A Mordái is fellép a Müpa parádés népzenei gálaműsorán

2023/02/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Müpa hagyományos, 2008 óta megrendezett magyar népzenei gálája 2023-ban is a táncházi zenétől a világzenei produkciókig mutatja meg a hazai folkzenét jellemző sokszínűség megannyi árnyalatát.

Fotó: Fotó: Adamkó Péter/Mordái FB

Az est házigazdája Eredics Gábor lesz a legendás Vujicsics együttesből.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán látható-hallható kétrészes műsorban már csak azért is forró lesz a hangulat, mert a remek előadók sűrű rotációban váltják egymást, és mindig egy kicsit más árnyalatot hoznak a hazai népzenei palettáról.

Az első részben Básits Branka, az új népi énekes generáció egyik nagy tehetsége nyitja a műsort, aki nemrég első szólólemezén Szigetcsép szerb népzenei örökségét dolgozta fel.

Őt Tímár Sára, a számos nagynevű formációból is ismert énekes követi, aki saját együttesével negyedik albumát, az Ének a határtalanról című anyagot mutatja be.

Az első részt a magyar etnojazz egyik legnagyobb formátumú fúvósa, Borbély Mihály Polygonja zárja.

A másodikat egy szintén határokat feszegető együttes, a folkrockot a hetvenes-nyolcvanas évek hazai világzenei úttörőinek hangulatában, mégis frissen megidéző MORDÁI indítja. Majd a rögtönzésektől sem megriadó, a különböző tájegységek zenéinek különlegességeit hatásosan kiemelő Magyar Banda zenél, hogy aztán a Kanizsa Csillagai szokásos, és várhatóan ezúttal is fergeteges cigányzenei műsora zárja az estet.

 

Jordániától Kalifornián át Szegedig: csak adott koordinátákon hallgatható meg a MORDÁI új albuma

 

népzene, gála, Müpa, Mordái, Borbély Mihály

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek