540 könnyűzenei koncert részesült állami támogatásban, itt a lista

2020/06/11  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Arról már beszámoltunk, hogy az Emmi egymilliárd forintos pályázatot írt ki a független előadóművészeknek,“Köszönjük, Magyarország” címmel. Ebben benne vannak a színészek, a színházi dolgozók, a bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs tánc művészei, az artisták, a cirkuszi dolgozók, a könnyűzenei és egyéb előadóművészek, a komolyzenei alkotók és külön kategóriaként a fiatal dzsesszzenészek.

Fotó: Sebastian Ervi (Pexels)

A könnyűzene műfaján belül bármely stílusban (kivéve: jazz, népzene, komolyzene – ezekre külön program van) tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezhettek, akik a meghirdetett veszélyhelyzetben egy produkció tagjaként vagy önálló produkció okán nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel.

Minderre (bruttó) 100 millió forintja volt a lebonyolítóknak, melyből maximum (bruttó) 300.000 Ft adható személyenként, és maximum (bruttó) 1.500.000 Ft produkciónkként.

A támogatásért cserébe öt olyan produkciót kell létrehozni a korlátozások feloldása után, amelyek elsősorban vidéki helyszíneken, kultúrházakban, könyvtárakban, befogadó helyeken a helyi szervezetek meghívására és szervezésében valósulnak meg.

A támogatást kizárólag a gázsira kapták a zenekarok, zenészek.

470 beérkezett pályázatból 206 produkció (848 előadóművész ) jutott pénzhez. A legnagyobb összeg 900 ezer forint volt, a legkisebb 120.000, de a kiíráshoz képest a vállalt koncertek száma max. 3 lett. Szilárd például két koncert megvalósítására 120 ezer forint támogatásban részesült, Pepe manó hármat vállalt és 180 ezer forintott ítéltek meg neki, Keresztes Ildikó három koncertre 360 ezer forintot kapott, a PASO, a Pápai Joci Produkció, a Honeybeast és a Mobilmánia 3-3 koncertet adnak majd és a maximális összeget ítélték meg nekik, a Margaret Island például kettőt, ehhez 360 ezer forint segítséget kapott a zenekar.

A támogatottak listája itt olvasható.

A támogatást odaítélő zsűri tagjai:

Bali Dávid – a HOTS könnyűzenei exportiroda stratégiai vezetője és a Hangfoglaló Program nemzetközi kapcsolatokért felelős megbízottja
Bognár Attila – az A38 Hajó alapítója, ügyvezető igazgatója
Póka Egon – Máté Péter-díjas basszusgitáros, zeneszerző. A budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskola alapítója, igazgatója
Szabó László – kommunikációs szakember, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, rendezvény- és koncertszervező
Szűcs Gábor – Little G Weevil, blues gitáros, énekes, zeneszerző és producer. A Petőfi Irodalmi Ügynökség Könnyűzenei Központ vezetője.

 

 

Fotó: Pexels.com

 

 

 

 

Köszönjük Magyarország, állami támogatás, veszélyhelyzet, koncertek, könnyűzene

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek