A Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára lesz látható az Arénában

2022/01/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Tízéves a Red Bull Pilvaker. Az 1848-as forradalom hősei előtti tisztelgésből indult modern előadói- és alkotócsapat március 15-én ebben a formában utoljára lesz látható együtt a Papp László Budapest Sportarénában.

Fotó: Red Bull Pilvaker

A 2022-es Red Bull Pilvakerre jegyek február 9-től vásárolhatók a Funcode oldalán, a 2020-es, a Covid-helyzet miatt elmaradt előadás jegytulajdonosai pedig február 8-tól, elsőbbséggel tudják megváltani a helyüket az eseményre.

A Red Bull Pilvaker ötlete 2012-ben született azzal a szándékkal, hogy a maga eszközeivel tisztelegjen a hősök előtt és közelebb hozza a mai szóforradalmárokat az 1848-as költőkhöz. A kulturális kezdeményezés tíz évvel ezelőtt a VAM Design Centerben mutatkozott be, majd két évvel később megújult koncepcióval érkezett meg a produkció az Erkel Színházba. Hét itteni telt házas előadás után 2019-ben már a Sportaréna adott helyszínt a műsornak.

Aztán jött két év szünet...

Tíz év alatt több mint negyven magyar irodalmi klasszikust dolgozott fel a Pilvaker-csapat, amelyet a közönség 26 636 megvásárolt jeggyel és 56 milliós YouTube-nézettséggel hálált meg. A dalokból számos feldolgozás született, iskolai ünnepségek műsorában csendültek fel a Pilvaker-darabok. Sokakat a Pilvaker rapperei és MC-i ösztönöztek a magyar irodalom felfedezésére. 2016-ban kortárs irodalmi szövegként a 8. osztályos tankönyvekbe is bekerült a Szavak című vers Lábas Viki, Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Wolfie és Fura Csé által átdolgozott verziója. Sokak playlistjén kitüntetett helyet kapott az Akarsz-e játszani, a Szeptember végén vagy a Föltámadott a tenger.

A Red Bull Pilvaker Petőfi Sándor Anyám tyúkja című versét dolgozta fel legelőször, a tízéves jubileum apropóján az alkotók visszatérnek a gyökerekhez. Az Anyám tyúkja remake-je már elérhető az ismert videómegosztó oldalon és a zenestreamelő szolgáltatók kínálatában, az új verzióban a csapat rapperei mellett az énekesek is szerepet vállalnak.

A március 15-i előadáson részt vesz Kautzky Armand színművész, a zenei színtérről Papp Szabi, Járai Márk, Sub Bass Monster, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi, Diaz, Szakács Gergő, Fura Csé, Dipa, Deego, Bom, Eckü, Szivák Zsolt, Meszi, Singh Viki, Delov Jávor és a Random Trip zenészei, valamint Trokán Nóra, Pálmai Anna és Bánki Beni.

Hogy mi lesz ezután, arra sem az MTI hírében, sem a Red Bull oldalán, sem az alábbi podcastban nem kaptunk egyelőre választ, keressük. Ami viszont elhangzik – és ebben óriásit ment a Pilvaker-csapat – az az, hogy úgy képesek "felhúzni" a közönséget, mintha egy fesztiválon lennének, miközben az elhangzó dalok jó részét az előadáson hallja először a közönség.

 

 

Red Bull Pilvaker, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek