Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

2019/10/27  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

A furcsa című anyag – az ilyen szavakért büntet a FB, hiába van kipontozva... – a zenész egy nehéz életszakaszának lenyomata. A lemez bemutatója november 15-én lesz a fővárosi Trip hajón

Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

A lemezen szereplő tizenegy szám túlnyomó részét 2018 végén és 2019 elején írta, amikor úgy érezte, nagyon mélyre zuhant. Hozzátette: a dalírás egyfajta terápia volt számára, és segített neki az önmegismerésben.

"Magánéleti turbulencia, krízis állt be nálam, a dalok ezt a lelkiállapotomat tükrözik. Nem volt tudatos, hogy a szövegekben olyan témákhoz nyúltam, mint az idő, az űr vagy az égitestek, de ezek szimbolikája jól kifejezte, mit éltem át. Az mindig is érdekelt, hol van a helyünk a világban, miért élünk, mi a végtelenség" - mondta Németh Róbert az MTI-nek.



A dalok erőteljesebbek, hangosabbak, rockosabbak, mint a jóval visszafogottabb, akusztikusabb első szólólemezén, a 2016-ban megjelent Nincsen mozgás az eseményhorizonton című anyagán található számok. Holott a két fő alkotótárs, Lázár Domokos (gitár, billentyűk) és a billentyűs Takács Zoltán Jappán (akivel a Heaven Street Sevenben is együtt játszott) megmaradt.

"Ezt a gitárpopos világot, az R.E.M. vagy a National által képviselt hozzáállást szerettem mindig, és úgy érzem, nekem is ez áll a legjobban. Azt viszont az élet hozta, hogy amikor a dalok kicsit naplószerűen egymás után megszülettek, lett egy zenekar is mellé eljátszani, és már a koncertekre is alakult egy csapat" – hangsúlyozta a zenész, aki szólóelőadóként énekel és gitározik.

Az album kulcsdala talán "A Nap, meg a Hold, meg a csillagok", amelyben Németh Róbert érzékenyen megfogalmazza egy fogódzkodóját vesztő férfi lelkiállapotát, ráadásul nagy kedvence, a 2016-ban elhunyt rockikon, David Bowie szellemét is megidézi, amikor Tom kapitányról és a földi irányítóközpontról énekel.

 

Két dal, a Világvége és A táguló idő című már megjelent kislemezként az elmúlt néhány hónapban, mindkettő mellé videoklip is készült – A táguló időhöz gyermekei rajzait használták fel.

A Klinik kiadó gondozásában megjelent anyagra két instrumentális felvétel került, a barcelonai repülőtér hangulata által ihletett El Prat, valamint az Erős rengés, amelynek címéhez Jonathan Franzen azonos című regénye adta a kiindulópontot. Mindkét szimfonikus hangzású szerzemény hangszerelője Erős Márton, a Kiscsillag basszusgitárosa volt. A lemezen még Horváth Kristóf (basszusgitár), Lázár Ágoston (dob), Szalay Péter (gitár) és Bihari Balázs (gitár, billentyűk) játéka hallható.


A lemezbemutató koncert november 15-én lesz a fővárosi Trip hajón, itt már új koncertcsapatával lép a közönség elé; ebben Németh és a gitáros Lázár Domokos mellett Kalmár Tibor (Anton Vezuv) basszusgitározik és Michael Zwecker (ex-Kispál és a Borz) dobol. A műsorban Németh Róbert mindkét lemezének dalai felcsendülnek, valamint feldolgozások is, köztük az Európa Kiadótól a Szabadíts meg a gonosztól. Az együttes december 23-án az A38 hajón éppen Menyhárt Jenő csapatának vendége lesz.

Ide kapcsolódik, hogy a Pegazusok Nem Léteznek elnevezésű formáció, amelyben a Lázár-testvérekkel és Ács Eszter énekesnővel 2012 óta játszott, november 8-án elbúcsúzik a közönségtől az A38-on.

Németh Róbert, Heaven Street Seven, szólóalbum, Trip hajó, lemezbemutató, A38, Európa Kiadó, Pegazusok Nem Léteznek

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek