A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

2023/02/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén 50 éves a hiphop. Az Animal Cannibals egy trackkel tiszteleg a jubileum előtt.

A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

A műfaj 1973. augusztus 11-én kelt életre egy születésnapi bulin, egy bronxi bérházban, New York Cityben. A helyszín az 1520 Sedgwick Avenue volt, ahol DJ Kool Herc megszervezte a világ első komolyabb hiphop buliját. Ennek a partinak akkora sikere volt, hogy elindított egy alulról építkező zenei forradalmat, hat évvel azelőtt, hogy a „hiphop" kifejezés bekerült a szókincsbe.

DJ Kool Herc a két lemezjátszót úgy használta, hogy ismételten oda-vissza játszotta ugyanannak a lemeznek azt a részét, ahol a dobkiállás (break) volt. A táncoló tömeg ezt a részt szerette a legjobban. Ilyenkor extra táncot dobtak és előadták a speciális mozgásukat. Ehhez jött a verbális bíztatás: a rap. A műfajhoz hamar csatlakozott a graffiti, a beatbox – és a kosárlabda. Így vált komplex és inspiráló műfajjá.

Az Animal Cannibals ezzel az trackkel tiszteleg az 50 éves hip hop előtt. Az 50 perces mixben a Kannibálok történetének legsikeresebb 50 dala hallható. Ünnepeld velük a világ a műfaj 50. születésnapját!

 

Animal Cannibals, hiphop, rap, jubileum

 

 

Szólj hozzá!


Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek