108 zenekar jutott állami támogatáshoz – itt a lista

2020/07/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem tudjuk, véletlen-e az, hogy éppen ma hozták nyilvánosságra annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelyet koncerteket pótló, klubok honlapjain és közösségi felületein megjeleníthető, közönség nélküli felvételek készítésére és bemutatására írt ki a Hangfoglaló Program még áprilisban.

Fotó:  Kyle Loftus (Pexels)

Mindenesetre itt van.

A cél ez volt:

Maximum 20 perces, közönség nélkül készített élő koncertfelvételek létrehozása, amelyeket profi hang- és képminőségben rögzítenek korábban is ilyenek készítésével foglalkozó szakemberek közreműködésével.

A kiírás szerint az így megszülető felvételeknek egy korábban is könnyűzenei koncerthelyszínként funkcionáló (klub, művelődési ház) helyszín honlapján és közösségi felületein kell majd először megjelenniük, és azokon egy hétig kizárólagossággal jelen lenni, ezzel támogatva a tavasszal bulik nélkül maradt koncerthelyszínek túlélését. Hát, ez így, júliusban eső után köpönyegnek tűnik, de ki tudja, mi vár még (ma) ránk.

Az eredetileg 60 millió forintos keretre 305 millió forintos igény érkezett, 513 produkciótól. A június végén tartott kollégiumi ülésen a testület tagjai abban állapodtak meg, hogy a pályázatok nagy száma miatt minden zenekar és előadó csak egyszer részesülhessen támogatásban, az elmúlt években valóban élő, fizetős koncertek rendszeres helyszínéül szolgáló klubok előnyt élvezzenek, illetve a más forrásokból ebben az időszakban már támogatott pályázók csak nagyon indokolt esetben jussanak itt is lehetőséghez.

A kollégium döntött arról is, hogy az előző év pályázatok nevezési díjaiból befolyó összegeket, illetve a 2019-ről megmaradt forrásokat is teljes egészében erre a pályázatra fordítja.

Mindezek alapján 108 zenekar és előadó jelentkezése részesült egységesen 570.000 forint összegű támogatásban.

Átolvasva a listát, gyak- aki él és mozog, forgatni fog – s aki él és mozog, az föl fogja tenni a videót az oldalára. A FATAL ERROR felvételét pl. a szombathelyi Végállomás klub fogja megosztani, a BUDAPEST BÁR a TRIP hajóra kerül, a PÉTERFY BORI & LOVE BAND a gödöllői TrafoClub oldalán bukkan majd fel denevéralakban, a BRAINS pedig a soproni Hangár Music Garden vendége lesz majd.

A teljes lista itt olvasható.

 

 

NKA, Könnyűzenei Kollégium, pályázat, állami támogatás, koncertfelvétel, közönség nélkül, szórakozóhelyek

 

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek