Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

2022/06/17  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Tíz évvel az első album után jelenik meg a Meszecsinka hatodik lemeze. Az Árnyék című lemez kiadója az ismert német CPL/Nordic Records, amelyet már több éve a világ tíz legjobb kiadója közé sorol a WOMEX toplistája.

Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

A Meszecsinka nem fér bele semmilyen skatulyába. Valamint egyetlen ország határai közé sem  – eddig 25 országban léptek fel és vannak régiók, ahol talán ismertebb is, mint idehaza.

„Tegnap este szívszaggató csúcsot ütött meg a Dromban a magyar trance-tánc zenekar Meszecsinka a hosszú, áramló haja mögé elbújó, a zene ütemére jajveszékelő, kiáltozó frontemberével, Oláh Annamarival. Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére" – írta a NEW YORK MUSIC DAILY az ottani fellépésükről.

Fotó: Meszecsinka/FB

A 2019-ben megjelent előző, Állj bele a mélybe! album eljutott a Worldmusic Charts Europe 7. helyére, játszotta sok külföldi rádió, köztük a napi 800.000 hallgatóval rendelkező Bayern 2 rádió is. A pandémiát megelőző év volt a zenekar legmozgalmasabb időszaka. A lockdown némi lassulást hozott, ezzel együtt sok dolog újragondolását. Ezeknek az eredményét halljuk az Árnyék című új albumon.

A korongon hat dal kapott helyet, mindegyik egy külön világ.Van köztük két percnél rövidebb és tíz percnél hosszabb szerzemény is. Míg az egyikben csak a zongora adja a kíséretet, máshol hangszerek kavalkádját halljuk, és magyar zenében ritkán használt hangkeltő eszközök, mint például az orosz guszli is megjelennek a lemezen. A hat dalból négy a zenekar szerzeménye Oláh Annamari énekesnő dalszövegeivel, de egy Bajdázó-feldolgozást is találunk, illetve egy magyar népdalt szokatlan hangszereléssel (ez is inkább saját kompozíció, amire Oláh Annamari népdalt énekelt).

Az új album nem csak lemez, de képeslap formában is kapható. Azok, akik már nem hallgatnak cédét, de szeretnének kézzel fogható emléket a zenekartól, megszerezhetik ezt a zenélő képeslapot, amin az album QR kód formájában elérhető. Előnye az, hogy van hely dedikálásra, és mindenki személyre szóló üzenetet kap... :)

 



 

Meszecsinka, Árnyék, új album, Oláh Annamari, világzene

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek