PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

2023/03/08  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Pink Floyd ’The Dark Side Of The Moon’ című, nyolcadik stúdióalbuma idén ünnepli 50. évfordulóját. Ennek apropóján 2023. március 24-től CD és LP, illetve limitált dobozos kiadásban lesz elérhető.

PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

A korong olyan slágereket tartalmaz, mint a „Money”, a „The Great Gig In The Sky” vagy a „Time”.

Az eredeti anyagot 1972-73 között rögzítették a híres londoni Abbey Road Studios-ban. Mára ez lett a zenekar legtöbbet eladott lemeze, több mint 50 millió példányban kelt el világszerte.

A jubileumi deluxe készlet (2 LP/2 LPS/2 CD/2 BR/DVD) tartalmazza a ’The Dark Side Of The Moon’ 2023-as, feljavított hangzású változatát CD és LP formátumokban, valamint az eredeti 5.1-es mixet és sztereó verziókat is Blu-Ray-en és DVD-n. A csomag része egy további Blu-Ray, melyen a dalok vadonatúj, Atmos mix hangzásban hallhatók, illetve egy-egy bónusz CD és bakelit, melyeken az 1974-es londoni Wembley Empire Pool-ban rögzített koncertfelvétel csendül fel.

Az ikonikus albumborító, amely egy prizmaspektrumot ábrázol, Storm Thorgerson (Black Sabbath, Muse) tervezőnek és George Hardie (Led Zeppelin, Genesis) grafikusnak köszönhető. Noha ez a borító immáron félévszázados, sokakat még mindig meglepetésként ért a borítóján színekre bontott fehér fény... Amikor a zenekar közzétette, hogy az albumot rövidesen újra kiadják, a következő képre változtatták meg a Facebookon használt profilképüket:

Sokan mindebből annyit vettek le, hogy az évtizedek óta imádott kedvenceik nyíltan felvállalták az LMBTQI-emberekkel való szimpátiájukat, így történhettet, hogy – ahogy a fentebb belinkelt cikk címe is fogalmaz – "a Pink Floyd elveszítette a legbutább rajongóit".

A zenekar magyarországi "helytartói", a Keep Floyding Band a jubileum kapcsán valamit tervez május 12. péntek estére, még nem árulták el, hogy mit.

 

PINK FLOYD, The Dark Side Of The Moon

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek