Év koncertje - szavazás

SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

2014. február 13.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az egyik leginkább szabadelvű underground csapat ismét konceptlemezt készített: az Intrigue and Love címet viselő anyag tudatosan járja körbe a szerelem és az ármány témakörét. A lemez egy hónapja debütált, ezúttal élőben mutatja be a zenekar február 22-én a Qualitons zenekar társaságában az egykori Metro Klub helyén, a nemrégiben újra nyílt Rohamban.

SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

A budapesti zajrock-formáció új konceptlemeze ezúttal is koncepciózusan készült: csakúgy, mint a 2012-es A matter of life or death című anyag, az Intrigue and Love is Szentbékállán került rögzítésre egy mindentől távol eső házban, ahol nemhogy térerő, de még ivóvíz sincs. Az egyhetes elvonulás során befejezett dalokat egy domboldalban fekvő teraszon rögzítették, ráadásul rendhagyó módon analóg módszerekkel, magnószalagra. A letisztultabb, átgondoltabb, egyenesebb vonalak mentén rajzolt Intrigue and Love ezáltal rendkívül organikus, dinamikus és részletgazdag megszólalású lett. Az együttjátszás ereje is rögzült a szalagokon, hisz a zenekarnak pontosan annyi nyersanyaga volt, mint amennyire szüksége volt, ráadásul Undos is egyszerre énekelt a zenekarral.

A 6 dalt tartalmazó Intrigue and Love a szerelem három stádiumát (felismerés, megélés, elmúlás) dolgozza fel. Furcsa adalék, hogy az intrikus-dalok szövegei megegyeznek a szerelmes dalok szövegeivel, amire a zenekar magyarázata a következő: “Egyszerűen csak észben kell tartani, hogy az ármány-dalokban az elbeszélő hazudik.”

Az Intrigue and Love ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról, egészen a lemezbemutató koncertig, ami február 15-én lesz az új ROHAMban a The Qualitons társaságában, a koncertek után Dj Ramses (NL) gondoskodik a hangulatról.


Képtár

  • SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses kép 26253
 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek