Indul a cigányzenészek és a népzenészek támogatási programja

2020/09/11  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

800 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a magyarországi cigányzenészeknek, és 200 millió forintot a népzenészeknek annak érdekében, hogy segítsék ezzel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusokat.

Fotó: Fortepan 126407/ 1980.

A felhívásra olyan 4-5 fős cigányzenekarok adhatnak be pályázatot, akik legalább 30 fő befogadására alkalmas budapesti vagy vidéki, turisztikai szempontból frekventált helyszínen működő vendéglátóhelyen zenélnek.

A vissza nem térítendő támogatásért cserébe a zenészeknek azt kell vállalniuk, hogy 2020. november 2. és 2021. április 18. között a hét 4 napján minimum 3 órában zenélnek a zenekart támogató és a pályázatban nevesített vendéglátó egységben (nem leltük a listát). A támogatás a zenészek és a zenekarvezetők tiszteletdíja (a zenészek megbízási díjának összege bruttó 14316 Ft, a zenekarvezetők megbízási díjának összege bruttó 21475 Ft), amelynek mértéke összesen közel nettó 1 millió és 1,5 millió forint között van, a szakmai koordinációt a Hagyományok Háza végzi.

A felhívás részleteiről a pályázók a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon tájékozódhatnak. A pályázatokat magyar nyelven, 2020. szeptember 10-től 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton. A megbízási díjakat a teljesítés után meg is kapják a nyertesek.

A népzenészek pályázatát nemsokára kiírják, olyan népzenét és népzenei feldolgozásokat játszó zenekarok jelentkezhetnek, akik legalább 5 éves múltra tekintenek vissza – jelentette be Pál István Szalonna a MTÜ videójában. A pályázattal elnyerhető összeg 300 ezer és 3 millió forint közé esik majd, a pályázat beadási határideje szeptember 18- október 16., arról nem szólt, hogy cserébe mit várnak el a népzenészektől.

zeneszolgáltatás, vendéglátóhelyek, cigányzene, pályázat, népzenlszek, koronavírus, törölt programok

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek