Jó hír a klubok számára: a Hangfoglaló is segítő kezet nyújt

2020/08/17  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló pályázata nem a rendkívüli helyzetre reflektál: feltehetően akkor is kiírták volna, ha nem tarolja le a szakmát a vírushelyzet. A Könnyűzene Támogató Program immáron hetedik évadában minimum 210 millió forint juthat a koncerthelyszínek eseményeinek támogatására. Az érintettek szeptember 28-ig nyújthatják be pályázataikat az NKA felületén keresztül.

Fotó:  Sean Patrick/Pexels

FIGYELEM!

Mivel a járványhelyzet miatt a 2019/2020-as évadát sok klub még nem tudta lezárni, az októberi döntés alkalmával a kollégium nem fogja vizsgálni annak teljesülését. Ez azt is jelentheti, hogy egy ideig ugyanazon a helyszínen, ugyanabban az időszakban – de természetesen eltérő napokon – két klubtámogatói pályázat is megvalósulhat. Mivel azonban a most megjelent pályázatokról hatályos döntés csak novemberre várható, a rendszeres pályázóknak érdemes az ősz folyamán – amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi – a 2019-ben döntött pályázataikat lezárni.

Az elmúlt hat évadban alkalmanként 70-90 klub kapott támogatást arra, hogy havonta legalább egy, élőzenés, belépőjegyes koncertet szervezzen. A Hangfoglaló Program történetében ez azt jelenti, hogy eddig több mint 1 milliárd forint – az összes támogatási keret valamivel több mint ötöde – kerülhetett így a koncerthelyszínekhez és rajtuk keresztül a fellépő zenekarokhoz.

A vidéki helyszínek összesen 145, a fővárosiak 50, míg a határon túli magyarlakta városokban működő pályázók 15 millió forintra pályázhatnak, támogatott koncertenként egységesen maximum 250 ezer forintra, cserébe vállalják, hogy 2020. október 1. és 2021. szeptember 30. között minimum 10 támogatott bulit megvalósítanak. (A vidéki helyszínekkel kapcsolatban továbbra is elvárás, hogy a támogatott koncerteken nem léptethetnek fel zenekarokat saját megyéjükből.)

Arről augusztus elején számoltunk be, hogy a kormány a rendkívüli helyzetre való tekintettel 2,2 milliárd forintos támogatást különített el a klubok számára. Elsőként 80 kisebb vidéki klub kaphat a pénzből maximum 9 millió forintot, akik 10-10 eseményt rendezhetnek, tehát összesen 800 esemény valósulhat meg. 20 nagyobb klub és 11 határontúli hely is jogosult a támogatásra, előbbire 600, utóbbira 100 millió forint jut – mindennek a Petőfi Irodalmi Múzeum lesz a felelőse.

 

Fotó: Markus Spiske (Pexels)

 

NKA, Hangfoglaló, pályázat, klubok, támogatás

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek