Mamma Mia!

Nem kell várni a halálig – Megjelent Lovasi András új lemeze

2021/09/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A ma megjelent Grand Hotel Halmahera (Tréning a Mennyországhoz) konceptlemez: 13 összefüggő dal, melyeket prózai szövegrészletek kötnek össze. Az albumon, melynek kerettörténete egy egzotikus nyaralás, közreműködik G. Szabó Hunor dobos, Gábor Andor UFO ütőhangszeres, valamint Kispál András is.

Fotó: Hinkelmann Alexandra

Lovasi András harmadik szólóalbuma az elmúlt egy-két évben állt össze. A dalok eredetileg egy szál gitárra íródtak, menet közben lettek meghangszerelt, kamarazenekar-hangzású számok.

„A dalok az elmúlt két-három év termése, sokukat már játszottam koncerten is. A pécsi kertkoncerteket többek között azért is tartottam, hogy kis létszámú közönség előtt tesztelhessem, mi az, ami működik a műsorba tűzve. Már a stúdiómunkálatok idején hívtam át Kispált is, hallgassa meg a demókat. A véleményezésből végül az lett, hogy két dalban ő is gitározik” – mondta Lovasi.

A Grand Hotel Halmahera nemcsak tartalmilag formabontó, megjelenése sem a megszokott. Azon túl, hogy a hanganyag megjelenik a szokásos online platformokon, valamint novemberben (dupla)bakeliten is a boltokba kerül, készült egy 100 oldalas, igazán nem mindennapi könyv, amely Korolovszky Anna tervezőgrafikus munkája. A kiadvány nemcsak képeskönyv, nem is kizárólag szövegkönyv, hanem a kettő együtt, és még annál is több: asszociatív módon, egy másfajta szemszögből, részben a vizualitást segítségül hívva közelíti meg azt, amit a lemez elmesél.

A könyv illusztrációiból Erős József készített minimálmozgásos videóillusztrációt:

„Azt látjuk, hogy az amúgy is alacsony CD-vásárlások oka többségében az, hogy bár szeretnének hazavinni, kézbe venni valamit a rajongók, de – folyamatosan ezt a jelzést kapjuk – lejátszani már nem tudják min. A Tompa kések Kiscsillag-lemeznél is azt tapasztaltuk, hogy a közönségünk fogékony a művészi igényű, zenéből és dalszövegből táplálkozó nagyobb ívű illusztrációra. 2021-ben a könyv és a vinyl formátumban látjuk a fizikai hordozó létjogosultságát.”

Te szoktál még cédét hallgatni?

 

 

Lovasi András, szólólemez, Kispál András, Grand Hotel Halmahera

 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest