Menopauza 1170x180

Hamu és Gyémánt: Cserháti Zsuzsa ikonikus lemeze először bakeliten

2024/06/28  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Magneoton Music Group népszerű magyar előadók egykori albumait jelenteti meg napjaink újra felkapott hanghordozóján – bakeliten. Az Animal Cannibals, Csepregi Éva és a Magna Cum Laude lemezeit követően a nehéz sorsú, egyedülálló hangú énekesnő, Cserháti Zsuzsa örökérvényű klasszikusa is elérhető.

Hamu és Gyémánt: Cserháti Zsuzsa ikonikus lemeze most először bakeliten

Cserháti Zsuzsa – aki június 22-én töltötte volna be 76. évét – EMeRTon-díjas előadóművész volt, akit a zenekritikusok a második popgeneráció egyéniségeként és a magyar könnyűzene egyik meghatározó alakjaként aposztrofálnak. A korán elhunyt művésznő karrierje több hullámvölgyön is keresztülment, a legnagyobb visszatérésének pedig az 1996-ban debütált „Hamu és gyémánt" című slágerét tartják. Az azonos címre keresztelt album szintén óriási sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében.

„Az idő bizonyította, hogy sok mindent kibír a bakelit, ellen- és értékálló a többi formátumhoz képest, és van egy kellemes nosztalgikus érzése az embernek, ha a kezébe veszi. Hangzásban sem utolsó, hiszen a stúdióban az utómunkánál azon dolgoznak, hogy még szofisztikáltabb zenehallgatási élményt biztosítson a vájt fülűeknek" – mondta Joós István, a Magneoton egyik alapítója, mostani vezérigazgatója.

 

 

A legnagyobbak között lett volna a helye: 15 évig mellőzték, rugdosták...

 

Játszd újra el! Megjelent egy lemez Cserháti Zsuzsa elveszettnek hitt dalaival

 

Újrakeverték Cserháti Zsuzsa egyik legkedveltebb dalát

 

Zarándokhely Cserháti Zsuzsa nyughelye

Cserháti Zsuzsa

Kapcsolódó esemény

 

 

Szólj hozzá!


Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Expressz – nem csiga! – buszjárat indul Budapest és a Művészetek Völgye között

A rendezvény idején – július 19. és 29. között – a Budapest-Veszprém-Kapolcs-Tapolca vonalon közlekedő, menetrend szerinti autóbuszok mellett hat idősávban indulnak majd expressz járatpárok, szükség esetén több busz is egyidejűleg.

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)
Új koncertek