SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

2014. február 13.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az egyik leginkább szabadelvű underground csapat ismét konceptlemezt készített: az Intrigue and Love címet viselő anyag tudatosan járja körbe a szerelem és az ármány témakörét. A lemez egy hónapja debütált, ezúttal élőben mutatja be a zenekar február 22-én a Qualitons zenekar társaságában az egykori Metro Klub helyén, a nemrégiben újra nyílt Rohamban.

SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses

A budapesti zajrock-formáció új konceptlemeze ezúttal is koncepciózusan készült: csakúgy, mint a 2012-es A matter of life or death című anyag, az Intrigue and Love is Szentbékállán került rögzítésre egy mindentől távol eső házban, ahol nemhogy térerő, de még ivóvíz sincs. Az egyhetes elvonulás során befejezett dalokat egy domboldalban fekvő teraszon rögzítették, ráadásul rendhagyó módon analóg módszerekkel, magnószalagra. A letisztultabb, átgondoltabb, egyenesebb vonalak mentén rajzolt Intrigue and Love ezáltal rendkívül organikus, dinamikus és részletgazdag megszólalású lett. Az együttjátszás ereje is rögzült a szalagokon, hisz a zenekarnak pontosan annyi nyersanyaga volt, mint amennyire szüksége volt, ráadásul Undos is egyszerre énekelt a zenekarral.

A 6 dalt tartalmazó Intrigue and Love a szerelem három stádiumát (felismerés, megélés, elmúlás) dolgozza fel. Furcsa adalék, hogy az intrikus-dalok szövegei megegyeznek a szerelmes dalok szövegeivel, amire a zenekar magyarázata a következő: “Egyszerűen csak észben kell tartani, hogy az ármány-dalokban az elbeszélő hazudik.”

Az Intrigue and Love ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról, egészen a lemezbemutató koncertig, ami február 15-én lesz az új ROHAMban a The Qualitons társaságában, a koncertek után Dj Ramses (NL) gondoskodik a hangulatról.


Képtár

  • SeeN lemezbemutató koncert az új Rohamban + Qualitons, Dj Ramses kép 26253
 

 

Szólj hozzá!


Orvosok fejtették meg Michael Jackson táncmozdulatának titkát

Orvosok fejtették meg Michael Jackson...

Orvosok találtak magyarázatot arra a fizikai képtelenségnek tűnő táncmozdulatra, amellyel Michael Jackson kápráztatta el a közönséget a Smooth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.

Monumentális, mégis imádni való one-man-show: Trónok harca élő koncert

Az érzések skálájának teljes spektrumát élhette át valamennyi Trónok harca rajongó, aki részt vett a Papp László Arénában május 18-án tartott monumentális koncerten. Megkockáztatom: nemcsak a rajongóknak okozhatott felejthetetlen élményt az előadás, hanem azoknak is, akik esetleg nem is ismerik a történetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek