HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

2021/10/15  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.

Fotó: Coldplay/FB

A brit banda két évvel ezelőtt tette közzé azt a 12 pontos tervet, ami a turné általi szén-dioxid-kibocsátást igyekszik csökkenteni.

Jövő márciusban kezdődik a Coldplay legújabb turnéja, melyben igen fontos szerepet játszik egy különleges padló, mert ez biztosítja, hogy a banda, illetve a show elemei áramhoz jussanak. Egyébként más megoldásokat is alkalmaznak: a koncerteken például a ventilátorok többségét akkumulátorról működtetik.

"... nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy a bolygó klímaválsággal küzd. Ezért az elmúlt két évet azzal töltöttük, hogy környezetvédelmi szakértőkkel konzultáltunk, hogy ezt a turnét a lehető legjobban fenntarthatóvá tegyük, és ami ugyanilyen fontos, hogy kihasználjuk a turnéban rejlő lehetőségeket a dolgok előmozdítására. Nem bizos, hogy mindent jól csinálunk majd, de elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megtegyünk mindent, amit lehetséges, és meg fogjuk osztani a tanulságokat. Ez egy folyamatban lévő munka, és nagyon hálásak vagyunk az eddigi segítségért" – posztolta a zenekar.

A kezdeményezésről különálló weboldalt is létrehoztak, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak konkrét terveikről.

Az első megálló: San Jose (Costa Rica), lehet kezdeni edzeni, indulhat a lábra gyúrás! Amúgy Európába is átjönnek, Varsóban is lesz koncertjük, sajnos, ennél közelebb nem jutnak.

A forrás itt, kapcsolódó cikkünk:

 Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay – féltik a bolygót

 

A turné alapja és névadója a Coldplay kilencedik, galaxisokat átívelő stúdióalbuma, amely a ’Music of the Spheres’. Az LP-ről először megjelent dal, a „Higher Power” igazán formabontó bemutatásban részesült, hiszen a felvétel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Thomas Pesquet francia űrhajós számára volt először elérhető. A zenekar pedig legutoljára a dél-koreai popbandával, a BTS-sel közös számával lopta be sokmillió hallgató szívébe magát.

A több Grammy-díjat elnyert kvartett lemeze összesen 12 dalt tartalmaz és további, az ázsiai zenészekhez hasonló, izgalmas kollaborátorok lelhetők fel rajta: a multi-instrumentalista, szintén díjazott dalszerző-előadón, Jacob Collieren és a We Are KING néven futó, amerikai elektronikus duón kívül a popdíva, Selena Gomez is helyt kapott.

 

Az űrtematika így nyer igazán értelmet, és vissza is kanyarodunk a cikk elejére: ahogy említettük már, Martinék 2019-ben kötelezték el magukat bolygónk iránt és ígéretet tettek, hogy jövőbeli turnéikat a lehető legkörnyezetbarátabb módon valósítják meg. Így fenntarthatósági kezdeményezések és a környezetvédelmi kötelezettségvállalások átfogó sorozata következik a Coldplay 2022-es világkörüli turnéjával egybekötve: a zenekar az eladott jegyek mennyiségével megegyező arányú fa ültetetését támogatja, de célja ezt a számot növelni. Az együttes emellett 100%-ban megújuló energiával fenntartott élőműsorral is készül még idén, a világ első karbonsemleges koncerthelyszín nyitóeseményén, a Seattle-i Climate Pledge Arenaban.

 

Coldplay, turné, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár