Városi halottasház az Akváriumban

2024/04/08  ·   Koncertbeszámoló   ·  koncert.hu, MTI

Először jön Magyarországra a ZillaKami és SosMula által New Yorkban megalapított hardcore rap duó, a City Morgue. Az Akváriumban az új lemezüket mutatják majd be, és garantáltan nem lesz halotti csend július 9-én, a NagyHallban.

Rhapsody in Blue – ez lesz az utolsó Bohém Fesztivál

A City Morgue 2017-es megalakulása előtt Junius Rogers (ZillaKami), sokat dolgozott 6ix9ine-nal a New York-i underground hiphop szcénában, és állítólag 6ix9ine számos korai dalának szellemírója volt. Ha valakinek rémlik ez a név, a világ egyik leggyűlöltebb rapperéről van szó, akire pl. még Snoop Dog is azt mondta, hogy "Meg kell állítaniuk ezt a patkányt!". A csóka 47 évet kapott volna, ha nem köt vádalkut (feldobta a spanjait). Mondjuk, ZillaKami is összebalhézott vele, miután állítólag nem volt hajlandó visszafizetni a tartozását és hangszereket is lenyúlt tőle. Igazi remek ember lehet, de olyan letöltéseket produkál, hogy nem hiszünk a szemünknek.

A duó másik tagja viszont nem kerülte el a börtönt, az 1994-es születésű Vinicius Sosa Sos Money néven kezdte a hiphop-pályafutását, ami – fegyver, crack – egy időre megszakadt, aztán amikor kiszabadult, Sos Money-ból SosMula-ra változtatta a művésznevét. ZillaKami amúgy a börtönből való szabadulásának első napján találkozott Sosával. Erős kezdet.

A folytatás sem volt gyengébb, mert a City Morgue 2017-es SHINNERS13 című videoklipje gyakorlatilag sokkolta az embereket, majd a single megjelenése után jött hirtelen népszerűséget koncertekkel és lemezekkel tartották fent, így mára a City Morgue a rap és a hardcore szcéna egyik legérdekesebb és egyben legellentmondásosabb formációjává nőtte ki magát.

Első albumuk 2018-ban CITY MORGUE VOL. 1: HELL OR HIGH WATER címmel jelent meg, amivel egyből a toplisták élére kerültek. Második, CITY MORGUE VOL. 2: AS GOOD AS DEAD lemezükkel pedig a Billboard Top Rock Album Chart és az Apple Music Rock Album Chart első helyét is elfoglalták.

A duó kiemelkedő sikereket ért el az underground rapszíntéren, több százmillió streamet és nézettséget gyűjtöttek össze az elmúlt pár év során. Azon túl, hogy mára gyakorlatilag kultuszt és hatalmas rajongótábort építettek, magukra irányították a szakma figyelmét is. A City Morgue zenéjén olyan előadók hatása is érezhető, mint  DMX, az Alice in Chains, az Onyx, Tyler, the Creator, a Title Fight, vagy éppen a Slipknot, akiknek Spit It Out című számát fel is dolgozta a duó, sőt ZillaKami alkarján felfedezhető egy Corey Taylor maszk tetoválás is az Iowa korszakból. (Taylor amúgy 2024. június 5-én a Barba Negrában fog felbukkanni.)

Negyedik albumuk tavaly szeptemberben jelent meg My Bloody America címmel, július 9-én az Akvárium Klubban erről is fognak válogatni.

 

 

 

 

City Morgue, ZillaKami, SosMula, 6ix9ine, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek