BËLGA: Sanyi október 11-én érkezik

2013. október 14.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Arról már beszámoltunk, hogy jön, jön, jön. Most hozzátesszük, hogy az idén 15 éves BËLGA újabb lemeze nemcsak a dalszövegekkel tűnik majd ki a kínálatból, hanem már fizikai valóságában is más lesz, mint az eddigiek. Ezt ígéri Bauxit.

BËLGA: Sanyi október 11-én érkezik

Sanyi – azaz a lemez – régóta készült és egészen pontosan október 11-én érkezik meg a magyar fővárosba és a zenekar facebook oldalán követhetjük, hogy most épp hol és merre jár és mik történnek vele.

Klasszik nagylemez lesz stílusgyakorlatokkal és inkább hétköznapi, mint absztrakt témákkal, de egy nagyméretű papírtokban kerül forgalomba egyedi formátumban. Ha pedig a címe nem lenne elég figyelemfelkeltő, akkor az óriási papír cédétok majd odairányítja a kíváncsi szemeket. Ráadásul a lemez mellett egy posztert is kap mindenki ajándékba.

Sanyi megszületése egy tudatos és átgondolt koncepció eredménye, ugyanis Bauxit, Még5 és Tokyo következetesen doppingolta magát az alkotás egyes fázisaiban. A dalszövegek kizárólag mértékkel fogyasztott, kiváló minőségű külvárosi házisör kíséretében készültek, amiből akármennyit meg lehetett inni.

Az új album első nótájából már klip is készült „Nem leszünk gyarmat” címmel, azonban több közéletű ihletésű szám nem készült. A srácok szerint Sanyi  szórakoztató és kikapcsol, mint egy wellness hétvége. Egy régi jó ismerőst viszont újra köszönthetünk Sanyin, még pedig Zsoltit, a békát.

A dalszövegeket élőben először október 22-én lehet majd hallani a Gödörben ahol Zsolti, a Béka is hivatalosan feltámad. 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek