A lakók átmenetileg bezáratták Budapest legújabb koncerthelyszínét, a MONYO Land-et

2021/07/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Remek line-uppal, kézműves sörökkel, jól szervezett megközelítéssel és átgondolt szervezéssel rukkolt elő a kőbányai szabadtéri szórakozóhely-sörfőzde. Most kénytelenek 15 napra bezárni.

Fotó: Monyo Land

Kedd este a következő közleményt osztották meg FB-oldalukon:

"Kedves közönségünk, barátaink!
MONYO Land rendezvénytartási engedélyét a nyitást követő 15 napon belül a hangkibocsátás szintjének szabálytalanságára hivatkozva megtámadta egy tizenhét fős, helyi lakosokból álló csoport, amelynek következtében az önkormányzat felfüggesztette az engedélyt. Ennek értelmében nem szervezhetünk zenés-táncos rendezvényeket a helyszínen, a fellebbezésüket másodfokon Budapest Főváros Kormányhivatala bírálja el. Eddigi működésünk során folyamatosan, több alkalommal végeztünk hitelesített hangmérést, dokumentáltuk, hogy a hangkibocsátásra vonatkozó törvényben előírt határértéket betartottuk, így a minket ért vád nem állja meg a helyét.
A fejleményekről, a koncertek megtartásának lehetőségéről, az időpontok változásáról és a jegyvisszaváltás lehetőségeiről folyamatosan fogunk kommunikálni veletek.
Köszönjük az együttműködést és megértéseteket, nagyon sajnáljuk a történteket, mi sem így terveztük ezt a nyarat!
Hamarosan jelentkezünk!
A MONYO Land csapata"
A poszt alatt egyre gyűlnek a kommentek, amelyek – vélhetően – fiataloktól származnak, akik a környéken élnek és semmi elviselhetetlenül zavarót nem tapasztaltak. Állítólag már a nyitás előtt ment a kispesti csoportban a hangulatkeltés, aminek ez lett a vége –  egyrészt igaz lehet, hogy a lockdown alatt alacsonyabbra került az ingerküszöb, másrészt nincs a városban olyan hely, ahol ne támadnák a hasonló helyeket. Ahogy egy kommentelő megjegyezte, a Zöld Pardon is ezért szűnt meg...
Tegnap a Bohemian Betyars (képünkön) még meg tudta tartani a koncertjét, az egyik legnépszerűbb daluk szövegét citálnánk ide:
"Megkapsz tőlem bármit, ha úgy akarod
Édes, ne álld el előlem, kérlek a napot!"
A Monyonak pedig drukkolunk!
***
Aszerk. szubjektív megjegyzése:
1. Ne feledjük el, ez az a szektor, amely komoly károkat szenvedett el a pandémia alatt, a legkésőbb indult és egyelőre csak rá érvényesek a korlátozások (védettségi). A társadalmi szolidaritás, úgy tűnik, nem létezik. A Belga és a colorStar koncertjeit törölték egyelőre, a zenekaroknak is kiesés ez a jelenlegi helyzetben.
2. Egy ilyen hely létrehozása rengeteg munka és anyagi ráfordítás eredménye. Ahogy a posztban is olvasható, minden létező engedélyük megvolt – de ne feledjük el, hogy tart a választási kampány, s a saját lakosaival meg nyilván nem akar ujjat húzni a kerület vezetése – most a többieken is áll, hogy hallassák a hangjukat. Úgy tűnik, meg kell tanulnunk harcolni azért, ami a miénk....
3. Csak szólunk, a Szigettel szemben – és ez nem valamiféle közelítő megfogalmazás: pont ott – egy 1400 lakásos böhöm nagy lakópark épül... S a térképet nézve egyelőre nem világos az sem, hogy pl. mi lesz majd a Parkkal. Néha úgy érzem, egyre szűkülnek a szabadtéri lehetőségek mind a zenészek, a helyek és mind a zeneszerető, koncertjáró fiatalok (és idősebbek) számára is. Nem kéne elállni a napot előlük. (mmi)
Monyo Land, sörfőzde, szabadtér, koncerthelyszín, Kőbánya, zajszint, lakók, hatóság, bezárás

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek