Indul a cigányzenészek és a népzenészek támogatási programja

2020/09/11  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

800 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a magyarországi cigányzenészeknek, és 200 millió forintot a népzenészeknek annak érdekében, hogy segítsék ezzel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusokat.

Fotó: Fortepan 126407/ 1980.

A felhívásra olyan 4-5 fős cigányzenekarok adhatnak be pályázatot, akik legalább 30 fő befogadására alkalmas budapesti vagy vidéki, turisztikai szempontból frekventált helyszínen működő vendéglátóhelyen zenélnek.

A vissza nem térítendő támogatásért cserébe a zenészeknek azt kell vállalniuk, hogy 2020. november 2. és 2021. április 18. között a hét 4 napján minimum 3 órában zenélnek a zenekart támogató és a pályázatban nevesített vendéglátó egységben (nem leltük a listát). A támogatás a zenészek és a zenekarvezetők tiszteletdíja (a zenészek megbízási díjának összege bruttó 14316 Ft, a zenekarvezetők megbízási díjának összege bruttó 21475 Ft), amelynek mértéke összesen közel nettó 1 millió és 1,5 millió forint között van, a szakmai koordinációt a Hagyományok Háza végzi.

A felhívás részleteiről a pályázók a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon tájékozódhatnak. A pályázatokat magyar nyelven, 2020. szeptember 10-től 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton. A megbízási díjakat a teljesítés után meg is kapják a nyertesek.

A népzenészek pályázatát nemsokára kiírják, olyan népzenét és népzenei feldolgozásokat játszó zenekarok jelentkezhetnek, akik legalább 5 éves múltra tekintenek vissza – jelentette be Pál István Szalonna a MTÜ videójában. A pályázattal elnyerhető összeg 300 ezer és 3 millió forint közé esik majd, a pályázat beadási határideje szeptember 18- október 16., arról nem szólt, hogy cserébe mit várnak el a népzenészektől.

zeneszolgáltatás, vendéglátóhelyek, cigányzene, pályázat, népzenlszek, koronavírus, törölt programok

 

 

Szólj hozzá!


Szimatszatyor, Ricse-kendő, plakát, koncertjegy, bármi – zenekari relikviás pályázat!

Szimatszatyor, Ricse-kendő, plakát, koncertjegy,...

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém!...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Lehet, mégis volt értelme a Raktárkoncert-sorozatnak? Presser Gábor és barátai

Nyugodtan elmondható, már Presser Gábornak és barátainak különleges hangulatú előadása miatt is érdemes volt 2020-ban életre hívni a nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipar támogatását célzó, államilag finanszírozott Raktárkoncert-sorozatot. De miattuk mindenképpen! A koncertről a Nyugat.hu munkatársa, Kelemen Zoltán...

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek