A Zsolti a béka metálverziója után itt az egész fémes ízű Belga-album

2023/11/23  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A keményebb műfajok világában értelmezte újra 16 dalát a Bëlga: jön a zenekartól Fém of Bëlga című album – további súlyos átdolgozásokkal

Megérkezett a Zsolti a béka metálverziója

A november 23-án megjelenő nagylemez beharangozója a nemrég publikált Zsolti a béka, amelyet a Budapest Parkban már zenekarral és torz gitárokkal adtak elő, a végeredményt pedig videóklip formájában is közzétették:

A lemezt Takács Zoltán Jappán keverte, a klipet Kálocz Tamás rendezte.

Tracklist:

 

1. Freestyle-hatás / metálba'

2. Gyarmat 

3. Zsolti a Béka

4. Fesztivállapot 

5. Nagyarc / Kisarc

6. M.K.V.G.  

7. Benzinkút

8. Szerelmes Vagyok 

9. Alternatív

10. Hey You

11. Kiáltvány 

12. Tértivevény

13. Szaros Senki 

14. Bebukta

15. Mariann 

16. Mit Paródizálsz

Hasonlóan a Disco lemezükhöz, a Fém of Bëlga is tematikus lemez, de ezúttal már létező dalait öltöztette különleges köntösbe a csapat. Ha pedig szigorúan vesszük, akkor verslemezt készítettek, hiszen Juhász Róbert, a lemez zeneszerzője (korábban Slogan, Wellington, Agnus Dei stb.) kizárólag a szövegeket használta kiindulási alapként az album megírásakor.

"Teljesen rá is bíztuk a kreatív részt, de persze a véleményünket mindig
figyelembe vette. Gyakorlatilag kész dolgokat kaptunk tőle és mindegyik ütött" – mondta Bauxit.

Az elkészült dalok a keményebb stílusok legtöbbjét megidézik a klasszikus rocktól a hardcore-on át a funk rockon keresztül a thrash metálig - a Zsolti tehát csupán a jéghegy csúcsán ülő béka.

„Ez így kívül esik a klasszikus Bëlgán, korábban voltak már játékos, punkos kísérleteink, de a Fém feszes, komoly zene lett.. nem nagyon viccelte el Rob" – meséli Tokyo.

De honnan jött az ötlet, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb rapcsapata metállemezt készítsen?

Sokakat meglephet, de Még5, Bauxit és Tokyo életében is meghatározó szerepet töltöttek be a keményebb zenék.

„Kora kamaszkoromban a tesóm fertőzött meg, hallgattam Salyert, Carcasst, Napalm Death-t, Iron Maident, Obituaryt, szóval elég széles a paletta. Aztán rapper lettem" – mesélt egykori kedvenceiről Bauxit.

„A 90-es évek elejének MTV-je volt a legfontosabb forrás. Death Angel, Jane's Addiction, Primus és sok más.. reggelig sorolhatnám" – tette hozzá Tokyo.

„Bevallom, én vagyok a csapatból a legkevésbé metálos. A Metallica az egyetlen, ami elért hozzám" – árulta el Még5.

Ezzel együtt mindhárom tagnak lett kiemelt dala a Fém of Bëlgán: a Szaros senki Tokyo, a Tértivevény Még5, míg az Alternatív Bauxit track-je lett.

FIGYELEM: a Fém of Bëlga különleges projekt, amely csak rendkívüli alkalmakon lesz látható, a repertoár tehát nem kerül be a Bëlga-koncertek dalai közé, míg a FoB koncerteken kizárólag a metálverziókat hallhatják majd a hallgatók. Legelső alkalommal december 20-án az Akvárium klubban (a jegyek értékesítése a lemez megjelenésének másnapján, november 24-én indul majd). 

A Fém of Bëlga koncerteken Juhász Róbert mellett Gerőly Mátyás (Pantera Tribute - dobok), Binges Zsolt (Fish!, Tulpa - basszusgitár) és Pártos Bence (Pantera Tribute - gitár) játszik.

Amikor a Zsoltit kitettük a FB oldalunkon, azt írtuk a posztban, hogy nagyon kíváncsiak vagyunk a Fesztivállapot metálverziójára, mert számunkra az ordít leginkább a stílus után... Hát tessék, igazunk lett :) :

 

 

Bëlga, Fém of Bëlga, metál, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek