A március eddig – a Billboard listája a törölt turnékról, koncertekről

2020/03/22  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A Billboard összeállított egy listát, amely a nagyobb /törölt/halasztott fesztiválokat, koncerteket, turnékat gyűjtötte össze, a bejelentések dátuma alapján.

 Photo by Maria Tyutina from Pexels

Mivel már több mint 150 országot és mind az 50 USA tagállamot érint a járványhelyzet, ezért a Billboard összeállított egy részletes listát ezekről az eseményekről.

Március 20.

A Little Big Town elhalasztotta The Nightfall Tour elnevezésű turnéját. “Nagyon fontos nekünk ez a turné, de tekintettel az országot és környezetét sújtó helyzetre úgy gondoljuk, hogy az egyetlen módja annak, hogy megvédjük rajongóink, csapatunk és családunk egészségét az az, ha elhalasztjuk a tavaszi turnét” – jelentette be a country együttes.

Dolly Parton 9 to 5 elnevezésű musicaljének ausztráliai bemutatója is elmarad, az énekesnő Melbourne-ben és Sydneyben mutatta volna be a darabot.

“Amint megkapjuk a kormánytól az információt, hogy újranyithatnak a koncerthelyszínek, a darabra megváltott jegyekkel exkluzív lehetőséget kapnak a rajongók, hogy lecsapjanak a legjobb helyekre!”

Az Iron Maiden is elhalasztotta ausztráliai és új-zélandi májusra tervezett turnéját.

Miranda Lambert country énekesnő headlinerként lépett volna fel egy ausztrál fesztiválon március 18-22 között, de erre a fellépésre sem került sor.

A Music Biz 2020 zeneipari konferenciát is elhalasztották a krízishelyzet miatt. Az évente megrendezett eseményt májusról augusztusra tették át. Minden hotelfoglalást díjtalanul áttettek az új időpont idejére (augusztus 16-19).

A BMI elhalasztotta a Pop Awards és a Film, TV & Visual Media Awards díjátadókat is, amelyek eredetileg májusban kerültek volna megrendezésre Los Angelesben. Az új időpontról még nincs hír.

Március 19.

Alicia KeysMore Myself” turnéja és Alicia albumának megjelenése is csúszik, de könyve megjelenik a tervezett időpontban, március 31-én. “Mindenki egészsége és biztonsága az elsőszámú prioritás!” – írta Twitteren. “Köszönöm a sok szeretetet, amit kapok tőletek. Tudatni fogom az új dátumokat. Maradjatok erősek! Imádlak Titeket.”

Az ausztrál produkció, a So Pop 2020 is elmarad. “Nehéz szívvel tudatjuk, hogy az ausztrál- új-zélandi rendezésű So Pop 2020 nem kerül megrendezésre idén április-májusban”. A 6 alkalomból álló sorozat lineup-jában olyan nevek szerepeltek, mint a Pussycat Dolls, a Steps, Jesse McCartney és a Smash Mouth

Március 18.

Jerry Seinfeld április 3-i és 4-i, The Colosseum-beli Las Vegas-i koncertjeit is lefújták.

Az észak-kaliforniai BottleRock fesztivál idén októberben lesz megtartva május helyett a Napa Valley Expo-ban.

A Tool észak-amerikai turnéjának hátralévő részét elhalasztja. Az április 16. és május 5. közötti koncertek egyelőre parkolópályán vannak, új dátumokról még nincs hír. Az együttes mindenkinek a legjobbakat kívánja ezekben a nehéz időkben, és azt üzenték, remélik, hogy hamar találkozunk.

A The Pussycat Dolls elhalasztotta brit és írországi turnéját. “Rettentően sajnáljuk, de nem tudunk fellépni előttetek a következő hónapban, de most a rajongóink biztonsága és egészsége az első számú prioritásunk” írták Twitteren. A turnét úgy néz ki, október 19 és november 2 között tartják meg.

Az idei Glastonbury Fesztivál is elmarad. “Nyilvánvaló, hogy nem ebben a forgatókönyvben reménykedtünk az 50. évfordulónk közeledtével, de a kormány rendelkezéseinek megfelelően - és a kiszámíthatatlan, bizonytalan időkre való tekintettel - ez (az esemény lemondása) az egyetlen lehetőségünk” – jelentették be a szervezők.

A 2020-as eurovíziós dalverseny szintén elmarad. Az esemény 65. alkalommal került volna megrendezésre májusban, Rotterdamban.

Március 17.

A The Monster Energy Up & Up Festival-t is elhalasztják a szervezők kora őszre.

ZZ Top március 20-28. közöttre tervezett Las Vegas-i koncertsorozata sem lesz megtartva.

A Rolling StonesNo Filter Tour” elnevezésű 15 alkalomból álló turnéját sem tartják meg. “Rettentő csalódottak vagyunk, hogy el kell halasztanunk a turnét. Sajnáljuk, tudjuk, hogy rengeteg rajongó legalább annyira várta, mint mi, de az egészség és biztonság az első. Együtt átvészeljük – és hamarosan ismét találkozunk.”

Március 16.

A Guns N’ Roses bejelentette, hogy elhalasztják közelgő dél-amerikai turnéjukat.

A Rock The Ocean’s Tortuga Zenei Fesztivált is át kellett tenni, jelenlegi állás szerint október 2-4 között kerül megrendezésre a floridai Fort Lauderdale Beach Park-ban.

A The Hot Country Knights is elhalasztja “2020 One Knight Stand” turnéját, ami következő hónapban indult volna Kaliforniából. Minden jegyet visszaváltanak, így új időpontra nem számítanak a rajongók.

Az ASCAP visszamondta április-májusra, Los Angelesbe tervezett, Screen Music Awards, Pop Music Awards és Latin Music Awards zenei díjátadó eseményeit.

Vanessa Carlton új időpontot keres a Love Is An Art elnevezésű turnéjának összes időpontja helyett. “Senkit nem tehetek ki olyan helyzetnek, hogy megbetegedjen, tehát muszáj elhalasztanunk a turnét.”

Élete első szóló-turnéjának brit koncertjeit is kénytelen volt lemondani a One Directionból ismert Louis Tomlinson. “Sajnálattal közlöm, hogy meghoztuk a döntést, mely szerint át kell tenni más időpontra a brit turné állomásait. Már dolgozunk a promóterekkel az új időpontokon.”

Elton John elhalasztotta “Farewell Yellow Brick Road” turnéját, a márciusban induló turné 2021-re lett átszervezve.

A Foo Fighters frontembere, Dave Grohl is bejelentette, hogy a Van Tour 2020 is elmarad, remélik, mihamarabb pótolhatják.

Alanis Morissette is új időpontot keres az elmaradt japán, manilai, ausztrál és új-zélandi koncerteknek. Budapesti koncertje remélhetőleg nincs veszélyben.

Marina visszamondta április amerikai turnéját.

Március 15.

A 2020-as iHeartRadio Music Awards is elmarad. Eredetileg a Fox csatornán sugározták volna március 29-én a Los Angeles-i Shrine Auditorium-ból. A város rendelete szerint el kellett halasztani, az új időpontról még nincs információ.

Az 55. alkalommal megrendezendő, eredetileg április 5-re tervezett Academy of Country Music Awards is elmarad. Egyelőre szeptemberben tervezik pótolni.

Az Eyehategod nevű metalbanda is visszamondta európai turnéjának utolsó állomásait (Kijev, Szentpétervár, Moszkva).

Március 13. (ez idén egy pénteki nap volt)

Kelly Clarkson Las Vegas-i koncertsorozata is később kerül megrendezésre, ha minden jól megy, júliusban.

A Jonas Brothers április 1-18. közöttre tervezett Las Vegas-i miniturnéja is elmarad. “Imádunk titeket srácok, és imádkozunk mindenki egészségéért. Hamarosan találkozunk!”.

Alice Cooper sem indul turnéra Észak-Amerikában, a március 21. és április 22. közötti időszakra tervezett turnét őszre tolták el, konkrét dátumokat még nem tudunk.

Celine Dion is elhalasztotta márciusi és április koncertjeit. Az új időpontokra még várunk. A jövő hét elején megkérdezzük a magyar szervezőt, hogy mi várható a budapesti koncerttel kapcsolatban.

Az ausztrál Download fesztivált is visszamondták. Elvileg rendelet nem szabályozza a fesztivál megtartását, a My Chemical Romance, a fesztivál fő headlinere felelősségteljesen visszamondta a koncertet, így a Download fesztivál úgy döntött, inkább elhalasztják az eseményt.

Március 12.

Chris Stapleton is újraszervezi az All-American Road Show márciusi koncertjeit.

Ms. Lauryn Hill elhalasztotta clevelandi koncertjét, új dátum még függőben.

Billie Eilish is elhalasztotta “Where Do We Go?” koncertjeit. “Nagyon szomorú vagyok, hogy ezt kell tennem, de meg kell lépni, mindenki egészsége érdekében. Tudatni fogjuk az új dátumokat, amint tudjuk. Kérlek vigyázzatok magatokra. Szeretlek titeket.”

Taylor Swift headliner lett volna a Capital One's JamFest-en Atlantában április 5-én,

Blake Shelton szintén lemondta két hétvégi koncertjét, melyek 2021 tavaszára kerültek át.

Michael Bublé visszamondta turnéjának hátralévő, márciusi koncertjeit. “Nagyon vártam, hogy újra lássalak titeket a turnén, de a rajongók egészsége és a családjaink biztonsága a legfontosabb a jelen körülmények között. Hamarosan jelentkezünk az új dátumokkal.”

Cher is lemondta az ABBA-inspirálta “Here We Go Again Tour” turné hátralévő koncertjeit. Az új koncertek a szeptembertől decemberig tartó időszakra lettek eltolva.

A The Who elhalasztotta brit és írországi koncertjeit, melyek március 16-án kezdődtek volna.

Március 11.

A Papa Roach is lemondta turnéjának hátralévő koncertjeit (Párizs, Düsseldorf, Tilburg, Hamburg és Koppenhága).

A One Direction-ból ismert Niall Horan is lemondta március 13-i koncertjét.

Március 10.

Miley Cyrus lemondta ausztrál turnéját, melyet az ausztrál bozóttüzek károsultjainak megsegítésére szervezett.

Carlos Santana szintén lemondta Miraculous 2020 turnéját, mely március 17-án indult volna Krakkóból.

Március 9.

Madonna “Madame X Tour” koncertjei is elmaradnak. A világon az egyetlen előadó lehet, akinek ez kivételesen némi megkönnyebbülést is jelenthet.

A Pearl Jam is új időpontokat keres észak-amerikai turnéjának pótlására, mely március 18-án indult volna. Július 15-én jönnének hozzánk, nem tudjuk, mi lesz.

Mariah Carey lemondta honolului koncertjeit, novemberben lesz pótlás.

A brit énekes, Yungblud is lemondta turnéját, mely Dél-Koreából indult volna útjára, és érintette volna Japánt, Hong Kongot, a Fülöp-Szigeteket és Szingapúrt is.

Március 7.

Az 1980-ban megjelent "Take On Me"-ről ismert A-HA is lemondta japán turnéját, de azt nyilatkozták, pótolni fogják a fellépéseiket.

Ciara is lemondta március 19-re tervezett koncertjét. A 34 éves állapotos énekesnő azt nyilatkozta, várandósságára való tekintettel orvosai ajánlására mondja le a koncertet.

Március 5.

A Queen és Adam Lambert is bejelentette, hogy május 26-ra tervezett koncertjük a párizsi AccorHotels Arena-ban elhalasztásra kerül.

A francia téli Tomorrowland szervezői is bejelentették, hogy elmarad a március 14-21-re tervezett fesztivál. Az esemény a francia Alpe d’Huez Grand Domaine Ski alpesi síparadicsomban került volna megrendezésre.

Március 4.

A Slipknot lemondta tervezett ázsiai turnéját, mely március 20-án indult volna.

Az Apple is lemondta az idei SXSW fesztivált – karöltve a Twitterrel, az Amazonnal, a TikTok-kal és a Facebookkal.

Március 3.

Maluma elhalasztotta milánói koncertjét.

Március 2.

A The National lemondta március 17 és 18-i koncertjeit Tokióban.

A hír forrása

 

Billboard, lemondott koncertek, törölt turnák, koronavírus-járvány

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek