Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

2013/11/06  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Október végén jelent meg a Maszkura és a tücsökraj legfrissebb kiadványa, Lady Maga címmel. A zenekart ismerve, ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képvislelt egyedi stílusba.

Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

Maszkura, az énekes szerint, egyszerűen egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

"Tavaly Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para. Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának."

Ennek az albumnak a dalai egy kicsit eltérnek az eddig megszokott hangzástól, ami főleg a 70-es évek funk, soul és hip-hop stílusú dalokból áll. A tücsökraj is átalakult némileg a közelmúltban, hiszen a billenytűknél és a doboknál is új tagot köszönthetünk.

"Egy évvel ezelőtt még nem számítottam cserékre, de már akkor is jó barátságban voltam Attilával és Gyulával. Az utóbbi hónapokban az is kiderült, hogy meglepően sok a közös pontunk muzikálisan és hozzáállásban egyaránt, így teljesen zökkenőmentesnek mondhatom a váltást, ami megújulás is egyben" – idézi fel aze seményeket Boros Gábor basszugitáros.

"Gyuszi hihetetlen sebességgel tanulta meg a dalainkat. Egy-két hét próbálás után már együtt ültünk a buszban és mentünk játszani, de ami sokkal fontosabb, hogy amint megtanulta őket, máris elkezdett változtatni rajtuk, és kiderült, hogy nem csak rendkívül kreatív, de nagyon hasonló a zenei ízlésünk. Már amúgy is terveztük, hogy egy újabb irányba indulnánk el a zenénkkkel, így ez a friss felállás és együttgondolkodás, igazán termékeny alapja lett az új daloknak – meséli Kertész Csaba.

A zenekar jelenleg is sokat próbál, sokkal többet, mint amennyit egy lemezbemutatóra szokott. S ha már itt tartunk, a koncert, ahogy a lemez maga is, egy hosszú átalakulás végét jelzi, amelynek köszönhetően most sokkal inkább azt a zenét tudják megmutatni, amilyenek valójában. Ettől nagyon nagy energiák szabadultak fel mindenkiben, ami a lemezbemutató koncerten is megmutatkozik majd november 16-án a Gödörben. Teljesen felforgatták a műsort: a régiek közül sokat áthangszereltek, lesznek meglepetések, eddig tőlük szokatlan hangszerek és vetítés is.

 

 


Képtár

  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21286
  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21288
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek