Menopauza 1170x180

Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

2019/10/27  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

A furcsa című anyag – az ilyen szavakért büntet a FB, hiába van kipontozva... – a zenész egy nehéz életszakaszának lenyomata. A lemez bemutatója november 15-én lesz a fővárosi Trip hajón

Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

A lemezen szereplő tizenegy szám túlnyomó részét 2018 végén és 2019 elején írta, amikor úgy érezte, nagyon mélyre zuhant. Hozzátette: a dalírás egyfajta terápia volt számára, és segített neki az önmegismerésben.

"Magánéleti turbulencia, krízis állt be nálam, a dalok ezt a lelkiállapotomat tükrözik. Nem volt tudatos, hogy a szövegekben olyan témákhoz nyúltam, mint az idő, az űr vagy az égitestek, de ezek szimbolikája jól kifejezte, mit éltem át. Az mindig is érdekelt, hol van a helyünk a világban, miért élünk, mi a végtelenség" - mondta Németh Róbert az MTI-nek.



A dalok erőteljesebbek, hangosabbak, rockosabbak, mint a jóval visszafogottabb, akusztikusabb első szólólemezén, a 2016-ban megjelent Nincsen mozgás az eseményhorizonton című anyagán található számok. Holott a két fő alkotótárs, Lázár Domokos (gitár, billentyűk) és a billentyűs Takács Zoltán Jappán (akivel a Heaven Street Sevenben is együtt játszott) megmaradt.

"Ezt a gitárpopos világot, az R.E.M. vagy a National által képviselt hozzáállást szerettem mindig, és úgy érzem, nekem is ez áll a legjobban. Azt viszont az élet hozta, hogy amikor a dalok kicsit naplószerűen egymás után megszülettek, lett egy zenekar is mellé eljátszani, és már a koncertekre is alakult egy csapat" – hangsúlyozta a zenész, aki szólóelőadóként énekel és gitározik.

Az album kulcsdala talán "A Nap, meg a Hold, meg a csillagok", amelyben Németh Róbert érzékenyen megfogalmazza egy fogódzkodóját vesztő férfi lelkiállapotát, ráadásul nagy kedvence, a 2016-ban elhunyt rockikon, David Bowie szellemét is megidézi, amikor Tom kapitányról és a földi irányítóközpontról énekel.

 

Két dal, a Világvége és A táguló idő című már megjelent kislemezként az elmúlt néhány hónapban, mindkettő mellé videoklip is készült – A táguló időhöz gyermekei rajzait használták fel.

A Klinik kiadó gondozásában megjelent anyagra két instrumentális felvétel került, a barcelonai repülőtér hangulata által ihletett El Prat, valamint az Erős rengés, amelynek címéhez Jonathan Franzen azonos című regénye adta a kiindulópontot. Mindkét szimfonikus hangzású szerzemény hangszerelője Erős Márton, a Kiscsillag basszusgitárosa volt. A lemezen még Horváth Kristóf (basszusgitár), Lázár Ágoston (dob), Szalay Péter (gitár) és Bihari Balázs (gitár, billentyűk) játéka hallható.


A lemezbemutató koncert november 15-én lesz a fővárosi Trip hajón, itt már új koncertcsapatával lép a közönség elé; ebben Németh és a gitáros Lázár Domokos mellett Kalmár Tibor (Anton Vezuv) basszusgitározik és Michael Zwecker (ex-Kispál és a Borz) dobol. A műsorban Németh Róbert mindkét lemezének dalai felcsendülnek, valamint feldolgozások is, köztük az Európa Kiadótól a Szabadíts meg a gonosztól. Az együttes december 23-án az A38 hajón éppen Menyhárt Jenő csapatának vendége lesz.

Ide kapcsolódik, hogy a Pegazusok Nem Léteznek elnevezésű formáció, amelyben a Lázár-testvérekkel és Ács Eszter énekesnővel 2012 óta játszott, november 8-án elbúcsúzik a közönségtől az A38-on.

Németh Róbert, Heaven Street Seven, szólóalbum, Trip hajó, lemezbemutató, A38, Európa Kiadó, Pegazusok Nem Léteznek

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek