Menopauza 1170x180

Városi halottasház az Akváriumban

2024/04/08  ·   Koncertbeszámoló   ·  koncert.hu, MTI

Először jön Magyarországra a ZillaKami és SosMula által New Yorkban megalapított hardcore rap duó, a City Morgue. Az Akváriumban az új lemezüket mutatják majd be, és garantáltan nem lesz halotti csend július 9-én, a NagyHallban.

Rhapsody in Blue – ez lesz az utolsó Bohém Fesztivál

A City Morgue 2017-es megalakulása előtt Junius Rogers (ZillaKami), sokat dolgozott 6ix9ine-nal a New York-i underground hiphop szcénában, és állítólag 6ix9ine számos korai dalának szellemírója volt. Ha valakinek rémlik ez a név, a világ egyik leggyűlöltebb rapperéről van szó, akire pl. még Snoop Dog is azt mondta, hogy "Meg kell állítaniuk ezt a patkányt!". A csóka 47 évet kapott volna, ha nem köt vádalkut (feldobta a spanjait). Mondjuk, ZillaKami is összebalhézott vele, miután állítólag nem volt hajlandó visszafizetni a tartozását és hangszereket is lenyúlt tőle. Igazi remek ember lehet, de olyan letöltéseket produkál, hogy nem hiszünk a szemünknek.

A duó másik tagja viszont nem kerülte el a börtönt, az 1994-es születésű Vinicius Sosa Sos Money néven kezdte a hiphop-pályafutását, ami – fegyver, crack – egy időre megszakadt, aztán amikor kiszabadult, Sos Money-ból SosMula-ra változtatta a művésznevét. ZillaKami amúgy a börtönből való szabadulásának első napján találkozott Sosával. Erős kezdet.

A folytatás sem volt gyengébb, mert a City Morgue 2017-es SHINNERS13 című videoklipje gyakorlatilag sokkolta az embereket, majd a single megjelenése után jött hirtelen népszerűséget koncertekkel és lemezekkel tartották fent, így mára a City Morgue a rap és a hardcore szcéna egyik legérdekesebb és egyben legellentmondásosabb formációjává nőtte ki magát.

Első albumuk 2018-ban CITY MORGUE VOL. 1: HELL OR HIGH WATER címmel jelent meg, amivel egyből a toplisták élére kerültek. Második, CITY MORGUE VOL. 2: AS GOOD AS DEAD lemezükkel pedig a Billboard Top Rock Album Chart és az Apple Music Rock Album Chart első helyét is elfoglalták.

A duó kiemelkedő sikereket ért el az underground rapszíntéren, több százmillió streamet és nézettséget gyűjtöttek össze az elmúlt pár év során. Azon túl, hogy mára gyakorlatilag kultuszt és hatalmas rajongótábort építettek, magukra irányították a szakma figyelmét is. A City Morgue zenéjén olyan előadók hatása is érezhető, mint  DMX, az Alice in Chains, az Onyx, Tyler, the Creator, a Title Fight, vagy éppen a Slipknot, akiknek Spit It Out című számát fel is dolgozta a duó, sőt ZillaKami alkarján felfedezhető egy Corey Taylor maszk tetoválás is az Iowa korszakból. (Taylor amúgy 2024. június 5-én a Barba Negrában fog felbukkanni.)

Negyedik albumuk tavaly szeptemberben jelent meg My Bloody America címmel, július 9-én az Akvárium Klubban erről is fognak válogatni.

 

 

 

 

City Morgue, ZillaKami, SosMula, 6ix9ine, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek