Indul a cigányzenészek és a népzenészek támogatási programja

2020/09/11  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

800 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a magyarországi cigányzenészeknek, és 200 millió forintot a népzenészeknek annak érdekében, hogy segítsék ezzel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusokat.

Fotó: Fortepan 126407/ 1980.

A felhívásra olyan 4-5 fős cigányzenekarok adhatnak be pályázatot, akik legalább 30 fő befogadására alkalmas budapesti vagy vidéki, turisztikai szempontból frekventált helyszínen működő vendéglátóhelyen zenélnek.

A vissza nem térítendő támogatásért cserébe a zenészeknek azt kell vállalniuk, hogy 2020. november 2. és 2021. április 18. között a hét 4 napján minimum 3 órában zenélnek a zenekart támogató és a pályázatban nevesített vendéglátó egységben (nem leltük a listát). A támogatás a zenészek és a zenekarvezetők tiszteletdíja (a zenészek megbízási díjának összege bruttó 14316 Ft, a zenekarvezetők megbízási díjának összege bruttó 21475 Ft), amelynek mértéke összesen közel nettó 1 millió és 1,5 millió forint között van, a szakmai koordinációt a Hagyományok Háza végzi.

A felhívás részleteiről a pályázók a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon tájékozódhatnak. A pályázatokat magyar nyelven, 2020. szeptember 10-től 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton. A megbízási díjakat a teljesítés után meg is kapják a nyertesek.

A népzenészek pályázatát nemsokára kiírják, olyan népzenét és népzenei feldolgozásokat játszó zenekarok jelentkezhetnek, akik legalább 5 éves múltra tekintenek vissza – jelentette be Pál István Szalonna a MTÜ videójában. A pályázattal elnyerhető összeg 300 ezer és 3 millió forint közé esik majd, a pályázat beadási határideje szeptember 18- október 16., arról nem szólt, hogy cserébe mit várnak el a népzenészektől.

zeneszolgáltatás, vendéglátóhelyek, cigányzene, pályázat, népzenlszek, koronavírus, törölt programok

 

 

Szólj hozzá!


 Ed Sheeran lemezmegmutató parti lesz az Akváriumban

Ed Sheeran lemezmegmutató parti lesz az Akváriumban

Ed Sheeran új stúdióalbumát közvetlenül a debütálás pillanatától az Akváriumban hallhatják a rajongók. A premiert megelőzően nyolc...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Négy év után ismét Magyarországra jön a Pet Shop Boys

A duó 2014-ben járt legutóbb Budapesten, akkor is, mint most, a Budapest Parkban léptek fel, 2018-ban pedig Szegeden láthatta őket a közönség, a SZIN-en.

Tarol Adele vadonatúj dala

Adele-nek nagyon jól sikerült a visszatérése, úgy tűnik, a rajongók már nagyon várták az énekesnőt: az "Easy On Me" – amely a november 19-én megjelenő "30" című album előfutára – már a megjelenésének napján elnyerte az "Egyetlen nap alatt legtöbbet streamelt dal" tiltulusát Spotifyon.
Új koncertek