A jelenlegi állás szerint ezek a koncertek maradnak el

2020/03/16  ·   Programtörlés   ·  Simonyi Éva

A koronavírus terjedése miatt nehéz döntéseket kellett mostanában meghozniuk a zenészeknek és menedzsmentjüknek. Sokan elővigyázatosságból, rajongóik egészségének megvédése érdekében, míg mások – ők vannak a többen – helyi rendeletek miatt mondták le koncertjüket.

A jelenlegi állás szerint ezek a koncertek maradnak el

A Budapest Sportaréna nagykoncertjei az országos rendeletnek megfelelően elmaradnak/későbbi időpontra kerültek. Carlos Santana 03.19-i koncertje elmarad, míg James Bluntnak április 1. helyett új időpontot keresnek, ezért a rendezők kérik, őrizze meg mindenki a jegyét. Új időpontra tették át a Republic 30 (2020. augusztus 29.) és az Apostol 50 jubileumi koncertet (2020. augusztus 28.), a Vad Fruttik 15. szülinapi buliját (2021. február 14.), a Táncháztalálkozót (Folkaréna – nincs még időpont), a Passiót (nincs még időpont) és a májusi Lara Fabian (2020. május 28.) koncertet. Az ennél későbbi koncertek (Harry Styles, Celine Dion, Nick Cave, Korn, System Of A Down stb.) sorsáról még nem született döntés, reménykedjünk a legjobbakban.

A magyar előadók is megsínylik ezt az állapotot, le kellett mondania fellépéseit minden zenésznek, egyelőre lehúzta a rolót az Akvárium, a Dürer Kert, az A38 és a Barba Negra is. A Kobuci kert bizakodik az április 17-i nyitásban, és nem halottunk a tavasszal nyíló szabadtéri koncerthelyszínektől sem mást. A Budapest Park az eredeti tervek szerint, tehát április 23-án kitárja kapuit (Honeybeast). A Barna Negra Track-nél az a nehéz, hogy nem választják szét a két játszóhelyet, ha jól bogarásztunk az első koncertjük április 30-án lenne. (A hazai szakemberek júniusra várják a járvány tetőzését, vagyis a maximális fertőzöttségi számot. Ne legyen igazuk.)

Külföldön sok helyen nincsen még olyan korlátozás, ami tiltaná a tömegrendezvényeket, azonban több zenész így is lemondta turnéját, aki nem, az pedig meg is kapja a magáét, lásd Post Malone.

Lemondta közelgő turnéját például a My Chemical Romance, a Rage Against The Machine, a Killswitch Engage, az Evanescence, The Who, a Papa Roach, a Slipknot, Billie Eilish és a Green Day is. A teljes listát itt találjátok.

A My Chemical Romance tavaly decemberben adott koncertet először feloszlásuk óta, a rajongók úgy várták a turnét, mint a messiást, a zenekar azonban kénytelen volt visszalépni az ausztráliai Download fesztiválos fellépéstől (a későbbi időpontokról még nincs hír, mi is várjuk őket a Volt fesztiválra). A szervezők nem tudtak 8 nap alatt új headlinert találni, ezért lemondták a fesztivált – legalábbis ezt kommunikálták. Megpróbálták úgy beállítani, mintha az MCR lenne a hibást és hozta volna őket nehéz helyzetbe...

Több zenész azonban meg akarja adni az élőzene élményét a rajongóknak, ezért streamelik koncertjeiket, így tesz például a The Real McKenzies, Yungblud, a Dropkick Murphy’s, és James Blunt is, így aki várta április koncertjét, annak valamennyire jó hír lehet, hogy itt meg tudja nézni, ahogy egy üres koncertteremben ad elő.

Reméljük minél többen csatlakoznak! Le a kalappal az előadók előtt, akik mindent megtesznek, hogy a rajongók kedvében járjanak ezekben a nehéz időkben is.

 

Palackposta

Palackposta: kihívás zenészeknek – Szepesi Matyi ötlete alapján

 

Fotó: Skitterphoto/Pexels

 
6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

Az, hogy úgy általában nem tudunk koncertre menni, vagy hogy nem tudunk éppen ARRA a koncertre menni, amire hetekig-hónapokig vártunk, nem elhanyagolható kellemetlenség, de nem veszélyezteti a megélhetésünket.
 
 
Megvan az első becslés: csak az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt veszíthet a koronavírus miatt

Megvan az első becslés: az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt bukhat a Covid 19 miatt

Ahogy a Barba Negra vezetője, Szűcs Mihály egy előző interjúnkban megfogalmazta: "A veszteségeinket nem ma kell felmérni – a veszteségek sajnos úgyis stabilan itt maradnak, s ez a nehéz időszak az egész 2020-as évet be fogja árnyékolni." A Dalszerző.hu átvette a nemzetközi...
 
lemondott koncertek, veszélyhelyzet, Covid 19, koronavírus

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek