A német banda megmutatja, hogy kellene koncertezniük most a zenekaroknak

2021/02/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A német duó egy furgont alakított klubbá, amelyben egy-egy rajongó előtt rendeznek koncerteket – számolt be a Travelo. Az egy szál rajongós buliban nem nagyon látunk fantáziát, inkább csak marketing, de a folytatásban már többet.

A fotó illusztráció!

Náluk úgy megy a "koncert", hogy a néző beül a furgonba, ők meg egy függönnyel elválasztva zenélnek neki. Hát, szerintünk ennek sem sok értelme van, annak viszont igen, hogy azokhoz szeretnének így eljutni, akik normál időkben is nehezebben jutnak szórakozási és kulturális lehetőségekhez, ezért a falvakat járják, és megállnak a házak előtt, hogy az ott lakóknak játsszanak... (via Travelo)

A zenekart egyébként úgy hívják, hogy MILLIARDEN :D

 

 

Tök jó. A magyar zenekarok is furgonba pattanhatnának, aztán itt-ott megállnának pár szám erejéig. Nem csak a falvakban, hanem a nagyobb városokban is. Ha nem hirdetik meg előre, mint ahogy New Yorkban csinálják, nem lennének többen a (szabad)téren, mint az egy időben egy szupermarketben tartózkodók... Mindenkinek jobb lenne a hangulata: a zenekarnak és az embereknek is, később meg lehetne "kalapozni": akinek bejött a dolog, megdobhatná őket egy kisebb összeggel, a sok kicsi meg sokra menne... Már egy furgon előtt is szívesen csápolnánk... Az élmény szempontjából sokkal több értelme van egyetlen ilyennek, mint több száz raktárkoncertnek.

Az online buliból már mindenkinek elege van, úgy tűnik, a Facebooknak is... S amíg májusban életidegennek tűntek az autós koncertek, valljuk be, ma már nem nagyon rinyálnánk, ha a határban megrendeznének egyet-egyet. Nem most találtuk fel a sapnyol viaszt: Szegeden néha körbejár a musical-villamos, és a karantén idején is rendeztek afféle platós koncerteket és zenélő autók is járták a várost.

Most már mindenki eléggé rottyon van – kéne valamit tenni, mozdulni, srácok – a live stream már nem lépi át a küszöböt, és néha tényleg ultra sz@r kedvünk van... Nektek?

koronavírus, oltás, covid, korlátozások, koncert, minikoncert, furgon, turnébusz, Milliarden

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek