Ez lesz a fesztiválokkal: 700 millió forintra pályázhatnak az idén nyáron elesett könnyűzenei rendezvények

2020/09/11  ·   Pályázat   ·  koncert.hu, MTI

Megjelent az a pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen visszafogott programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

A kisvárdai LESZ feszt még azelőtt bedobta a törölközőt, mielőtt a víruspara kitört volna.

A kiírás szerint támogatásban azok az 500 fő feletti, alkalmi zenés, táncos szabadtéri rendezvények részesülhetnek, amelyek zenei programja kifejezetten könnyűzene központú, belépőjegy-kötelesek, és minimum 3 egymást követő napon, legalább napi 2 könnyűzenei programmal kerülnek megrendezésre.

További feltétel, hogy a fesztiválok 2020. előtt legalább 3 egymást követő évben megvalósultak, azonban idén a Covid-19 miatti tiltás következtében elmaradtak, vagy csak jelentősen csökkentett programmal valósultak meg.

A pályázat során igényelhető támogatás minimum összege egymillió forint, maximum összege a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10 százaléka, de legfeljebb 35 millió forint. A támogatás mértéke 100 százalék.

A pályázati kiírás előkészítését az MTÜ koordinálta, fesztiválszervezők és zeneiparban dolgozó szakemberek bevonásával.

Erre a célra munkacsoport alakult, melynek vezetője Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke.

Tagjai:

Borsa Kata, fesztiválszervező, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke,
Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője,
Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke,
Podlovics Péter menedzser, az XLNT Booking vezetője,
Tóth Gergely, a Supermanagement alapító tulajdonosa,
Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke, zenész,
Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

 

A nyári fesztiválkörkép nagyjából és egészében így nézett ki, elég egysíkú a kép :(

 

pályázat, fesztiválok, koronavírus, programtörlés, elmaradt, könnyűzene, 2020.

 

 

Szólj hozzá!


Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Tarol Adele vadonatúj dala

Adele-nek nagyon jól sikerült a visszatérése, úgy tűnik, a rajongók már nagyon várták az énekesnőt: az "Easy On Me" – amely a november 19-én megjelenő "30" című album előfutára – már a megjelenésének napján elnyerte az "Egyetlen nap alatt legtöbbet streamelt dal" tiltulusát Spotifyon.

Megjelent vinylen az első magyar hardrock-koncert

A legendás Taurus együttes 1972-es felvétele nemsokára 50 éves, és először jelent meg vinylen, mégpedig vágatlan formában.
Új koncertek