Stevie Wonder, Selena Gomez, Pink: zenészek reagálása a Capitoliumban történtekre

2021/01/07  ·   Vélemény   ·  koncert.hu

Számos prominens zenész megszólalt a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy a Trump által felhergelt tömeg szerdán betört a Capitoliumba.

Halsey, Stevie Wonder, Cardi B, Selena Gomez, Pink, Tom Morello: zenészek reagálása a Capitoliumban történtekre

„Itt az ideje, hogy az ország a vezetői elővegyék a 25. kiegészítést (az elnök alkalmatlanná nyilvánítása – aszerk.). Nem nyilvánvaló? A mai napon hihetetlenül elszomorítottak a hazámban zajló események, abban az országban, amely a remény és a szeretet dalait inspirálta… Szívből megdöbbentem azon, hogy ez a nárcisztikus és veszélyes elnök életeket kockáztat és erőszakra buzdít. Ez az ember már nem képes elnökként szolgálni, mert nem tudja elfogadni a vereséget. Megengedhetünk magunknak még 2 hetet? Nemet mondok!" (Steve Wonder)

"Ez a mai nap annak az eredménye, hogy gyűlöletkeltésre használhatnak olyan platformokat, amelyek összefogására és közösségépítésre valók. Facebook, Instagram, Twitter, Google, Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg (FB ügyvezető – aszerk.), Jack Dorsey (Twitter vezérigazgató), Sundar Pichal (Google vezérigazgató), Susan Wojcicki (YouTube vezérigazgató) – ma mindannyian kudarcot vallottatok az amerikai nép szemében, és remélem, hogy a jövőben rendbe hozzátok a dolgokat." (Selena Gomez)

"Az Egyesült Államok állampolgáraként, két veterán lányaként és egy másik nővéreként szégyellem magam a Washingtonban zajló események miatt. Hazafiatlan, képmutató birkák... Szomorú napja ez Amerikának." (Pink)

Tommy Lee a Motley Crue-ből egyszerűen lef@szfejezte Trumpot, Yungblud az emberek biztonságáért imádkozott, "Welcome To The Terrordome" – tweetelte Qurley, "ezek TERRORISTÁK" – posztolta Paul Stanley, a KISS-ből.

A korántsem teljes lista itt.

 

 

Capitolium, USA, zavargások, Stevie Wonder, Selena Gomez, Pink

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek