SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

2014. február 13.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az egyik leginkább szabadelvű underground csapat ismét konceptlemezt készített: az Intrigue and Love címet viselő anyag tudatosan járja körbe a szerelem és az ármány témakörét. A lemez egy hónapja debütált, ezúttal élőben mutatja be a zenekar február 22-én a Qualitons zenekar társaságában az egykori Metro Klub helyén, a nemrégiben újra nyílt Rohamban.

SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

A budapesti zajrock-formáció új konceptlemeze ezúttal is koncepciózusan készült: csakúgy, mint a 2012-es A matter of life or death című anyag, az Intrigue and Love is Szentbékállán került rögzítésre egy mindentől távol eső házban, ahol nemhogy térerő, de még ivóvíz sincs. Az egyhetes elvonulás során befejezett dalokat egy domboldalban fekvő teraszon rögzítették, ráadásul rendhagyó módon analóg módszerekkel, magnószalagra. A letisztultabb, átgondoltabb, egyenesebb vonalak mentén rajzolt Intrigue and Love ezáltal rendkívül organikus, dinamikus és részletgazdag megszólalású lett. Az együttjátszás ereje is rögzült a szalagokon, hisz a zenekarnak pontosan annyi nyersanyaga volt, mint amennyire szüksége volt, ráadásul Undos is egyszerre énekelt a zenekarral.

A 6 dalt tartalmazó Intrigue and Love a szerelem három stádiumát (felismerés, megélés, elmúlás) dolgozza fel. Furcsa adalék, hogy az intrikus-dalok szövegei megegyeznek a szerelmes dalok szövegeivel, amire a zenekar magyarázata a következő: “Egyszerűen csak észben kell tartani, hogy az ármány-dalokban az elbeszélő hazudik.”

Az Intrigue and Love ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról, egészen a lemezbemutató koncertig, ami február 15-én lesz az új ROHAMban a The Qualitons társaságában, a koncertek után Dj Ramses (NL) gondoskodik a hangulatról.


Képtár

  • SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses kép 26253
 

 

Szólj hozzá!


Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

A PLACCC Nemzetközi Művészeti Fesztivál keretein belül Budapestre érkezett Marco Barotti olasz hangtervező audio-vizuális installációja, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Mi a közös Liszt Ferencben és a világhírű ütős formációban?

Ha mélyen áttúrjuk a dolgot, biztosan találnák sokféle megállapítást, most kivételesen arra gondoltunk, hogy Liszttel indul és dobshow-val zárul a Koreai Kulturális Fesztivál.

Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Zergéről annyit tudnotok kell, hogy fekete öves szigetes: kevés olyan megszállottról tudunk, aki AZÓTA KINT VAN, AMIÓTA LÉTEZIK. Mármint nem a Hajógyári, hanem a fesztivál. Ez alatt a száznegyven év alatt rengeteg szervezővel/fellépővel/látogatóval és megannyi feltűnő, eltűnő helyszínnel, színpaddal, no meg számos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
Charlie
Charlie
Budapest 
BOOM BOOM
BOOM BOOM
Budapest