Robbant a bomba - The Carbonfools beszámoló a hajóról

2012. november 13.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Mielőtt bárki azt hinné, hogy egy újabb katasztrófahírrel szeretném sokkolni az olvasókat, rögtön leszögezném, ez csupán egy energiadús koncertről szóló élménybeszámoló! Mint azt már korábban jeleztük, a Carbonsweet album bemutatójának időpontját kénytelenek voltak megfejelni egy ráadással, mivel az első alkalomra a jegyek pillanatok alatt elkeltek. Nekünk a második nap jutott, de azt hiszem, nem döntöttünk rosszul, hogy a pénteket választottuk, még akkor sem, ha félő volt, hogy banda egy kissé leharcolt lesz estére.

Robbant a bomba - The Carbonfools beszámoló a hajóról

Aki még nem járt volna az A38 hajón, az még nem érezhette, milyen is egy acélszerkezet gyomrában hajnalig ropni a táncot úgy, hogy közben a talpad alatt érzed a monstrum minden egyes rezdülését. A helyszín már maga egy élmény, így az esti siker félig garantált volt. Előzenekarként a Colorstar hozta lázba a közönséget, ami az elején még úgy tűnt, reménytelen vállalkozás lesz, mert az előzetesen beharangozott telt ház ellenére lassan csordogáltak az emberek, de köszönhetően a bulizni vágyó fiatalok egyre bővülő létszámának, a végére már egész jó hangulat kerekedett. Mire a Colorstar végzett, már tömve volt a táncparkett, és egy viszonylag rövid átállás után (állítólag, ez előző nap negyven percre rúgott), ám egy kissé hosszúnak tűnő intro után szép sorjában masíroztak be a színpadon megszokott helyükre a srácok. A jó hangulat megalapozása érdekében mi mással kezdődhetett volna a buli, mint az új lemez egyik slágervárományos dala, a Birthday akkordjaival. Bár némi fáradtság látszott a fiúk arcán, a közönség lelkesedése jó hatással volt a bandára. Ennek köszönhetően egyre inkább érződött az összhang a két tábor között, és végre Balázs is felszabadultan járhatta "esőtáncát", körbejárva azon csekély felületét a színpadnak, amit nem foglalt el hangszer- vagy kábelrengeteg. Az est fénypontja és egyben meglepetése Milán szólója volt, amelyben ezúttal nem a gitáré volt a főszerep, sokkal inkább saját gyönyörű énekhangjáé! Nem mellesleg, ha már Milánnál tartunk, az ő ötlete alapján született a lassúzós dalocska, amely nálam első hallásra szerelem-kategória! Természetesen, a már örökzöldnek számító Sunset, Hideway, Clublights vagy a szokásos menetrend szerint utolsónak hagyott Pony sem maradhatott ki a repertoárból, aminek a rajongók szemmel láthatóan és füllel hallhatóan rettentően örültek! Nem egyszer próbálták megénekeltetni a nagyérdeműt, és amennyire én érzékeltem, komolyabb ellenállásba nem ütköztek a fiúk. A koncert vége felé teljes volt az ellazulás, mind a színpadon, mind a bulizók közt. Ennek egyértelmű jeleként a banda tagjai gyakorlatilag egymást cukkolták, beszólogattak, doboltak, és valami táncnak nemigen nevezhető, de annál szórakoztatóbb mozdulatsorral igyekeztek levezetni a bemutató előkészületei során felhalmozódott feszültséget. A meghajlással egybekötött vastaps után azért Balázs még odadobott egy „sokkal jobb közönség voltatok, mint a tegnapiak” koloncot a még mindig bulira éhes rajongóknak, amitől a fiúk aznap végképp a mennybe mentek! Én kérek elnézést azoktól, akik az első napra jutottak be, mivel nem voltam jelen, nem tudhatom milyen volt a fogadtatás, de azt bizton állíthatom, hogy péntek éjszaka szétesett a hajó a fergeteges hangulatnak köszönhetően! A fiúk pedig most útra kelnek, és a Compact Disco legénységével együtt beveszik az ország minden nagyobb városát. Tessék figyelni a különböző információs csatornákat, mert gyanítom, hogy a jegyek másodpercek alatt gazdára találnak majd…

Képek még itt!


 

 

Szólj hozzá!


Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

Piedone nyomában címmel mutatja be pénteken a Bud Spencer filmszínész életéről szóló portréfilmet az M5 kulturális csatorna.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Gájer Bálint párt keres egy duetthez

Gájer Bálint nagy erőkkel készül karácsonyi nagy koncertjére (az esemény adatlapját csatoltuk). Az élményben, amelyet egy ilyen ünnepi fellépés jelent, szeretne megosztozni valakivel, aki elénekli vele a nagy közönség előtt a Fehér Karácsony című népszerű karácsonyi dalt.

Itt van ZAZ legújabb albuma!

A franciák csodafegyvere a napokban mutatta be legújabb albumát. Az énekesnő új anyaga a chanson, a dél-amerikai gitár, a pop, a salsa és a rock elemeinek ötvözésével született meg, a végeredmény pedig hűen tükrözi Zaz művészi hitvallását.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek