108 zenekar jutott állami támogatáshoz – itt a lista

2020/07/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem tudjuk, véletlen-e az, hogy éppen ma hozták nyilvánosságra annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelyet koncerteket pótló, klubok honlapjain és közösségi felületein megjeleníthető, közönség nélküli felvételek készítésére és bemutatására írt ki a Hangfoglaló Program még áprilisban.

Fotó:  Kyle Loftus (Pexels)

Mindenesetre itt van.

A cél ez volt:

Maximum 20 perces, közönség nélkül készített élő koncertfelvételek létrehozása, amelyeket profi hang- és képminőségben rögzítenek korábban is ilyenek készítésével foglalkozó szakemberek közreműködésével.

A kiírás szerint az így megszülető felvételeknek egy korábban is könnyűzenei koncerthelyszínként funkcionáló (klub, művelődési ház) helyszín honlapján és közösségi felületein kell majd először megjelenniük, és azokon egy hétig kizárólagossággal jelen lenni, ezzel támogatva a tavasszal bulik nélkül maradt koncerthelyszínek túlélését. Hát, ez így, júliusban eső után köpönyegnek tűnik, de ki tudja, mi vár még (ma) ránk.

Az eredetileg 60 millió forintos keretre 305 millió forintos igény érkezett, 513 produkciótól. A június végén tartott kollégiumi ülésen a testület tagjai abban állapodtak meg, hogy a pályázatok nagy száma miatt minden zenekar és előadó csak egyszer részesülhessen támogatásban, az elmúlt években valóban élő, fizetős koncertek rendszeres helyszínéül szolgáló klubok előnyt élvezzenek, illetve a más forrásokból ebben az időszakban már támogatott pályázók csak nagyon indokolt esetben jussanak itt is lehetőséghez.

A kollégium döntött arról is, hogy az előző év pályázatok nevezési díjaiból befolyó összegeket, illetve a 2019-ről megmaradt forrásokat is teljes egészében erre a pályázatra fordítja.

Mindezek alapján 108 zenekar és előadó jelentkezése részesült egységesen 570.000 forint összegű támogatásban.

Átolvasva a listát, gyak- aki él és mozog, forgatni fog – s aki él és mozog, az föl fogja tenni a videót az oldalára. A FATAL ERROR felvételét pl. a szombathelyi Végállomás klub fogja megosztani, a BUDAPEST BÁR a TRIP hajóra kerül, a PÉTERFY BORI & LOVE BAND a gödöllői TrafoClub oldalán bukkan majd fel denevéralakban, a BRAINS pedig a soproni Hangár Music Garden vendége lesz majd.

A teljes lista itt olvasható.

 

 

NKA, Könnyűzenei Kollégium, pályázat, állami támogatás, koncertfelvétel, közönség nélkül, szórakozóhelyek

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek