Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

2022/06/17  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Tíz évvel az első album után jelenik meg a Meszecsinka hatodik lemeze. Az Árnyék című lemez kiadója az ismert német CPL/Nordic Records, amelyet már több éve a világ tíz legjobb kiadója közé sorol a WOMEX toplistája.

Zenélő képeslap – személyes üzenettel: tíz év után új Meszecsinka-album

A Meszecsinka nem fér bele semmilyen skatulyába. Valamint egyetlen ország határai közé sem  – eddig 25 országban léptek fel és vannak régiók, ahol talán ismertebb is, mint idehaza.

„Tegnap este szívszaggató csúcsot ütött meg a Dromban a magyar trance-tánc zenekar Meszecsinka a hosszú, áramló haja mögé elbújó, a zene ütemére jajveszékelő, kiáltozó frontemberével, Oláh Annamarival. Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére" – írta a NEW YORK MUSIC DAILY az ottani fellépésükről.

Fotó: Meszecsinka/FB

A 2019-ben megjelent előző, Állj bele a mélybe! album eljutott a Worldmusic Charts Europe 7. helyére, játszotta sok külföldi rádió, köztük a napi 800.000 hallgatóval rendelkező Bayern 2 rádió is. A pandémiát megelőző év volt a zenekar legmozgalmasabb időszaka. A lockdown némi lassulást hozott, ezzel együtt sok dolog újragondolását. Ezeknek az eredményét halljuk az Árnyék című új albumon.

A korongon hat dal kapott helyet, mindegyik egy külön világ.Van köztük két percnél rövidebb és tíz percnél hosszabb szerzemény is. Míg az egyikben csak a zongora adja a kíséretet, máshol hangszerek kavalkádját halljuk, és magyar zenében ritkán használt hangkeltő eszközök, mint például az orosz guszli is megjelennek a lemezen. A hat dalból négy a zenekar szerzeménye Oláh Annamari énekesnő dalszövegeivel, de egy Bajdázó-feldolgozást is találunk, illetve egy magyar népdalt szokatlan hangszereléssel (ez is inkább saját kompozíció, amire Oláh Annamari népdalt énekelt).

Az új album nem csak lemez, de képeslap formában is kapható. Azok, akik már nem hallgatnak cédét, de szeretnének kézzel fogható emléket a zenekartól, megszerezhetik ezt a zenélő képeslapot, amin az album QR kód formájában elérhető. Előnye az, hogy van hely dedikálásra, és mindenki személyre szóló üzenetet kap... :)

  

Meszecsinka, Árnyék, új album, Oláh Annamari, világzene

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek