Menopauza 1170x180

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

2024/04/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Fotó: Totisz Tamás

A Minimyst idén ünnepli 10. szülinapját, bár pár évnyi (4) inaktivitásból nagyjából egy évvel ezelőtt élesztették újra a zenekart a tagok.

Az újraindulásnál maradt a régi névnél, annak ellenére, hogy Mészáros István elmondása szerint nem voltak biztosak a döntésben.

„A mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez jó ötlet volt-e, mármint a régi néven folytatni, avagy megújulni, vagy jobb lett volna egy új brand alatt újrakezdeni. Az alapvető változás, hogy a magyar nyelvű szerzeményeken keresztül máshogy kezdtem gondolkodni azok szerkezetéről, a témákról, a történetekről” – mondta a zenekar énekese.

Már az első EP, a Karton Monakói dején tudatosan készültünk arra, hogy a dalok a végén egy nagylemezzé állnak össze. Sőt, a dalok már koncertkészek voltak, és játszottuk is őket élőben. Némi variálás után az Aquincum című dalon kívül (amit Somogyvári Dani producerelt), az összes dalt Toldi Miki (mixing) és Szabó Szebasztián (mastering) gondjaira bíztuk, így próbáltunk egységes hangulatot létrehozni” – meséli Szabó Bálint a lemez létrejöttéről.

„A lemezről utolsóként debütál a Száz alakban, mely talán az album legvidámabb és legreménytelibb dala, igazi szülinapi életigenlés. Budapesten, az Illúziók Múzeumában egy hirtelen ötlet, egy kaleidoszkópba éneklés adta a vizuális alapot, ezt egészítettük ki és olvasztottuk egybe egyéb hasonló animációkkal,hogy pörögjön, forogjon a világ a zene alatt” – mondja István a most megjelenő dalról.

 

Minimyst, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek