Valahogy így néz ki a populáris rockabilly: meghallgattuk a Nyughatatlan új albumát

2017/09/02  ·   Lemezbemutató   ·  xoxo

Fülbemászó dallamok, pörgős ritmus, ’50-es évekbeli hangulatfoszlány modern köntösben, na meg egy csipetnyi humor, és ugyanennyi romantika, persze a legjavából. Kell ennél több mondjuk egy nyárvégi, vízparti napnyugtához?

Valahogy így néz ki a populáris rockabilly: meghallgattuk a Nyughatatlan új albumát

Szerintünk nem. Főleg akkor nem, ha érdekel a rockabilly magával ragadó, izgalmas világa, de azért mégsem a leghardabb verzióval kukkantanál be a Cadillac-es nosztalgiatúrára...

A csapat legújabb, Földobom című korongja ugyanis nem véletlenül lett ripsz-ropsz aranylemez, hiszen az egykor Johnny Cash dalokkal startoló együttes az évek alatt szépen lassan saját nótákkal is kísérletezni kezdett. Ezek a kísérletek pedig olyannyira jól sikerültek, hogy végül önálló lemezre is telt belőlük.

A Nyughatatlan-dalok egyfajta átmenetet képeznek a klasszikus, hagyományos, tupírozott rockabilly és az időutazós rock & roll, valamint a populárisabb, közkedveltebb, maibb dallamvilág között, megteremti az általunk most gyorsan popabilly-nek keresztelt, hiánypótló crossovert.

Hogy miről is hadoválunk egészen pontosan? Hát arról, hogy a Földobom trackjei tulajdonképpen pont azok a néhol country, néhol pedig rockabilly szagú, nagyon énekelhető, és nagyon szerethető popdalok, amik a műfajkeresztezés során közelebb hozzák a hétköznapi zenerajongóhoz is a mesebeli vadnyugat, illetve az ugyancsak fergeteges beatkorszak kezdete előtti amcsi aranyévek muzsikáját, megénekelve szerelmet, csalódást, vágyat, egy szóval az átlagember mindennapjait.

Na, éppen ezért annyira őszinték, élhetőek, és vérpezsdítően szimpatikusak ezek a dalok, főleg olyan zenei körítéssel, amivel a Nyughatatlan képes tálalni és újra életre kelteni ezeket az örökzöld, de néha már lerágott csontként zörgő kötelező témákat.

Johnny Cash, Nyughatatlan, új lemez

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek