20 egyéjszakás kaland – ünnepel az A38

2023/04/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az áprilisban húszéves A38 Hajó húsz estényi programmal pecsételi meg húszéves helyét a budapesti kulturális térben. Elektronikus bulik, külföldi sztárok, feltörekvők és saját jubileumukat is ünneplő magyar zenekarok a két hónapos jubileumi programsorozatban.

20 egyéjszakás kaland – ünnepel az A38

2003 áprilisában nyitotta meg kapuit az A38, azóta mind budapesti, mind európai vonatkozásban megkerülhetetlen helyszíne a kulturális térnek. A rendhagyó második "X" "20 years 20 nights" programsorozata április 1-től május 28-ig rengeteg, a Hajótól megszokott felfutása elején álló podukciót, tízezreket megmozgató külföldi zenekart, illetve elismert hazai fellépőt vonultat fel a koncertteremben, a nemrég felújított tetőteraszon és orr stúdióban.

Listáztunk párat a legjobbnak ígérkező programok közül:

Hiroko Yamamura  / 04.28. / 23:30 / koncertterem

A hónap legvégén kicsit mélyebb vizekre indul a Hajó, az amerikai Hiroko Yamamura mutatja meg mit gondolnak Chicagóban a house zenéről és a technóról. Ízelítőnek érdemes belekóstolni a tavaly novemberi Boiler Roomos bulijába, aztán pedig gyorsan lecsapni a jegyekre, mielőtt elfogynak.

My Baby / 04.27. / 19:00 / tetőterasz

A holland-új-zélandi My Baby roots és rock vezérelte alternatív zenét hoz a fedélzetre. Pszichedelikus riffek, igazi angyali, de vad és szívből jövő hangzás, lendületes és kísérteties organikus ütemek. A My Baby keveri a rock és a punk nyersségét a root és a blues meleg hangjaival, egy kis EDM-mel és big beattel. Olyan neves fesztiválokon kaptak már lehetőséget, mint a Glastonbury, a Fusion vagy a Pinkpop.

She Past Away / 05.17. / 20:30 / koncertterem

A She Past Away török dark wave formáció is érkezik a Hajóra és felújított köntösben hozza magával a 80-as évek világát. A 2005-ban Bursában alakult csapat friss lökést adott a korábban elsősorban a Joy Division, a Cure, a Sisters of Mercy vagy a Clan of Xymox által ismertté tett színtérnek. Nem távolodtak el a nagy elődök hangulatától, mégis sikerült friss hullámokat gerjeszteni benne. A poszt-punk korszak jellegzetes gitár hangzását minimalista török nyelvű költészettel kombinálják. 

Slum Village / 04.13. / 20:00 / koncertterem

Felhőpuha beatek, okos szövegek és szétáradó lazaság. A jazzy hip-hop történelem egyik legkultikusabb csapata csempész egy estényi Detroitot az A38 fedélzetére. Kevés banda mondhatja el magáról, hogy akkora nevek vendégeskedtek a lemezeiken, mint D’Angelo, Q-Tip, Busta Rhymes, Kanye West vagy ODB. Bár a csapat felállása változott, a smooth, jazz közeli beatek és az akadálytalanul csordogáló flow maradt, tökéletes ellenpontjaként a mai trap előadóknak.

Fun Lovin’ Criminals / 05.28 / 20.00 / koncertterem 

1996-ban robbant be a new york-i zenei életbe, amikor megjelent a világhírű, többszörös platinalemezes debütáló albuma, a "Come Find Yourself". Az átütő sikert a lemezről a Scooby Snack hozta, melyben részletek hallhatók Quentin Tarantino több filmjéből, így a Ponyvaregényből is. Sajátos hip-hop, blues, funk és rock fúziós elemekből építkező, latin soullal fűszerezett dallamaik ha egyszer elkapnak, nehezen eresztenek. Zenei stílusuk rendkívül széles spektrumot ölel fel, az alternatív és punk rocktól kezdve, a jazz és gengszter rappen keresztül egészen az r&b-ig.


Szülinaposok a szülinapokon

Sena 20 / 04.30. / 21:00 / koncertterem

Nem csak a Hajó ünnepel kerek évszámot, de egy sor hazai előadó is mérföldkőhöz érkezett. Az Irie Maffiából is ismert Sena 20 éve mutatta be első saját lemezét az akkor még vadonatúj A38-on. Most másodszor is bemutatja ugyanazt és ugyanott. 

Copy Con 40 / 05.03. / 19:30 / tetőterasz

A rengeteg vendéggel tarkított műsorban újra átélhetjük az elmúlt évek nagy Copy Con slágereit és biztosak lehetünk benne, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagít minket az újra zenekaros felállásban fellépő születésnapos! Vendégek: Reggae Express Band, Flegmadog$ (TéOeM, Lizard) Selector Joe-Z, DENIZ, Moe (Ex afroDZAQM) Leggoman.

Anima Sound System 30 / 04.29. / 20:00 / koncertterem 

Szenzációs, vendégvárós, Aquanistan-album-megidézős jubileumi koncertet ad a hajón az idén harmincéves Anima Sound System. Ez nem csak az ő születésnapjuk miatt fontos, hiszen a zenekar vezetője, Prieger Zsolt avatta fel a Hajót húsz éve. Ha mindez nem lenne elég ok a közös ünneplésre, húsz éves lesz a zenekar legendás lemeze, az Aquanistan is, amelynek dalaiból több is felhangzik majd ezen az estén sok-sok év kihagyás után. Ráadásul a dalokba olyan nevek segítenek majd bele, mint Nové Soma, Frenk vagy épp Mitsoura, de újra a dobokhoz ül Rozmán Zoltán is.

 

Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója az A38-on

 

Érkezik még Jay-jay Johanson, a 30Y, a Fran Palermo, Krafty Kuts, az Aurora, az Európa Kiadó, Frenk és további rengeteg név.

További részletek az A38 weboldalán.

 

A38, 20 év

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek