Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

2013. november 06.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Október végén jelent meg a Maszkura és a tücsökraj legfrissebb kiadványa, Lady Maga címmel. A zenekart ismerve, ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képvislelt egyedi stílusba.

Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

Maszkura, az énekes szerint, egyszerűen egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

"Tavaly Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para. Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának."

Ennek az albumnak a dalai egy kicsit eltérnek az eddig megszokott hangzástól, ami főleg a 70-es évek funk, soul és hip-hop stílusú dalokból áll. A tücsökraj is átalakult némileg a közelmúltban, hiszen a billenytűknél és a doboknál is új tagot köszönthetünk.

"Egy évvel ezelőtt még nem számítottam cserékre, de már akkor is jó barátságban voltam Attilával és Gyulával. Az utóbbi hónapokban az is kiderült, hogy meglepően sok a közös pontunk muzikálisan és hozzáállásban egyaránt, így teljesen zökkenőmentesnek mondhatom a váltást, ami megújulás is egyben" – idézi fel aze seményeket Boros Gábor basszugitáros.

"Gyuszi hihetetlen sebességgel tanulta meg a dalainkat. Egy-két hét próbálás után már együtt ültünk a buszban és mentünk játszani, de ami sokkal fontosabb, hogy amint megtanulta őket, máris elkezdett változtatni rajtuk, és kiderült, hogy nem csak rendkívül kreatív, de nagyon hasonló a zenei ízlésünk. Már amúgy is terveztük, hogy egy újabb irányba indulnánk el a zenénkkkel, így ez a friss felállás és együttgondolkodás, igazán termékeny alapja lett az új daloknak – meséli Kertész Csaba.

A zenekar jelenleg is sokat próbál, sokkal többet, mint amennyit egy lemezbemutatóra szokott. S ha már itt tartunk, a koncert, ahogy a lemez maga is, egy hosszú átalakulás végét jelzi, amelynek köszönhetően most sokkal inkább azt a zenét tudják megmutatni, amilyenek valójában. Ettől nagyon nagy energiák szabadultak fel mindenkiben, ami a lemezbemutató koncerten is megmutatkozik majd november 16-án a Gödörben. Teljesen felforgatták a műsort: a régiek közül sokat áthangszereltek, lesznek meglepetések, eddig tőlük szokatlan hangszerek és vetítés is.

 

 


Képtár

  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21286
  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21288
 

 

Szólj hozzá!


Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Az idei Record Store Day alkalmából különleges kiadvánnyal jelentkezik a Ground Records. Kiadásukban Bródy János, tavaly novemberben, az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Encián – új lemezét mutatja be a Makám vasárnap

Bejelentjük elfogultságunkat: a szerkesztőség egy része Makám-rajongó. Krulik Zoltán és zenésztársai jelenléte, az énekesnők angyalokat is maguk mögött hagyó hangja (bár még sosem hallottunk igazi angyalt énekelni...) mindig megkoronázza a napot, akármilyen törődött is az ember.

A szíriai lakodalmastól a Glastonburyig: Omar Souleyman ismét Budapestre jön

Omar Souleyman a kefiával és a sötét napszemüveggel igazi jelenség, ehhez jön még az elektronikával kevert szíriai zenéje, amivel már a Glastonburyn is fellépett. Tavaly a To Syria With Love című lemezével lépett fel a Dürer Kertben, most az A38-ra érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek