Döglégy a síron, avagy Ganxsta Zolee megtanult gitározni

2023/12/15  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Ma jelenik meg Ganxsta Zolee és Takács Vilkó mocsári blues duójának második lemeze. A Sírásónak egy release bulit is tartanak a Fröccsteraszon, úgyhogy, ha ezt elolvasod, dobj el mindent – és még simán elcsípheted a koncertet.

Ganxsta Zolee megtanult gitározni

Néha rettenetes dolgoknak kell történnie ahhoz, hogy valami más és nagyszerű megszülethessen. Ez a művészvilágban mondhatni fokozottan igaz, és valahogy így történt ez a Dos Diavolos esetében is. A delta blues formáció megalakulásában ugyanis elég tekintélyes szerepet játszott a koronavírus: az otthonülés, az unalom és a végtelennek tűnő szabadidő, ami a járvány következtében hirtelen az emberek ölébe hullott.

A másik tényező, ami akkor életre hívta a két férfi vadiúj, louisianai mocsárvidéki  hangulattal átitatott projektjét, azok a dalkezdemények voltak, amik a Kartel-féle koncepcióba kicsit sem illeszkedtek. A pandémia alatt Ganxsta autodidakta módon megtanult gitározni – legalább annyira, hogy alap akkordokat alá tudjon fogdosni az előbb említett számötleteknek. Vilkóval kiegészülve elkezdték kidolgozni ezeket a trackeket, aki egyébként ugyanebben az időben stúdiózásból kupálta ki magát, így lényegében mindent fel tudtak venni otthoni körülmények között, ahol ráadásul teljesen a maguk urai voltak, nem kellett senkihez sem alkalmazkodniuk.

„Fehér fiúk a mocsárból megint hozzák a fekete zajt”

Eleinte csak a saját szórakoztatásukra készítették a zenéket, ezért amikor megjelent az Egyenesen a mocsárból című album, talán ők voltak a leginkább meglepődve azon az elképesztően pozitív fogadtatáson, ami a korongot övezte. A visszajelzések után szerencsére nem volt kérdéses a hogyan tovább. A 16 számot felvonultató Sírásó talán még az elődjénél is kiforrottabb anyag lett: a műfajra jellemző zenei megoldásokat frappáns szövegek egészítik ki. A dalokat az előző kiadványhoz hasonlóan a Góré és a Fijú párbeszédei fűzik össze és kovácsolják egy nagy egésszé.

„Zolee teljesen durva mennyiségben ír szövegeket, néha magam sem bírom már követni, hogy akkor mi micsoda, amikor ezeket elküldi. Az első lemeznél még nem volt egy kiforrott irány és hangzás, de most már nagyon ráálltunk arra is, hogy a lehető legjobban autentikus legyen a lemez, és minél jobban meg tudjon szólalni. Ezek a dalok, amik a Sírásón vannak, már kifejezetten ehhez a lemezhez készültek, és magunk is meglepődtünk, mennyire gördülékenyen ment a munka” – foglalta össze Vilkó a második lemez munkálatait.

A Dos Diavolos Sírásójának szerveztek egy bulit a megjelenés napjának estéjére a Fröccsteraszra, amit ők lemezvételező” eseményként aposztrofálnak. Ezt azonban ne keverjük össze a klasszikus értelemben vett lemezbemutató koncerttel, az is lesz majd, de csak jövőre. Vilkó annyit mindenesetre elárult, hogy tavaszra tervezik egy exkluzív helyszínen, ahol előre láthatólag elrugaszkodnak a megszokott formátumtól és a közjátékokkal együtt egy komplett show-val várják az érdeklődőket.

Addig is mindenki számára adott a lehetőség, hogy képbe kerüljön a friss kiadvánnyal:

Ganxsta Zolee, Takács Vilkó, Dos Diavolos, Sírásó

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek