Hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen a napod...

2023/01/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A The Anahit most megjelenő #VÁLSÁGPOP című lemeze gyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel – a motivációt egyre erősebb TikTokos közösségük adta hozzá. Az albumot február 11-én az A38 Hajón mutatják be.

Fotó: Bikali Sándor

A tavalyi évben a The Anahit zenekar frontembere (frontlánya), Csányi Rita hétről hétre egy új dalkezdeményt mutatott be a TikTokon, a közönségre van bízva annak sorsát. Arra azonban még ők sem számítottak, hogy rövid úton többszázezer kedvelést gyűjtenek be a kisvideókkal.

“TikTok nélkül például sose derült volna ki, hogy tudok három nyelvű dalt írni" – mondta Rita.

A #VÁLSÁGPOP tehát egy dalcsokor, amiben keverednek a magyar, az angol, de már a spanyol dalszövegek is, miközben olyan témákhoz nyúlnak, amik meghatározzák a hétköznapjainkat. Megjelenik benne például az infláció, de olyan trendi topikok is, mint a Netflix nagysikerű Wednesday sorozata...

“Rengeteget olvasok, követem, hogy mi van a világban és Magyarországon. Például egy rosszabbfajta bulvár cikken úgy fel tudom húzni magam, hogy estére már kész is a dal. Mindig igyekszem naprakész lenni abban, hogy éppen mi foglalkoztatja az embereket. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen engem is pont ezek a dolgok érdekelnek. 2022-ben olyan érzelmi hullámvasúton voltam, hogy hihetetlen. Voltam nagyon boldog, erős, vidám – és voltam duván a padlón is. Ez és az aktualitás kötik össze a dalokat a lemezen” - meséli Rita.

Az album témáit alapvetően ő hozta, a demo verziókat pedig a TikTok közösséggel osztotta meg. A neheze azonban csak ezután következett: a zenekar többi tagjával közösen tovább bontogatni az ötletet, és csapatmunkában befejezni a számot. Ennek eredményeként született meg a #VÁLSÁGPOP, ami egyfajta terápiás lemez is, de nem csak a zenekar számára.

“Válság van, mindenki teljesen ki van bukva, mi pedig annyival tudunk segíteni az embereknek, hogy amikor a dalainkat hallgatják vagy a koncertjeinken vannak, akkor ki tudják adni magukból ezt a feszültséget, és mosolyt tudunk csalni az arcukra. Ezért válságpop: válságban írt popdalok, hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen a napod.”

Az anyagot február 11-én élőben is meghallgathatjuk az A38 Hajón, ahol több meglepetéssel, izgalmas látvánnyal és olyan vendégekkel készülnek, mint egy amerikai tehetségkutatón a világ legjobb női basszusgitárosának kikiáltott Muck Éva és a Rap.hu 2021-es Female Battle Aréna győztese ESTHA B.

 

A próbák mellett a The Anahit maximum fordulatszámon pörög tovább, máris új dalokon dolgoznak. Terveik szerint hamarosan visszatérnek Lengyelországba is, ahol tavaly kétszer is teltházas klubkoncertet adtak két igazi helyi sztárénekes (Zalia és Daria Zawialow) előtt.

 

 

 

 

 

 

Anahit, váklságpop, A38

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek