Menopauza 1170x180

Ria, ria, Hungária! Utolsó utcabál a Puskásban

2024/06/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Lenti Barnabás

Vannak, akik 29 éve várták ezt a koncertet. És vannak olyanok (mint én), akik még meg sem születtek akkor, amikor Fenyő, Novai, Szikora és Dolly, vagyis a Hungária utoljára adott koncertet.

Fotó: Fenyő Miklós

Az akkori Népstadionban százezren gyűltek össze az ország legnagyobb Rock and Roll bulijára. Ez a szám 2024. június 1-jén valamivel kevesebb volt, de a Puskás Aréna így is majdnem megtelt. Pontban nyolckor elkezdődött az együttes tagjaival készült kisfilm, ami éppen addig tartott amíg a későn érkezők is megtalálták a helyüket és elkezdődhetett a Hungária várva-várt utcabálja.

„Ébredj újra, Rockandrollia!” – hangzott az első dal, ami valóban felébresztette és táncra is perdítette a közönséget. Ezután pedig folyamatosan érkeztek a slágerek: Duci Juci, Micsoda buli, Hotel Menthol és még sorolhatnám. Slágerek és talán kevésbé ismert dalok is felcsendültek, így mindenki megkaphatta, amit várt. Az ötéves kislánytól az idős párokig mindenki bulizott, ki ülve, ki állva, ki twistelve. Mérhetetlen öröm van bennem, hogy az én generációmat is érdekelte a koncert, azért pedig végképp hálás vagyok, hogy az én fiatalkoromban is létrejöhetett egy ilyen koncert, és nem csak a szülők beszámolóiból hallhatok róla.

Oké,oké, volt néhány énekhang-hiba és a mikrofon sem szólalt meg mindig (és nem volt a Csavard fel a szőnyeget!), de semmi sem lehet tökéletes. Ettől még igazi utcabáli hangulat kerekedett a nézőtéren és a színpadon egyaránt. A többiek mellett azért kiemelném Dolly színpadi jelenlétét, aki valamilyen oknál fogva sokkal könnyebben bírta éneklésre a közönséget, mint Fenyő vagy Szikora. Energiájáról és énekhangjáról már nem is szólva. Természetesen a Hungária megemlékezett Szaxi Maxiról, Kékes Zoltánról és Flipper Öcsiről is egy-egy felvételről bejátszott dal erejéig.

Hungária koncert szinte biztosan nem lesz több, feltehetően ez volt az utolsó utcabál a Puskásban (vagy bárhol máshol), örülünk hogy a részesei lehettünk, s úgy látjkuk, ezzel olvasóink is így vannak.

 

Remek fotók itt!

Hungária, Puskás Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek