Az Arénában mutatja be Máté Péter-lemezét a Karthago

2022/09/07  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

Egy igazán különleges estének nézünk elébe, hiszen miközben tulajdonképpen új rock-számokat hallgathatunk, a dallamok és szövegek viszont egytől egyik ismerősek lesznek november 19-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Arénában mutatja be Máté Péter-lemezét a Karthago

Az immár 43 éve létező rockzenekar júniusban jelentette meg Máté Péter in Rock című albumát, amelyen az 1984-ben elhunyt nagyszerű énekes, dalszerző legszebb számai - köztük a Zene nélkül, a Hazám, a Most élsz, az Ez majdnem szerelem volt, az Egy darabot a szívemből, az Ott állsz az út végén, az Elmegyek, az Azért vannak a jóbarátok - a Karthago rock feldolgozásában hallhatók.

A zenekar dallamos hardrock zenéje, amely az amerikai west coast hangzáshoz volt hasonló, a külföld érdeklődését is felkeltette: a Karthagót elhívták Ausztriába, az 1983-as villach-i táncdalfesztiválra, ahol a Requiem című számmal megnyerték a nagydíjat. Az előadás nagyzenekari hangszerelését éppen Máté Péter készítette nekik. További kapcsolódás az énekeshez, hogy a Karthago tavaly megkapta a Máté Péter-díjat.

A koncerten, ami egyben az új album bemutatója is, a Máté Péter feldolgozások mellett a 43 éve változatlan felállásban működő zenekar saját legendás dalait az 54 tagú Szolnoki Szimfonikus Nagyzenekar fogja kísérni.

„Mi hittünk és hiszünk ebben az albumban, valamint abban, hogy a lemez összehozza azokat, akik eddig csak a rockzenét szerették, azokkal, akik Máté Péter dalait, munkásságát kedvelték. Véleményem szerint az igényes, dallamos muzsika mindig nagybetűs ZENE marad, bármilyen hangszerelésben is – lám, most éppen rockzenei köntösben" – mondta az albumról Szigeti Ferenc.

 

Volt egy fiú – Kiderült, mi történt azon a bizonyos Karthago koncerten

 

 

Karthago, Máté Péter, lemezbemutató, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek