SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

2014. február 13.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az egyik leginkább szabadelvű underground csapat ismét konceptlemezt készített: az Intrigue and Love címet viselő anyag tudatosan járja körbe a szerelem és az ármány témakörét. A lemez egy hónapja debütált, ezúttal élőben mutatja be a zenekar február 22-én a Qualitons zenekar társaságában az egykori Metro Klub helyén, a nemrégiben újra nyílt Rohamban.

SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

A budapesti zajrock-formáció új konceptlemeze ezúttal is koncepciózusan készült: csakúgy, mint a 2012-es A matter of life or death című anyag, az Intrigue and Love is Szentbékállán került rögzítésre egy mindentől távol eső házban, ahol nemhogy térerő, de még ivóvíz sincs. Az egyhetes elvonulás során befejezett dalokat egy domboldalban fekvő teraszon rögzítették, ráadásul rendhagyó módon analóg módszerekkel, magnószalagra. A letisztultabb, átgondoltabb, egyenesebb vonalak mentén rajzolt Intrigue and Love ezáltal rendkívül organikus, dinamikus és részletgazdag megszólalású lett. Az együttjátszás ereje is rögzült a szalagokon, hisz a zenekarnak pontosan annyi nyersanyaga volt, mint amennyire szüksége volt, ráadásul Undos is egyszerre énekelt a zenekarral.

A 6 dalt tartalmazó Intrigue and Love a szerelem három stádiumát (felismerés, megélés, elmúlás) dolgozza fel. Furcsa adalék, hogy az intrikus-dalok szövegei megegyeznek a szerelmes dalok szövegeivel, amire a zenekar magyarázata a következő: “Egyszerűen csak észben kell tartani, hogy az ármány-dalokban az elbeszélő hazudik.”

Az Intrigue and Love ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról, egészen a lemezbemutató koncertig, ami február 15-én lesz az új ROHAMban a The Qualitons társaságában, a koncertek után Dj Ramses (NL) gondoskodik a hangulatról.


Képtár

  • SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses kép 26253
 

 

Szólj hozzá!


Itt vannak az első VOLT-os nevek!

Itt vannak az első VOLT-os nevek!

Bejelentette be első fellépőit a VOLT Fesztivál. 2019. június 26-29. között Sopronban lép színpadra a Slipknot, Slash, Parov Stelar, Robin Schulz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Freddie Mercury-emlékest lesz a Pólus Moziban

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury tiszteletére – egy nappal halálának évfordulója előtt.

A bálnák is megunják a saját éneküket

Brit tudósok (á, nem is, ausztrálok voltak :) ) szerint néhány évente teljesen megújítják dalukat az ausztrál hosszúszárnyú bálnák.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek