Tompa késekkel jön a Kiscsillag – karcos új albumot készítettek

2020/03/07  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Három év után adott ki új albumot Lovasi András és zenekara. A 11 számot tartalmazó új albumot az együttes áprilistól országszerte klubkoncerteken mutatja be. A budapesti állomás: április 24., Akvárium klub.

A lemezborító Vetlényi Zsolt festőművész munkája

A Tompa késekhez Lovasi András egy, az album tematikájához kapcsolódó, a dalokat kiegészítő novellát is írt, mely szerepel majd a vinyl-kiadványban és egy készülő könyvben is, de elérhető lesz hangos formátumban is.

Az albumot a tavalyi év novemberétől 2020 februárjáig készítették Lovasi Andrásék az Esti Kornélból ismert Lázár Domokos producerrel és Maczkó Róbert hangmérnökkel. A dalok egy része vadonatúj, többet azonban ismerhetünk a Kiscsillag Idáig tudom a történetet című dramatizált-zenés előadásából.

A számok nagyját Lovasi András írta, de vannak kivételek: a Gólzápor című szám zenéjét Leskovics Gábor szerezte és ő is énekli azt, míg a Föl-le jár zeneszerzője és énekese Szesztay Dávid. A lemezen rádiós bemondó-szerepben felbukkan a régi jóbarát és együttműködő, Rátgéber László is.

Sokféleképpen lehetne tagolni a lemezt, zeneileg az a-oldal, azaz az első hat dal egy nagyobb egység, de vannak az albumon dalpárok is. Persze nem akarok szájba rágni, szerintem elég szép szövetrendszere van az albumnak. Közben azt is figyelembe vettem, hogy ez nem egy konceptalbumnak indult, egy dal sem kerülhetett fel csak azért, hogy erősítse a koncepciót, mindegyiknek magában is érvényesnek kellett lennie” – meséli Lovasi András a lemezről, amit a Kiscsillag eddigi legkarcosabb lemezének tart.

A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még.

A lejátszási lista itt.

 

A Tompa kések lemezbemutató koncertjei:

április 3., Pécs, E78
április 9., Miskolc, Helynekem
április 17., Tatabánya, Roxxy Music Café
április 24., Budapest, Akvárium
április 30., Szombathely, Végállomás
május 8., Veszprém, Városnapok
május 23., Debrecen, Víztorony

 

Kiscsillag, új lemez, Tompa kések, Lovasi András, Leskovics Gábor, Szesztay Dávid, Rátgéber László, lemezbemutató, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek