneklés helyett kiabál (énekelni inkább egy másik zenekarban, a Dublőrzben szokott). Gitáron Szalay Péter (szintén Korai Öröm, illetve ColorStar, Fókatelep) és Dudás Zsombor (Pluto, Specko Jedno, Vasárnapi Gyerekek és még vagy tíz zenekar) játszik.

Ők alkotják tehát a Stukker trióját, amely egy teljesen új formáció. Hozzájuk csatlakozik a Hátsó Kapuban rendezett koncerten Kerényi Ákos dobos. Stílusuk saját oldaluk szerint alternatív country, illetve folk and roll, a fent ismertetett country-sztereotípián azért jelentősen túlmutatva, jóval több irányzat stílusjegyeit keverve bele saját zenéjébe.

Játszik saját dalokat, és akusztikusabb hangzásúra, gitárcentrikusabbra dolgozza át a Dublőrz elektronikusabb, többhangszeres számait. Egy kicsit folkos, néhol blues-os, reggae-s a zene, valamennyire alternatív is, és nemcsak a vadnyugati életérzés van meg benne, hanem az úton töltött élet öröme is („ha futnak a fák, én azt szeretem”), mint például a Zombi című dalban.

Na meg a kocsmakultusz, amely leginkább a Még egy kört című opusz nem túl bonyolult refrénjében nyilvánul meg („még egy kört!”). De van itt hiánypótlónak szánt dicshimnusz Puskás Öcsinek - és még néhány érdekesség, összességében kellemes muzsika, fárasztó munkanap utáni kikapcsolódásnak egyáltalán nem utolsó.

Fellépnek...

... kéthetente csütörtökön a KATAPULTBAN ( Dohány u. 1.), a következő alkalom október 17.,
... október 16-án (szerda), a Gödör klubban, a Puszi együttes vendégeként,
... és ugyanitt 20-án a nemrégiben elhunyt Őz Zsolt emlékére rendezett koncertmaratonon.


Képtár

  • Náluk van a Stukker kép 20287
  • Náluk van a Stukker kép 20288
  • Náluk van a Stukker kép 20289
 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek