Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

2020/10/22  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit egy petíció kíséretében átadtak egy szemüveges fiatalembernek.

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Ebben közel 200 ember azt kéri, hogy osszák újra a pénzt úgy, hogy mindenkinek jusson állami támogatás, mert azt gondolják, nem igazságosan és nem mindig jogszerűen nyerték el az összeget a támogatottak. Szerintük volt elegendő pénz, mégis sokan kimaradtak, akik – noha a világ legnagyobb színpadain léptek fel nagy sikerrel, ami szerintük egyes nyertesekről a legnagyobb túlzással sem mondható el – arra kényszerülnek, hogy taxisofőrnek vagy biztonsági őrnek jelentkezzenek.

A program végrehajtója, a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Hagyományok házát, hogy ossza szét a pénzt. A pályázaton 97 zenekar nyert, ami kb. 450 embert jelent, ám közel ugyanennyi semmit sem kapott.

A HVG cikke

 

Milliárdosok luxuséttermeiben zenéltek, most az állam ad milliós támogatást

 

 

 

pályázat, cigányzene, állami támogatás, MTÜ

 

 

Szólj hozzá!


A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat,...

A HVG idézte Heiko Maast, aki szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

Ferenczi Gyuri és Mező Misi is beül A DAL 2021 zsűrijébe

Vincze Lilla, Nagy Feró és a visszatérő Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz A Dal 2021 zsűrijének negyedik tagja. Tavaly Pély Barna és Apáti Bence is zsűritagok voltak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek