108 zenekar jutott állami támogatáshoz – itt a lista

2020/07/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem tudjuk, véletlen-e az, hogy éppen ma hozták nyilvánosságra annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelyet koncerteket pótló, klubok honlapjain és közösségi felületein megjeleníthető, közönség nélküli felvételek készítésére és bemutatására írt ki a Hangfoglaló Program még áprilisban.

Fotó:  Kyle Loftus (Pexels)

Mindenesetre itt van.

A cél ez volt:

Maximum 20 perces, közönség nélkül készített élő koncertfelvételek létrehozása, amelyeket profi hang- és képminőségben rögzítenek korábban is ilyenek készítésével foglalkozó szakemberek közreműködésével.

A kiírás szerint az így megszülető felvételeknek egy korábban is könnyűzenei koncerthelyszínként funkcionáló (klub, művelődési ház) helyszín honlapján és közösségi felületein kell majd először megjelenniük, és azokon egy hétig kizárólagossággal jelen lenni, ezzel támogatva a tavasszal bulik nélkül maradt koncerthelyszínek túlélését. Hát, ez így, júliusban eső után köpönyegnek tűnik, de ki tudja, mi vár még (ma) ránk.

Az eredetileg 60 millió forintos keretre 305 millió forintos igény érkezett, 513 produkciótól. A június végén tartott kollégiumi ülésen a testület tagjai abban állapodtak meg, hogy a pályázatok nagy száma miatt minden zenekar és előadó csak egyszer részesülhessen támogatásban, az elmúlt években valóban élő, fizetős koncertek rendszeres helyszínéül szolgáló klubok előnyt élvezzenek, illetve a más forrásokból ebben az időszakban már támogatott pályázók csak nagyon indokolt esetben jussanak itt is lehetőséghez.

A kollégium döntött arról is, hogy az előző év pályázatok nevezési díjaiból befolyó összegeket, illetve a 2019-ről megmaradt forrásokat is teljes egészében erre a pályázatra fordítja.

Mindezek alapján 108 zenekar és előadó jelentkezése részesült egységesen 570.000 forint összegű támogatásban.

Átolvasva a listát, gyak- aki él és mozog, forgatni fog – s aki él és mozog, az föl fogja tenni a videót az oldalára. A FATAL ERROR felvételét pl. a szombathelyi Végállomás klub fogja megosztani, a BUDAPEST BÁR a TRIP hajóra kerül, a PÉTERFY BORI & LOVE BAND a gödöllői TrafoClub oldalán bukkan majd fel denevéralakban, a BRAINS pedig a soproni Hangár Music Garden vendége lesz majd.

A teljes lista itt olvasható.

 

 

NKA, Könnyűzenei Kollégium, pályázat, állami támogatás, koncertfelvétel, közönség nélkül, szórakozóhelyek

 

 

Szólj hozzá!


Elton John, Ed Sheeran, Sting, Peter Gabriel - a brit zenészek felemelték a hangjukat

Elton John, Ed Sheeran, Sting, Peter Gabriel - a brit...

Roger Waters, Nick Mason, Sir Elton John, Ed Sheeran, Bob Geldof, Sting, Liam Gallagher, Peter Gabriel, Brian May és Rick Wakeman is aláírta azt a nyílt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

800 ezer egy Radiohead-kazettáért?

Január végén kerül kalapács alá (csak képletesen...) az a demókazetta, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként vettek fel a később világhírűvé vált Radiohead brit rockegyüttes tagjai.

A Kensington törölte 2021-es turnéját – elmarad a budapesti koncert is

A zenekar a Facebookon közölte a hírt. A budapesti koncert az Akváriumban lett volna 2021. március 23-án – ez a 2020. október 18-i koncert pótdátuma volt, ami pedig a 2020. márciusi koncert pótdátuma volt...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek