A Budapest Bár szakított a mulatóval

2013. március 06.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Budapest Bárnak "saját" szórakozóhelye lett, véletlenül pont Budapest Bárnak hívták. Márciusban azonban a zenekar vette a kalapját, és a szórakozóhely újra New Orleans Music Club néven várja vendégeit. Békés válás volt ez, és ma már mindkét fél újabb álmokat valósít meg.

A Budapest Bár szakított a mulatóval
Úgy tűnik, nem igazán sikerült egyeztetni a zenekar és a mulató elképzeléseit, ráadásul a Budapest Bár zenekarnak befutott számos külföldi felkérése - vagyis evés közben nem jött meg az étvágy: rájöttek, hogy másra szeretnének fókuszálni, leginkább a zenélésre.  A régi-új New Orleans Club kínálatában pedig lesznek új, saját szerkesztésű programok, érdekes, egyedi előadások, például stand-up műsorok, de a főszerep mindig is a zenéé és főleg a táncos estéké marad. A céljuk változatlan: megőrizni a pesti kabaré több mint 100 éves hagyományait.
 
S hogy éppen most mivel veri el idejét a Budapest Bár? Először is elutaznak három hétre Brazíliába, onnan pedig átruccannak New Yorkba - a turné során a zenekar 13 koncertet ad az amerikai földrészen. Ezzel egyidőben - és ebben semmi harrypotteres csavar nincs - megjelentetik legújabb albumukat itthon, mely Fényes Szabolcs népszerű slágereire épül.
 
Az úgy volt, hogy még 2012-ben - az Óbudai Társaskör felkérésére -  a Budapest Bár összeállította az első tematikus műsorát, amely a népszerű zeneszerző dalait "budapestbárosította". Az ifjabbak kedvéért elmondjuk, hogy Fényes Szabolcs talán a legsokoldalúbb magyar "sléágergyáros" volt, akinek dalai generációkon keresztül fennmaradtak. Két és fél évtizeddel halála után nincs nap, hogy ne csendülnénekfel valamelyik rádióadón vagy tévécsatornán. Ebből a műsorból született a Budapest Bár legújabb lemeze, melyen Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori és Keleti András is közreműködik. A lemez 15 dala közt ott található a Szeretni bolondulásig, a Haccacáré, a Rejtély, de megszólalnak más ismert és kevésbé ismert dallamok is.Az új lemez április közepétől lesz kapható.
 
És ez még mind semmi. A cédé megjelenését egy hét állomásból álló Fényes Szabolcs-turné követi (április 29. Hévíz, május 2. Budapest, Óbudai Társaskör, május 8. Zalaegerszeg, május 10. Gyöngyös, május 12. Budapest, Kőbánya, május 14. Dunaújváros, május 16. Sopron).

A zenekar tavaszindító klasszikus koncertjére az A38-on kerül sor, április 24-én!

Szóval, beláthatjuk, ekkora igénybevétel mellett nem lehet lehorgonyozni sehol, viszont más vitorlájából sem szabad kifogni a szelet. Mind a Budapest Bárnak, mind a New Orleans Clubnak sok sikert kívánunk!


Képtár

  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10761
  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10762
  • A Budapest Bár szakított a mulatóval kép 10783
 

 

Szólj hozzá!


Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Radiohead-et és Erasure-t játszik a véletlenül alakult belga kamarazenekar – jönnek!

Az Echo Collective szinte pár hónap alatt tört be a kortárs színtérre: 2018 elején majdnem egyszerre jelentettek meg egy újragondolt Erasure-lemezt, illetve a Radiohead Amnesiacjének áthangszerelt verzióját. 2019. február 26-án az A38-on megmutatják az egyiket élőben is...

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: immáron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a magyar rapelőadók krémjét. Most ismét időszerű volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek