30 dal biztos elhangzik a Bagossy Brothers Company első arénás koncertjén

2021/12/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az országszerte telt házas koncerteket zenekar 2022. január 14-én első alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a megszokottnál jóval hosszabb műsorral, meglepetés vendégekkel, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal várják majd közönségüket

30 dal biztos elhangzik a Bagossy Brothers Company első arénás koncertjén

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége egyenletesen, de gyors ütemben emelkedett. A Bagossy Brothers Company energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált, előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb koncertzenekarává.

A csapat eddigi pályafutása során 4 nagylemezt, 1 szimfonikus koncert lemezt, 1 EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A zenekar minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Vele Utazom hatszoros platina minősítést ért el, melynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat.

Az elmúlt időszak tevékenységét számos díj is övezte, a zenekar immár négy Petőfi Zenei Díjjal (az év akusztikus koncertje, az év zenekara, az év videóklipje és Bagossy Norbi révén az év előadója), és két Fonogram díjjal (az én hangfelvétele) büszkélkedhet, emellett elnyerték Erdély legnagyobb zenei díját, a Legszebb Erdélyi magyar Dal címet is.

A zenekar 2020-ban Due Médiakutató hálózat közvéleménykutatása alapján Magyarország legnépszerűbb zenekara lett, míg ugyanezen esztendőben egyedüli magyar zenekarként kerültek be mind zenekari, mind dal kategóriában is, a Spotify éves TOP10 listájába.

A tavalyi esztendőt a csapat egy könyv megjelentetésével zárta. AzOtthontól fűtött tél című kiadvány a zenekar személyes karácsonyi történeteit ötvözi, Székelyföld jellegzetes téli étel receptjeivel, illusztrációként pedig a zenekar gitárosa, Tatár Attila téli tematikájú tájfotói szolgálnak.

2020-ban, az első karantén időszakban a zenekar online fesztivált szervezett, melyen erdélyi és magyar zenészbarátok szerepeltek, számtalan műfajból. A fesztivál nézettsége meghaladta a nyolcvanezret. Ugyanebben az esztendőben, a világot sújtó lezárások szünetében a Bagossy Brothers Company több, mint 50, a lezárások előtt mintegy további 10 koncerttel, a világ legtöbbet koncertező zenekara lett 2020-ban.

A zenekar története 2022. január 14-én újabb fontos állomáshoz érkezik, első koncertjüket adják a Papp László Budapest Sportarénában.

„Ha megírunk egy dalt, felvesszük a stúdióban és kiadjuk, akkor még csak az első lépést tettük meg. Úgy érezzük, minden dal a közönség előtt születik meg igazán. Minden egyes élő koncerten más réteg rakódik rá, amit az ott lévő emberekkel közösen teremtünk. Az Arénában várhatóan több ezren lesznek velünk... A szokásosnál jóval hosszabb programmal készülünk, 30 dalt biztosan elő fogunk adni, lesz, amit itt játszunk el először élőben. Ráadásul zenészbarátaink közül többen meglepetésvendégként csatlakoznak hozzánk, így valóban megismételhetetlen élmény vár azokra, akik velünk tartanak” – mesélte Bagossy Norbert.

 

 

 

 

 

Bagossy Brothers Company, Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek