Ez lesz a fesztiválokkal: 700 millió forintra pályázhatnak az idén nyáron elesett könnyűzenei rendezvények

2020/09/11  ·   Pályázat   ·  koncert.hu, MTI

Megjelent az a pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen visszafogott programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

A kisvárdai LESZ feszt még azelőtt bedobta a törölközőt, mielőtt a víruspara kitört volna.

A kiírás szerint támogatásban azok az 500 fő feletti, alkalmi zenés, táncos szabadtéri rendezvények részesülhetnek, amelyek zenei programja kifejezetten könnyűzene központú, belépőjegy-kötelesek, és minimum 3 egymást követő napon, legalább napi 2 könnyűzenei programmal kerülnek megrendezésre.

További feltétel, hogy a fesztiválok 2020. előtt legalább 3 egymást követő évben megvalósultak, azonban idén a Covid-19 miatti tiltás következtében elmaradtak, vagy csak jelentősen csökkentett programmal valósultak meg.

A pályázat során igényelhető támogatás minimum összege egymillió forint, maximum összege a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10 százaléka, de legfeljebb 35 millió forint. A támogatás mértéke 100 százalék.

A pályázati kiírás előkészítését az MTÜ koordinálta, fesztiválszervezők és zeneiparban dolgozó szakemberek bevonásával.

Erre a célra munkacsoport alakult, melynek vezetője Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke.

Tagjai:

Borsa Kata, fesztiválszervező, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke,
Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője,
Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke,
Podlovics Péter menedzser, az XLNT Booking vezetője,
Tóth Gergely, a Supermanagement alapító tulajdonosa,
Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke, zenész,
Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

 

A nyári fesztiválkörkép nagyjából és egészében így nézett ki, elég egysíkú a kép :(

 

pályázat, fesztiválok, koronavírus, programtörlés, elmaradt, könnyűzene, 2020.

 

 

Szólj hozzá!


Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Pentatonix-koncert átkerült az Arénába!

2021. május 16-án léptek volna fel a Budapest parkban, magyarázni sem kell, miért marad el a koncert: pontosabban, nem marad el, csak átcsúszik időben és térben máshova: 2022. március 29-én az Arénában rendezik meg. (A Parkban lehet, hogy kissé hideg lenne ebben az időpontban.)

Los Angelesben díjazták Curtiséket

A Los Angeles Film Awards legjobb videóklip kategóriában díjazta Curtis és Szabó Ádám klipjét, amely 2 hónapja debütált, és már több mint kétmilliószor pörgették a YouTubeon.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek