Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

2013. november 06.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Október végén jelent meg a Maszkura és a tücsökraj legfrissebb kiadványa, Lady Maga címmel. A zenekart ismerve, ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képvislelt egyedi stílusba.

Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató

Maszkura, az énekes szerint, egyszerűen egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

"Tavaly Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para. Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának."

Ennek az albumnak a dalai egy kicsit eltérnek az eddig megszokott hangzástól, ami főleg a 70-es évek funk, soul és hip-hop stílusú dalokból áll. A tücsökraj is átalakult némileg a közelmúltban, hiszen a billenytűknél és a doboknál is új tagot köszönthetünk.

"Egy évvel ezelőtt még nem számítottam cserékre, de már akkor is jó barátságban voltam Attilával és Gyulával. Az utóbbi hónapokban az is kiderült, hogy meglepően sok a közös pontunk muzikálisan és hozzáállásban egyaránt, így teljesen zökkenőmentesnek mondhatom a váltást, ami megújulás is egyben" – idézi fel aze seményeket Boros Gábor basszugitáros.

"Gyuszi hihetetlen sebességgel tanulta meg a dalainkat. Egy-két hét próbálás után már együtt ültünk a buszban és mentünk játszani, de ami sokkal fontosabb, hogy amint megtanulta őket, máris elkezdett változtatni rajtuk, és kiderült, hogy nem csak rendkívül kreatív, de nagyon hasonló a zenei ízlésünk. Már amúgy is terveztük, hogy egy újabb irányba indulnánk el a zenénkkkel, így ez a friss felállás és együttgondolkodás, igazán termékeny alapja lett az új daloknak – meséli Kertész Csaba.

A zenekar jelenleg is sokat próbál, sokkal többet, mint amennyit egy lemezbemutatóra szokott. S ha már itt tartunk, a koncert, ahogy a lemez maga is, egy hosszú átalakulás végét jelzi, amelynek köszönhetően most sokkal inkább azt a zenét tudják megmutatni, amilyenek valójában. Ettől nagyon nagy energiák szabadultak fel mindenkiben, ami a lemezbemutató koncerten is megmutatkozik majd november 16-án a Gödörben. Teljesen felforgatták a műsort: a régiek közül sokat áthangszereltek, lesznek meglepetések, eddig tőlük szokatlan hangszerek és vetítés is.

 

 


Képtár

  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21286
  • Nem parázik: Maszkura-lemezbemutató kép 21288
 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek