Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

2013. november 06.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Október végén jelent meg a Maszkura és a tücsökraj legfrissebb kiadványa, Lady Maga címmel. A zenekart ismerve, ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képvislelt egyedi stílusba.

Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

Maszkura, az énekes szerint, egyszerűen egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

"Tavaly Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para. Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának."

Ennek az albumnak a dalai egy kicsit eltérnek az eddig megszokott hangzástól, ami főleg a 70-es évek funk, soul és hip-hop stílusú dalokból áll. A tücsökraj is átalakult némileg a közelmúltban, hiszen a billenytűknél és a doboknál is új tagot köszönthetünk.

"Egy évvel ezelőtt még nem számítottam cserékre, de már akkor is jó barátságban voltam Attilával és Gyulával. Az utóbbi hónapokban az is kiderült, hogy meglepően sok a közös pontunk muzikálisan és hozzáállásban egyaránt, így teljesen zökkenőmentesnek mondhatom a váltást, ami megújulás is egyben" – idézi fel aze seményeket Boros Gábor basszugitáros.

"Gyuszi hihetetlen sebességgel tanulta meg a dalainkat. Egy-két hét próbálás után már együtt ültünk a buszban és mentünk játszani, de ami sokkal fontosabb, hogy amint megtanulta őket, máris elkezdett változtatni rajtuk, és kiderült, hogy nem csak rendkívül kreatív, de nagyon hasonló a zenei ízlésünk. Már amúgy is terveztük, hogy egy újabb irányba indulnánk el a zenénkkkel, így ez a friss felállás és együttgondolkodás, igazán termékeny alapja lett az új daloknak – meséli Kertész Csaba.

A zenekar jelenleg is sokat próbál, sokkal többet, mint amennyit egy lemezbemutatóra szokott. S ha már itt tartunk, a koncert, ahogy a lemez maga is, egy hosszú átalakulás végét jelzi, amelynek köszönhetően most sokkal inkább azt a zenét tudják megmutatni, amilyenek valójában. Ettől nagyon nagy energiák szabadultak fel mindenkiben, ami a lemezbemutató koncerten is megmutatkozik majd november 16-án a Gödörben. Teljesen felforgatták a műsort: a régiek közül sokat áthangszereltek, lesznek meglepetések, eddig tőlük szokatlan hangszerek és vetítés is.

 

 


Képtár

  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21286
  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21288
 

 

Szólj hozzá!


Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet: most megtörtént

Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre...

Voltam Ibojka címmel színpadi estet írt Oláh Ibolyának Presser Gábor. A zeneszerző, előadó műve egy CD melléklettel ellátott verseskönyvben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy újra a képernyő elé ültessen minket az egyik legszórakoztatóbb magyar showműsor, a Sztárban sztár, aminek hatodik évada október 14-től indul útjára.

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Andrejszki Judit és...
Andrejszki Judit és...
Máramarossziget (Sighetu Marmației) 
Musica Profana koncert
Musica Profana koncert
Gernyeszeg (Gornești) 
CZF 2019 | Bárest
Ausztrál...
Ausztrál...
Budapest