Náluk van a Stukker

2013. október 14.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Szarka Károly

Stukker akusztik a Hátsó Kapuban. Három rutinos zenész összeállt és alapítottak egy countryzenekart, nyilván hobbiból. Elsőre nem hangzik túl izgalmasan, illetve egy kicsit mégis, mert a tagok zenei előéletét ismerve nehezen tudnám elképzelni, hogy színtelen produkcióval állnak elő.

Náluk van a Stukker

A countryval kapcsolatban a legtöbbek fejében az a kép élhet, hogy ül a cowboy a ranch közepén, egy faház tornácán, cowboykalapot és cowboycsizmát visel, gitározik, és közben orrhangon arról énekel, hogy elhagyta az asszony, lemegy a kocsmába sörözni a haverokkal, meg hogy a lován vágtatva nézi a suhanó fákat.

Vagy valami ilyesmi. Ennio Morricone filmzenéi, Johnny Cash dalai, esetleg Magyarországon a 100 Folk Celsius. Bár utóbbi azért kevésbé, inkább lovak, pisztolyok, nők, pia. És ez a fajta attitűd nem is áll távol a Stukker zenekartól, rögtön az első sztori egy lányról szól, aki nemcsak szerette a dal szerzőjét, és akit a szerző nemcsak magáévá tett, hanem akit agyon is lőtt.

Az énekes az a Vécsi Tibor, akit leginkább a Korai Öröm frontembereként ismerhetünk, bár ott éneklés helyett kiabál (énekelni inkább egy másik zenekarban, a Dublőrzben szokott). Gitáron Szalay Péter (szintén Korai Öröm, illetve ColorStar, Fókatelep) és Dudás Zsombor (Pluto, Specko Jedno, Vasárnapi Gyerekek és még vagy tíz zenekar) játszik.

Ők alkotják tehát a Stukker trióját, amely egy teljesen új formáció. Hozzájuk csatlakozik a Hátsó Kapuban rendezett koncerten Kerényi Ákos dobos. Stílusuk saját oldaluk szerint alternatív country, illetve folk and roll, a fent ismertetett country-sztereotípián azért jelentősen túlmutatva, jóval több irányzat stílusjegyeit keverve bele saját zenéjébe.

Játszik saját dalokat, és akusztikusabb hangzásúra, gitárcentrikusabbra dolgozza át a Dublőrz elektronikusabb, többhangszeres számait. Egy kicsit folkos, néhol blues-os, reggae-s a zene, valamennyire alternatív is, és nemcsak a vadnyugati életérzés van meg benne, hanem az úton töltött élet öröme is („ha futnak a fák, én azt szeretem”), mint például a Zombi című dalban.

Na meg a kocsmakultusz, amely leginkább a Még egy kört című opusz nem túl bonyolult refrénjében nyilvánul meg („még egy kört!”). De van itt hiánypótlónak szánt dicshimnusz Puskás Öcsinek - és még néhány érdekesség, összességében kellemes muzsika, fárasztó munkanap utáni kikapcsolódásnak egyáltalán nem utolsó.

Fellépnek...

... kéthetente csütörtökön a KATAPULTBAN ( Dohány u. 1.), a következő alkalom október 17.,
... október 16-án (szerda), a Gödör klubban, a Puszi együttes vendégeként,
... és ugyanitt 20-án a nemrégiben elhunyt Őz Zsolt emlékére rendezett koncertmaratonon.


Képtár

  • Náluk van a Stukker kép 20287
  • Náluk van a Stukker kép 20288
  • Náluk van a Stukker kép 20289
 

 

Szólj hozzá!


A Koncert.hu tudósítójának sikerült lepisszegnie a Suzanne Vega-koncerten Ákost

A Koncert.hu tudósítójának sikerült lepisszegnie a...

Elöljáróban el kell mondanom, hogy kevés énekesnőt kedvelek annyira, hogy meghallgassak egy-egy teljes albumot tőlük, ezek közé tartozik Suzanne...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

A Skorpió és Balázs Fecó először együtt!

Különleges koncertet láthatnak az M2-Petőfi TV nézői az Akusztik-sorozatban: a Skorpió együttes és Balázs Fecó először zenélnek együtt.A produkciót november 19-én tűzik műsorra.

Nem bírta a rohamot a Spice Girls-turné jegyértékesítő rendszere

A fűszerlányok jelen pillanatban az Egyesült Királyság legnépszerűbb hölgyei. Legalábbis erre lehet következtetni a tényből, hogy 600 ezer jegy kelt el a turnéjukra, ha nem is pillanatok, de pár óra alatt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek