A Budapest Bár szakított a mulatóval

2013. március 06.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Budapest Bárnak "saját" szórakozóhelye lett, véletlenül pont Budapest Bárnak hívták. Márciusban azonban a zenekar vette a kalapját, és a szórakozóhely újra New Orleans Music Club néven várja vendégeit. Békés válás volt ez, és ma már mindkét fél újabb álmokat valósít meg.

A Budapest Bár szakított a mulatóval
Úgy tűnik, nem igazán sikerült egyeztetni a zenekar és a mulató elképzeléseit, ráadásul a Budapest Bár zenekarnak befutott számos külföldi felkérése - vagyis evés közben nem jött meg az étvágy: rájöttek, hogy másra szeretnének fókuszálni, leginkább a zenélésre.  A régi-új New Orleans Club kínálatában pedig lesznek új, saját szerkesztésű programok, érdekes, egyedi előadások, például stand-up műsorok, de a főszerep mindig is a zenéé és főleg a táncos estéké marad. A céljuk változatlan: megőrizni a pesti kabaré több mint 100 éves hagyományait.
 
S hogy éppen most mivel veri el idejét a Budapest Bár? Először is elutaznak három hétre Brazíliába, onnan pedig átruccannak New Yorkba - a turné során a zenekar 13 koncertet ad az amerikai földrészen. Ezzel egyidőben - és ebben semmi harrypotteres csavar nincs - megjelentetik legújabb albumukat itthon, mely Fényes Szabolcs népszerű slágereire épül.
 
Az úgy volt, hogy még 2012-ben - az Óbudai Társaskör felkérésére -  a Budapest Bár összeállította az első tematikus műsorát, amely a népszerű zeneszerző dalait "budapestbárosította". Az ifjabbak kedvéért elmondjuk, hogy Fényes Szabolcs talán a legsokoldalúbb magyar "sléágergyáros" volt, akinek dalai generációkon keresztül fennmaradtak. Két és fél évtizeddel halála után nincs nap, hogy ne csendülnénekfel valamelyik rádióadón vagy tévécsatornán. Ebből a műsorból született a Budapest Bár legújabb lemeze, melyen Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori és Keleti András is közreműködik. A lemez 15 dala közt ott található a Szeretni bolondulásig, a Haccacáré, a Rejtély, de megszólalnak más ismert és kevésbé ismert dallamok is.Az új lemez április közepétől lesz kapható.
 
És ez még mind semmi. A cédé megjelenését egy hét állomásból álló Fényes Szabolcs-turné követi (április 29. Hévíz, május 2. Budapest, Óbudai Társaskör, május 8. Zalaegerszeg, május 10. Gyöngyös, május 12. Budapest, Kőbánya, május 14. Dunaújváros, május 16. Sopron).

A zenekar tavaszindító klasszikus koncertjére az A38-on kerül sor, április 24-én!

Szóval, beláthatjuk, ekkora igénybevétel mellett nem lehet lehorgonyozni sehol, viszont más vitorlájából sem szabad kifogni a szelet. Mind a Budapest Bárnak, mind a New Orleans Clubnak sok sikert kívánunk!


Képtár

  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10761
  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10762
  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10783
 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek