Zsoldos Dedi, Gerendás Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

2020/05/11  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Dacára annak – vagy éppen ezért –, hogy a Nagy Központi Ötlet még nem született meg a megmentésükre, egyre-másra bukkannak fel az egymás melletti civil kezdeményezések, amelyeket a zenészek támogatására hoznak létre. Még mindig hisszük, hogy összefogással többre menne a szakma, de a sok kicsi csak megy valamire.

Zsoldos Dedi, Gerendást Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

Az egyik ilyen független kezdeményezés a p’ARToló, amely a magyar kulturális intézmények, társulatok, zenei formációk, színészek, zenészek és egyéb előadóművészek KÖZVETLEN támogatására jött létre.

A cikk megírása pillanatában a zenészek közül támogatásra vár például Mester Csaba, az első magyarországi grunge zenekar, a The Bedlam alapítója, a Shakin’, az első magyar trombitás garázspunk zenekar, Móser Ádám, aki arról lett híres, hogy nap mint nap harmonikakoncertet adott az erkélyéről, a THE BLACKBIRDS zenekar, amely az ország két nagy Beatles-tribute formációjának egyike, valamint Gerendás Péter és Zsoldos Gábor Dedy is, akiket nem kell bemutatni, s akik  – csakúgy, mint a többiek – leírják, hogy március 8-a óta egyik pillanatról a másikra megszűnt minden bevételük...

Gyakorlatilag az oldal egyfajta gyűjtőfelület, ahová az érintettek közül bárki feltöltheti az adatlapját, élesben pedig különböző támogatási formákat ajánl fel a rendszer: lehet egyszeri és rendszeres adományozást választani, az összegekre meg ez vonatkozik:

A pénz a "kérelmezők"  PayPal és Barion fiókjába érkezik – a művészek maguk döntik el, melyik felületen hozzák létre saját fiókjukat, így előfordulhat, hogy némelyikük mindkettőre elfogad támogatást a p’ARToló oldalán keresztül, míg mások egyikre sem. Utóbbi esetben a megadott bankszámlaszámra tudtok utalni. Lényeg, hogy a p’ARToló maga nem von le semmilyen tranzakciós díjat.

Ahogy az a honlapon feltüntetett információkból kiderül, szeretnék a p’ARToló-t hosszú távon is megtartani, így a támogatás nem csak a vírus időszakában lenne elérhető.

Mivel az önkénteseket felsoroló oldalon feltüntették a projekt létrehozásában közreműködő hozzáértők nevét, ők biztosan tudják, mit miért tesznek – nekünk ez így elég eléggé lóg a levegőben, de az is lehet, hogy egyelőre kevés művész vállalja ezt a fajta nyilvánosságot, és ezen sokat nem lökött az Artisjus-gyorssegélyek körül kirobbant össznépi vita sem.

Ennél eggyel jobb ötletnek tartjuk a az Art Peep Show-t, melynek oldalán nem nevek, biók és számlaszámok, hanem produkciók találhatók, amelyeket kreditek fejében lehet megtekinteni, 1 kredit = 100 Ft. Az egyes alkotók maguk döntik el, hogy "portékájukat" hány kreditért teszik elérhetővé, Lengyel Tamás színész például 2 kreditért híreket és álhíreket mond...

 

#támogasdakultúrát – Légy a kultúra védangyala!

#támogasdakultúrát – Légy a kultúra védangyala!

Az InterTicket a Magyar Kultúráért Alapítvány nagyszabású gyűjtésbe kezdett, mellyel azokat a művészeket és alkotó közösségeket szeretnék támogatni, akik a nehéz helyzetben is tesznek értünk: élő közvetítéseket tartanak, felolvasásokkal színesítik az irodalom órákat,...
Ötmillió forintot gyűjtöttek összea magyar dj-k!

Ötmillió forintot gyűjtöttek össze a magyar dj-k!

Ötmillió forintot gyűjtött össze tizenkét hazai élvonalbeli dj a zeneipar bevétel nélkül maradt háttéremberei számára. A pénzhez a Fábián Juli Alapítványon keresztül juthatnak hozzá a rászorulók.
 
A turné, amelynek tényleg K.O. lett a vége :(

Ganxstáék fizetős Facebook-csoporttal védekeznének a redvás vírus ellen

A márciusban elrendelt koncertstop hideg zuhanyként érte a zenészeket. Már épp kezdtek volna felengedni, amikor jött a másik, az augusztus 15-ig érvényes korlátozás. A Kartell arra jutott, hogy fizetős rajongói csoportot hoznak létre, ami nem üres ígérgetés: posztjuk szerint...
Zsoldos Dedi, Gerendást Péter, THE BLACKBIRDS, p’ARToló, támogatás

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek