Lovasi beszólt Majkának – és kimondott valamit, amiről mindenki hallgat

2020/05/08  ·   Vélemény   ·  mmi

Kezdjük azt gondolni, hogy az Artisjus-pénzosztás, tágabban véve az egész vírusügy bizonyos szempontból járt némi haszonnal, és itt nem a kiosztott forintokra gondolunk: azon felül, hogy ki sértődik meg kire és ki szól be kinek, kimondatnak olyan dolgok, amikről békeidőben mélyen hallgat mindenki.

Lovasi beszólt Majkának – és kimondott valamit, amiről mindenki hallgat

Az előzmények itt, ha valakit elkerült volna a dolog, kattintson a linkre, mert nem fogja érteni, miről beszélünk.

Lovasi András egy viszonylag hosszú posztban ment neki Majkának, de ötödszöri olvasásra is úgy tűnik nekünk – azért vannak benne olyan mondatok –, hogy valójában igazat adott neki.

"Biztosan vannak olyanok is, akiknek nem kenyérre kellett ez a támogatás, csak lehajoltak az apróért, de talán ebben az országban nem annyira meglepő, hogy a pályázati pénzek nem a leghatékonyabban hasznosulnak – bár az Artisjus és az EJI gyakorlata még mindig demokratikusabb és átláthatóbb, mint a kormányzaté."

Mivel Majka posztja nem nyilvános, egy kiemelt mondatot olvastunk belőle, az az egy mondat pedig pont erről szól – szerintünk. Nem tartjuk valószínűnek, hogy mind a 400 gyorssegélyt kapott zenésznek ment neki az ózdi fenegyerek, hanem pontosan azoknak, akiket Lovasi is emleget. Ebben mintha egyetértenének, bár Lovasi mintha megengedőbb lenne... Majka meg rapper... Békeidőben apróért hajolgatni – legyint az ember, és azt mondja, szánalom, de amikor családok és cégek dőlnek be, talán a szánalomnál valamivel többet érez.

De ír mást is Lovasi, és jellemző egyébként, hogy erről eddig sehol nem olvastuk, pedig nap mint nap előkerül a téma valahol:

"Amúgy meg nem kellene ezeken a morzsákon is dilemmázni, ha mondjuk az adókedvezményeken és az EMMI szürreálisan teljesítményorientált, viccesen alacsony összegű pályázatán túl olyan segítséget is kapott volna az iparág, amit a járvány kapcsán jószerével minden környező országban megkapott."

Ennyi. Az Emmi pályázatáról itt írtunk. Csak annyit róla, hogy a zeneszerzőknek a támogatásért cserében operát kell írniuk Trianonról.

Hogy morzsapartin pörögni ildomos-e vagy sem, azt döntse el mindenki maga, szerintünk ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent – s ahogy kicsiben, úgy nagyban... Az Artisjus-ügy megmutatta a rendszer mibenlétét, és igazán hálásak lehetnek a Lovasi által is megidézett típusok azért, hogy a média, pontosan a zsebturkálás vs. nehéz helyzet miatt – meglepően önkorlátozó módon – nem szedte ízekre őket.

Szerintünk a dolog itt nem áll meg, mivel Lovi lebaromiképmutatózta és leházmestertempózta a rappert, de még az is lehet, hogy már kimondta, amit gondolt, s nem foglalkozik a továbbiaban a kérdéssel, mert kerekedhet belőle akár egy neverending story is...

FRISSÍTVE! Majka a 24.hu-nak reagált Lovasi posztjára.

A kialakult helyzet miatt az Artisjus elnöke is úgy érezte, meg kell szólalnia.

(Még annyit zárójelben, hogy valóban nem illik renoméjukat féltő előadókat magyarázkodásra kényszeríteni, de talán a dolog nem itt kezdődik, hanem ott, hogy vajon ilklik-e morzsapartira menni annak, akinek esetleg van otthon kenyérsütője és lisztje is. Az élesztővel persze lehetnek gondok... :) )

 

 

 

 

 

 

Artisjus, gyorssegély, Majka, Lovasi András, Pély Barna

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek