És akkor Kelemen Kabátjából előbújt Józsi

2022/03/29  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Kelemen Kabátban régóta nem jelentkezett új dallal, de a közeljövőben, állítják, mindent bepótolnak, hiszen a járvány miatti kényszerszünetet nem töltötték tétlenül. Annyi új dalt írtak, hogy úgy döntöttek, ennek örömére meg is jelentetnek egy új albumot, amelyet egyszerűen Józsiról neveztek el.

És akkor Kelemen Kabátjából előbújt Józsi

"Józsi egy barátom, és a barát az, aki minden szar esetén mellettünk marad, Józsi a barátságot szimbolizálja" – mondta Horváth Boldi, aki azt is elmondta az albumról, hogy aki nem ismeri a Kelemen kabátban zenéjét, annak biztosan meglepő lesz, de alapvetően egy klasszikus Kelemen-lemez született, ami azért érettebb lesz az előző, Fehér Angyalhoz képest.

"Amiben talán picit más mint az eddigiek, hogy szerintem a legszemélyesebb lemezünk, nem nagyon van töltelék sor, mindenhez személyes kapcsolat fűz. Ez a lemez segített feldolgozni életem eddigi legszarabb időszakát, amit magánéleti és a covid miatti szakmai szívások okoztak egyaránt. Most már ha meghallgatom bármelyik dalt, egyből jókedvem lesz!  A lelkiállapotom is stabilizálódott szerencsére, úgyhogy ez egy bizonyítottan terápiás lemez lett! Természetesen pont annyi könnyedség, humor és sokszínűség van rajta, mint minden Kelemen-lemezen és az életben is” – árulta el Boldi, akit mindenki máshoz hasonlóan nagyon megérint és aggaszt a most kialakult háborús helyzet, s sokunk gondolatát fogalmazta meg:

"Nem gondoltam hogy lesz a covidnál nyomasztóbb dolog, de lett.

Imádkozom hogy mielőbb legyen vége a háborúnak illetve anyagilag is segítek a rászorulókon – tette hozzá.

A Józsi album dalait nem egyszerre mutatják meg a közönségnek, hanem szombatonként  tesznek fel egy-egy újabbat a közösségi felületekre és a streaming oldalakra. Az első dalt Horváth Boldiék a Szerencseszombat stúdiójában élőben is eljátszották: az Ez még az ördögé című dalban a Hősök tagjaival éneklik és rappelik el, hogy mielőtt megjavulnak és jó fiúk lesznek, még mulatnak egy jó nagyot... Azóta még három dalt osztottak meg a közönséggel: Az elmúlt húsz év egy live session felvételen debütált, ezt A legtetején vagyunk követte, a legfrissebb pedig ez az igazi "tavaszi" dal:

 

 

Kelemen Kabátban, Horváth Boldi, Józsi

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest